5.4.2016

Päivän linkeistä

Forbesin mielipidekirjoituksessa arvioidaan Suomen taloustilannetta tänään. Laitoin siihen juttuun linkin tuonne #uutisvahti twitteriin.

Meillä täällä Uutisvahdissa on sellainen mielipide Suomen taloustilanteesta, ettei palkkoja alentamalla nosteta mitään.

Kyllä ihmisillä pitää olla rahaa, millä talous pyörii. Jos vaikka vientiyritysten palkkoja lasketaan, niin se on yksi juttu, mutta muuten ei ole tarvis kiristää massojen vöitä.

Verojakin kertyy vähemmän, kun palkkoja alennetaan. Laitetaan sieltä virkamies- ja poliitikkopuolelta vöitä kireämmälle. Siellä on löysää ihan liikaa.

Suomi tottelee kaikenlaisia yhteisöjä. Kuten EU ja YK. Miten on välttämätöntä totella tälläisiä järjestelmiä, jotka eivät pidä Suomen puolia millään lailla?

Jos ei maksa EUlle, niin mitä siitä seuraa? Sakkoja? So what? Ei niitä tarvitse maksaa.

Ranskan Hollandehan vaalipuheissaan lupasi ranskalaisille, että jos pääsee presidentiksi, niin Ranska ei maksa EU:n jäsenmaksujaan.

Onko Ranska maksanut vai ei? Siinä kysymys tutkiville journalisteille. Ja mitä seurauksia siitä on Ranskalle tullut?

Toinen linkki #uutisvahti in oli Economistin arvio Suomen talouden talvesta. Siinä Economist on sitä mieltä, että Suomella on mahdollisuuksia nousta nykytilanteestaan uusiutumalla.

Se sanoo, että eurosta lähteminen on liian kallis operaatio.

Sitten huomio sellaisesta asiasta kuin että Kataisen aikaan Katainen ja Stubb olivat kovia antamaan haastatteluja ulkomaisille medioille. Nyt niitä ei ole näkynyt enää.

Se oli sitä aikaa, kun Suomi vielä tienasi lainaamalla rahaa Kreikan pankeille. Sitähän tulosta ei ollut muuta kuin noiden miesten puheissa.

Kauppakamarinulikoita, kuten suomalainen kolumnisti heitä nimittää. Tekemässä maalle sellaisia harharetkiä, joita lapset maksavat vielä kolmanteen ja neljänteen polveen.

Ja Stubbia vieläkin kannatetaan. ?

Näitä asioista ei muistele muut kuin me, joiden muisti ei ole lyhyt. Mutta mitä tilalle? Sosdemit on pyrkimässä kovasti kuvioon. Muistimme on kyllä vielä tuore sosdemien tempuista 90-luvulla. Siellähän vietiin euroon kaikella propagoinnin voimalla ja uhkailuilla.

Herrat Helsingissä laman alla nyyhkii ... lauloi Irwin Goodman. Toivottavasti nyyhkivät. Saisivat maksaa itse isänmaan petturuudesta aiheutuneet kulut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti