11.4.2016

Nyt pitää jo lujaa osata kieliä!

Johan se EUhun meno oli aika, milloin olisi ollut pakko alkaa voimistella aivojaan vieraskielisten medioitten parissa. Google kääntää osin, siitä voi itse tehdä vähän töitä ja selventää loput sanakirjan avulla.

Meillä pitää osata muutakin kuin ruotsia! Ei ruotsia edes tarvitse osata enää. Englannin pitäisi sujua jo yhtä hyvin kuin äidinkielenkin. Saksa ja ranska on ne, mitä eurooppalaisena tarvitaan.

Tämä oli se kurimus, mihin on menty eikä se siitä parane, että antaa muiden osata. Meillä on suuri kansanosa, joka on kääntäjien varassa ja se on aina riski.

Riski on siinä, että kääntäjät eivät ole rehellisiä, eivätkä kerro kaikkea, millä on merkitystä.

Venäjää voivat osata ne, jotka sinne aikovat jotain myydä. Länsikielet on välttämättömiä kaikille.

----------

BBCn pääuutisaihe on tänään se, että presidentti Obama sanoo suurimmaksi virheekseen sen ,että Libyan Qaddafin kukistamisen jälkeistä Libyan järjestämistä ei tullut kunnolla tehtyä.

Uutisvahdilla on tähän mielipide, jonka mukaan koko arabikevään yllyttäminen oli se suurin virhe. Tätähän ei ole missään sanottu, mutta mututuntumalla on katsottava, että kansannousut olivat ulkoa päin tulleen yllytyksen aiheuttamia.

----------

Niin, mitäs se olikaan? Laitoin tuonne linkin #uutisvahti twiittiin, että Suomessahan onkin löydetty timanttiesiintymä. Hyvä niin. Ehkä öljyäkin olisi, jos oikein etsittäisiin?

----------

Kaikkien medioitten pääuutisena on Makedonian rajalla käydyt kahakat rajavartijoiden ja pakolaisten kesken. Jossain oli videota siitä, kun pakolaiset yrittävät pakkokeinoin repiä aidan nurin.

Kuinkakohan pitkälle luulisivat pääsevänsä? Jo tälläinen väkivaltainen käytös on oltava merkki siitä, ettei ole turvallisen paikan tarvetta. Ei sellaisia ihmisiä voi ottaa vaivoikseen, jotka väkivaltaa käyttävät.

----------

Amerikkalaiset mediat ovat vähän vähentäneet vaalikampanjoista uutisointia. Vai olinko itse se, joka vältin niitä? Ne alkoivat käydä ihan sietämättömiksi, kun pureskeltiin jokaista sanaa, mitä ehdokkaat olivat suustaan laukoneet.

----------

Ai niin, tulee mieleen erään ihmisen kommentti MTVtä koskien. Hän sanoo, että sitä katselee sen vuoksi, että siellä ei tule ruotsinkielistä ohjelmaa.

Suomella ei ole varaa pakkoruotsiin.

Että näin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti