6.4.2016

Helpotuksen hengähdys

Eilen oli Wisconsinin esivaalit, joissa Trump hävisi voittajalle ja tämä auttaa Uutisvahdin hengitystä tänään.

On näet mahdollista, ettei Trump yllä ehdokkuuteen.

Jossain käsiteltiin aihetta populismi. Jotenkin tuo on yhdistetty tähän kyseiseen mieheen. Mietitääs sitä vähän.

Populisti fiksaa asiat helpoilla ratkaisuilla. Pakkokeinoilla ja hyyssäyslakien vastaisesti. Trump on luvannut hoitaa terrorismin pois päiväjärjestyksestä pommittamalla ISIStä, rekisteröimällä kaikki muslimit, estämällä kaikkien muhamettilaisten pääsy maahan ja mitä vielä.

Laittomat maassaoleskelijat, joita on 11 miljoonaa, viedään pois maasta. Rakennetaan muuri, ettei etelärajasta pääse yli ilman lupia.

No, tuossa on nyt se suurimmat lupaukset, mitä Trumpilta on tullut. Eikä se pelota Uutisvahtia. Mikä pelottaa, on tuon ehdokkaan kostonhalu ja voimankäyttö rauhallisia ihmisiä kohtaan.

Ja varmaan, jos hän lukisi tätä blogia, niin tulisi haasteita tai ainakin jotain häiriötä. Lehdistön vapautta Trump on luvannut rajoittaa.

Toisaalta olisi mielenkiintoista nähdä, miten hänen kävisi hoitaessaan asioita. Mutta se toisi sellaisia asioita, joista ei olisi tietoa, kun lehdistö ei uskaltaisi julkaista mitään enää.

Olisi hyvin helppoa, jos valtiovalta hoitaisi lain edellyttämät asiat. Kuten esimerkiksi laittomien maahantulijoiden asiat.

Pitäähän tietää, ketä rajan yli on pyrkimässä. Jo Anwar Sadatin aikaan selvisi hänen leskensä kertomana, että rikolliset, jotka olivat Egyptissä tuomittuja, otettiin länteen avosylin vapauteen.

Niin. Siis rikolliset. Murhaajat, terroristit, varkaat ja raiskaajat.

Ei ole mitään syytä olettaa, etteivät olisi rikollisia jatkossakin. Ei vapaus rikollista muuksi muuta. Sehän antaa vain luvan tehdä rikoksia.

Tässä on kitkeryyttä, josta pitää ottaa vaari, ettei maailman Trumpit nouse valtaan. Vai onko jo liian myöhäistä?

Nyt on hengähdystauko, mutta jännitystä riittää kyllä vielä marraskuuhun asti, jolloin varsinaiset vaalit pidetään.

NATOn alasajo on yksi Trumpin tavoite. Tai ainakin se, että eurooppalaisten pitää maksaa käypä hinta amerikkalaisten tarjoamista sotilaspalveluista.

Suurilla mediataloilla on mahdollisuuksia tutkia asioita ja katsoa, mitä alasajettu NATO Suomelle merkitsisi.

Vielä on aikaa hengittää...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti