20.4.2016

Kun känni ei riitä laillistetaan marihuana

Amerikkalaisissa medioissa puhutaan ja kirjoitetaan tänään paljon marihuanan laillistamisesta. Toimittajat virnuilevat keskenään osoittaen, että kyllä on käytetty juu, vaikkeivät sano sitä ääneen.

Itse kun on ollut selvin päin kymmeniä vuosia, niin sitä ihmettelee, että mikä tarve on sekoilla kun viinakaan ei enää riitä. Ja tämähän on selvä todiste huumaantumistarpeen eskaloitumisesta. Ja johtaa aina vaan vahvempien aineiden käyttöön.

Sitä sauhutteluahan on tutkittu ja tupakat kielletty, etteivät keuhkot sitä kestä, lähinnä paperin terva on vaarallisinta, mutta nyt on villiinnytty uudelleen.

Terveydenhoitokulut kasvavat myös amerikkalaisilla. Vaikka ei olekaan valtion tarjoamaa hoitoa. Kyllä ne vakuutusmaksut siitä nousevat ja terveydenhoidon kysyntä lisää kustannuksia jokaiselle.

Tätähän ei meillä Suomessa ole tajuttu, että eivät ne vakuutusyhtiöt tappiokseen hoida meitä. Tai ei minua, en minä mitään hoitoa tarvitse, mutta teitä muita, jotka luulette, että amerikkalainen terveydenhoito on hyvin hoidettu.

Ei muuten ole. Mutten viitsi sitä ruveta tässä tankkaamaan, ehkä joskus toiste.

----------

Toinen silmiin osunut asia tulee Washington Postista. Siellä kerrotaan utahilaisen yliopiston lähteneen ottamaan selvää raiskauksen uhriksi joutuneen nuoren opiskelijan tavoista.

Yliopistolla on siveyskoodi, mitä opiskelijoiden pitää noudattaa. Siitä ei kerrottu, että mitä tähän koodiin kuuluu, mutta voimme olettaa, että ainakin pukeutuminen on tietyllä tavalla odotettua. Jos ei  noudata, niin luennoille ei voi mennä.

Ja sehän onkin oikein. Ei ole tarvits pukeutua ja käyttäytyä kuin prostituoitu ja olettaa, että on turvassa hyökkäyksiltä. Meillä on menty ihan hulluuksiin Suomessa näiden seksiasioiden kanssa. Ja maahan on nyt otettu pystymetsästä väkeä, jonka oletetaan käyttäytyvän kunnolla.

Ylestä luin, että siellä opetetaan seksistä vastaanottokeskuksissa. Kun jo pelkkä sana seksi kirskahtaa korvaan meikäläisellekin. Ottakaa taas hyvät tavat käyttöön alkääkä sekoilko siellä seksienne kanssa!

----------

Nyt kuulutetaan taas, että 500 on hukkunut Välimereen. Tämä numero ei oikein enää tunnu missään, kun onhan noita numeroita nähty.
Reutersin Pulitzer palkinnon saanut kuva kuitenkin tuo tilanteita lähemmäs. Laitan sen tuohon alle.

Onko liikaa pyydetty, että maailman mediat menisivät tiedottamaan näine kuvineen sinne rannoille, mistä nämä ihmiset lähtevät kumiveneillään, että näin voi käydä?

En ole vieläkään antanut anteeksi sille isälle, joka päästi lapsistaan irti, kun olivat kaikki joutuneet veden varaan. Lapset hukkuivat, mutta isä pelastautui itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti