15.4.2016

Plussia ja miinuksia

Öljyn hinta on liukunut alas ja aiheuttanut tilanteen, missä rikkaat arabimaat ovat joutuneet ottamaan velkaa.

Halpa öljy on toisille hyvä ja toisille paha. Venäjällekin se aiheuttaa suuria juttuja.

70-luvulla tuli öljykriisi, kun OPEC nosti öljyn hintaa kerralla huippuunsa. Mikä numero se oli, en nyt muista, mutta siitä tuli kova haloo. Markkinataloudet meinasivat kompuroida ja tukehtua ihan tykkänään.

Se oli valtava kustannuslisä tuotantoon. Mites nyt halvan öljyn aikaankin meillä nyyhkitään lamassa? Jokin ei täsmää. Mitä jos Dohan kokous nostaa taas hinnat, mites sitten suu pannaan?

----------

Merkel on sallinut, että sananvapauden, satiirin suhteen, rajoja annetaan oikeuslaitoksen päätettäväksi. Sananvapaus on plussaa ja sellainen herjaaminen, mitä saksalainen koomikko suolsi, on kovaa miinusta. Mautonta eikä todellakaan hauskaa. (Miten Merkel tälläisestä asiastakin päättää, eikö se ole syyttäjän asia?)

Näitähän rajoja on kokeiltu ennenkin vastikään Pariisissa piirtämällä profeetasta pilakuvia. Ja siinä kävi kyllä ihan hullusti.

Sitä sananvapautta puolusti maailman ihmiset laumoittain. Facebookissa oli laitettu Ranskan lipun värit oman profiilikuvan päälle.

Minusta se oli mautonta sekin. Ei hauskaa. Haluaisin nähdä sen ihmisen, ketä sellainen naurattaa. Arvaukseni on, ettei oikein kukaan.

----------

Uutisvahdille tulevat palautteet ovat pääosin miinuksia. En oikein tiedä miksi. Olen muuttanut linjaa näissä blogeissa, muttei mikään oikein kelpaa.

Suomessa ei haluta maallikkojen kirjoittavan mitään. Tämä on sitä kiltakuntaisuutta, mikä estää toimintaa.

Ei sellaista saa enää olla. Täällä ei pilkata ketään, mitä vaan vähän ihmetellään asioita.

Onneksi on perjantai.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti