7.4.2016

Mitä Ruotsi edellä ...

Ruotsi on kuulemma vaihtamassa suomenkielen aseman arabiaksi. Tämä oli Washington Postissa, jonne linkki #uutisvahti twiitissä.

Ruotsissa asuu 200 000 suomenkielistä ja 155 000 arabiankielistä. Ja kohta tulee varmaan vähän lisääkin noita.

Meillähän on näitä Ruotsin esimerkin matkijoita paljon, jotka eivät mitään itse ajattele, eiköhän kohta tule ehdotus meillekin, että otetaan pakolliseksi tuokin kieli, kun ollaan niin höyliä.


Panaman papereista ei sen enempää ole muuta kuin, että siellähän niitä rahoja lojuu toimettomina. Eivät nämä raharikkaat käsitä, ettei sillä rahalla ole mitään arvoa Panaman pankissa.

Taas pitää muistuttaa, että palkkoja pitää maksaa reilusti enemmän, ettei rahaa kerry turhaan lojumaan. Ja varsinkin palkkoja pitäisi maksaa kaukoidän hikipajoihin.

Sieltä tulisi paljon markkinoita, jos ihmisillä rupeaisi olemaan rahaa, millä ostaa sellaisia asioita kuin mihin me olemme tottuneet automaattisesti.

Nämä olisivat kodinkoneita ja tavaroita, mitä käytetään joka päivä. Puhdasta vettä, vessoja ja asuntoja ylipäänsä.

Intiassa on ihmisiä, jotka asuvat jalkakäytävillä. Miksi tälläisetkin ihmiset perustavat perheitä, on Uutisvahdille mysteeri.

Mutta joka tapauksessa meidän suomalaisten pitäisi ajaa tätä hikipajojen palkka-asiaa ja viedä viestiä eteenpäin julkisuuteen, että maksetaan vaikka tuotteista vähän enemmän, mitä sieltä tulee.

Näinpäin pääsisimme kilpailemaan omilla tuotteillamme, kun erot eivät olisi niin jyrkkiä. Ja laadulla pitää osata kilpailla.

Voihan senkin pitää mielessä, että siellä Panamassa lojuu rahaa, mille jollakulla on maksukortti. Voihan niitä viidensadan hintaisia alushousuja valmistaa ja myydä.

Niistä pitää tehdä niin hienoja, että menevät kaupaksi. Brändejä brändejä vaan. Eivät nuo raharikkaat osta kaukoidän hikituotteita.

No, tässä on nyt vähän kaikenlaista asiaa. Että tsemppiä vaan. Älkää laskeko ihmisten palkkoja, kyllä sen rahan tulee liikkua sieltä korporaatioiden tileiltä ihmisille käyttöön palkkojen muodossa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti