25.4.2016

Tserno- ja uutispölyä

Sehän oli sitä saastetta, mitä naapurista tuli meille ja pidettiin sateenvarjoja suojana. Sitä kuulemma onkin tullut enemmän kuin aikoinaan kerrottiin.

Ja hyvä on, että lähialueiden asioihin otettiin vähän kantoja ja hankittiin muutoksia. Mutta kuka olisi uskonut, että Neuvostoliitto oli niin köyhä?

Muttei tarpeeksi köyhä nöyrtyäkseen. Toivotaan parempia aikoja.

----------

Täältä tulee muunlaista, nimittäin uutispölyä. Maailmalla on niin paljon asioita, ettei Uv ehdi niistä kaikista kirjoittamaan. Lukekaa ihmiset nettiä.

Kyllä sieltä neukuista tuli uutispölyäkin. Ja paljon.

----------

Tuolla on nyt ensimmäiset viitteet kauppasodasta Spiegelissä. Englannin rekkatulleista nimittäin. EU on aloitteellisesti ottanut nyt käsittelyyn tämän brexit tilanteen vaikutuksia. Komissio nimittäin. Linkki on #uutivahtissa.

----------

Saudi-Arabia suunnittelee elämää öljyn rinnalle. Kaksi triljoonaa (12 nollaa) on pantu sivuun tulevaisuuden tuotannon suunnitteluun.

Mitä alaa tässä aiotaan edistää, olisi kiva tietää. Ja mikä on kilpailukyvyn tilanne siellä vaikka meihin verrattuna.

Meilläkin on totuttu siihen, että sinnehän myydään jotain, vaan nythän siitä tulee maailman markkinoille kilpailija.

Tuolla rahasummalla pitäisi kyllä käynnistyä jo monenlaista tuotantoa. Saudi-Arabia on kuuluisa siitä, että siellä työn tekevät ulkomaalaiset työläisimigrantit.

----------

Republikaanien presidenttiehdokkaiden taisto yltyy ja sinne on ilmantunut nyt liittouma Cruzin ja Kasichin muodostelmana. Ja tätähän Trump vastustaa esiintymässä livenä uutiskanavilla, jotka kiitollisina pitävät linjat auki, kun niillä on katselijoita.

Jotain muitakin uutisia on nyt CNN:llä näkynyt kuin vaalit. Että ei kai niitä katsoja saa pidettyä 24/7 ruudun äärellä ihan pelkästään Trumpia näyttäen.

-----------

Televisiouutisista kuulin, että Washington Post kirjoittaa, että maan presidentti aikoo saada syyskuun 11. raportin sensuroidut sivut julkaistua. Jos muistetaan, niin saudit ovat myös tätä halunneet.

Että sitä seurataan täällä uteliaana. Jopa tilattiin New York Times digimuotoisena, että ei mene ohi tuo raportti. Tarjous oli taalan verran viikko ensimmäiset neljä viikkoa.

Täytyy muistaa sen jälkeen peruuttaa, muuten alkavat velottaa viisi taalaa viikossa ja niin paljoa ei täällä lueta, että tuota kannattaisia maksaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti