19.4.2016

Vanhan paikkailua koskien 9/11 raporttia

Ei jaksa sietää noita etukäteen arvailuja tänään tapahtuvista New Yorkin esivaaleista. CNN alkoi jo eilen laskea tunteja ja minuutteja kommentoinnin alkamiseen tänään. Kuvaruudussa on laskin.

Vaalituloksiin on vielä aikaa ja kommentaattoreita on pilvin pimein haastateltu arvailemaan tilannetta ja tuloksia.

Että se siitä.

Noista sensuroiduista 28 sta sivusta, joista kirjoitin yhtenä päivänä tässä. Televisiossa oli selostusta siitä, että Saudien kuningaskunta virallisesti ei olisi ollut mukana rahoittamassa ja auttamassa 9/11 terroristeja.

Siellä sanottiin, että jotkut virallista Saudi-Arabiaa lähellä olevat ihmiset olisivat rahoittaneet ja avustaneet kielitaidottomia terroristeja saamaan lentäjäkoulutuksen Amerikassa.

Nyt tässä on sellainen ristiriita 60 Minutes -ohjelman kanssa, että siellä kyllä sanottiin tämän tietyn ihmisen, jonka nimikin mainittiin, olleen nauttimassa diplomaattista koskemattomuutta.

Eli kyseessä oli vähintään diplomaatti, joka sitten oli omin päin tehnyt pahojaan.

CBSltä löytyy video tuohon ohjelman jaksoon. Osama BinLadenhan oli rikas saudi mies, joka johti AlQaidaa. Että ei ihme ole, jos on muitakin terroriin taipuvaisia.

Kuten jo sanoin aikaisemmin, niin saudien reagointi tekeillä olevaan lakiesitykseen, jonka kautta oikeustoimiin voisi ryhtyä diplomaatteja vastaan, on selkeästi myöntö, että asiassa on vinhaa perää.

Nehän uhkaavat ottaa kaikki sijoituksensa Amerikasta pois. Tätä omaisuutta on 750 miljardin verran. Tuosta toimenpiteestä uumoilevat jopa maailmanlaajuista finanssikriisiä tulevaksi.

Tämä asia on hyvin mielenkiintoinen. Pidämme täällä silmät ja korvat auki sen suhteen, että miten asia kehittyy.

Presidentti Obama on matkalla saudeihin juuri tällä hetkellä, vai onko jo perillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti