16.4.2016

Sensuroidut 28 sivua

Tänään on enemmänkin asiaa tuosta Saudi Arabian osuudesta syyskuun 11. iskuun New Yorkissa.

Viime sunnuntaina CBS:n 60 Minutes esitti varsin tyhjentävän jakson noista sensuroiduista ko raportin sivuista ja siitä, mitä tiedetään, että keitä saudeja siellä oli sekaantunut terroristien auttamiseen maahan ja oleskeluun.

Video on kyllä katseltavissa CBS:n sivuilla.

Siellä oli mm sellaista tietoa, että täysin kielitaidottomat miehet oli autettu asumaan ja osallistumaan lentokoulutukseen. Tämä tapahtui Kaliforniassa.

Ohjelmasta pääsi kyllä käsitykseen siitä, että Saudien diplomaatti oli asiaa hoitamassa.

Sitä ei tiedetä, että kuinka virallisesti maan johto oli asiaa käskyttänyt. Mutta nyt kun on reaktioita lakiesityksen suhteen tullut maan johdon taholta, niin tämän voi mielestäni katsoa kyllä myöntämiseksi. Muutenhan olisivat olleet hiljaa.

On asiasta ollut huhuja liikkeellä jo kauan. Nimittäin, että saudit ovat myös ISISin ja muiden terrorijärjestöjen takana.

Pelottaahan tämä tieto, mutta on se otettava käsittelyyn. Ja toivoa voi, että nuo sensuroidut sivut 9/11 raportista julkaistaan.

Siellä on tietysti sellaisia asioita kuin että kuinka synnittömästi omat toimijat ovat toimineet ulkomailla ja mitä niille tapahtuu. Ja sitten raha-asiat.

Julkistettu raportti sisälsi kyllä nuo sivut, mutta ne oli mustattu, niin ettei niistä näe, mitä siellä sanotaan.

60 Minutes on kyllä ohjelma, jota kannattaa seurata. Sen raportoinneista seuraa paljon lakimuutosesityksiä. CBS on niin vahva tekijä, että sillä on otsaa esittää asioita.

Muistettakoon, että Bushien perheellä on henkilökohtaiset suhteet Saudien kuningashuoneeseen. Tästä voi katsoa tuon sensuurin johtuneen noiden hallintokaudella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti