30.1.2016

Kriisit pitävät johtajat vallassa?

Kun kriisi on tahallaan syvennetty niin pahaksi, ettei ratkaisua enää ole, näyttää siltä, että johtajista ei niin vain pyritä eroon. Nyt unohtuu eurokriisit ja muut sen semmoiset.

Näin on Merkelin suhteen kaiketi asian laita. Independent kirjoittaa, että tuskin puolet saksalaisista haluaa Merkelin eroa.

Mitä Uutisvahti ihmettelee. Taustalla voi olla sellainen asia, että ei ole tietoa, mitä hallituskriiseistä tulee eli tuleeko lisää sotkua.

-----

Reuters kirjoittaa Merkelin sanoneen, että pakolaisten on palattava kotiin sotien päätyttyä.

-----

Spiegel Online International on haastatellut Saksan sisäministeriä, joka sanoo, että he haluavat selvyyttä pakolaiskriisiin kevääseen mennessä.

-----

New York Times kannattaa tämänpäiväisessä pääkirjoituksessaan Hillary Clintonia demokraattien presidenttiehdokkaaksi.

Muutenkin amerikkalaiset mediat ovat nyt upoksissa esivaaliasioissa siinä määrin, ettei ole oikein muuta kerrottavaa.

Sen verran tulee seurattua, että ihmettelee ehdokkaita ja miettii, että miltä maailma näyttäisi noiden johdossa.

NYTin perustelut voivat olla jopa totta, että Clinton on kaikkein kokenein ja tietoinen maailmasta ja siksi paras ehdokas.

Saapas näkee.

Elellään rauhassa, eiks joo?




4 kommenttia:

  1. Ainakin Kekkonen pysyi vallassa parin sukupolven ajan.

    VastaaPoista
  2. Nyt, kun olen ajatellut asiaa, niin Suomen osalta maahanmuuton kaaokseen antautuminen on vain sitä seuraa johtajaa, eli Merkeliä ja EU:n johtoa. Selkärangattomuutta ja minä juon nyt kahvia mentaliteettia.

    Sen sijaan Merkelistä en tiedä, mikä voi olla sysäyksenä niin hulluun asiaan ryhtymiseen. Jo lapsikin ymmärsi jo etukäteen ihan vaan uutisia katsomalla, että ei se noin onnistu.

    VastaaPoista
  3. Merkelin suosio on laskenut hyvin jyrkästi. Mitä todennäköisimmin tämä kanslerikausi jää viimeiseksi. Ilmeisesti eroa kesken kauden ei kuitenkaan haluta, jos se suinkin voidaan välttää, koska selvää vetovoimaista seuraajaa ei vielä ole. Tekisi mieli arvuutella, että tuon "palattava kotiin sodan päätyttyä" puheen takana on kulisseissa käyty keskustelu, jossa on Merkelille on esitetty vaihtoehdot - vaihda politiikkasi tai me vaihdamme kanslerin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä oli jossain mediassa kirjoitusta, että Merkel toivoi keskustelua kulisseissa, mutta sieltä eteläisistä osavaltioista oli ruvettu puhumaan julkisuudessa ja laittamaan tekstiä, kun ei mitään muutosta tapahtunut. Vieläkin sinne tulee 2000 henkeä päivässä.

      Minun on vaikea uskoa, ettei tämän hallitsemattoman ihmistulvan tulo Eurooppaan olisi tahallisesti aiheutettu. Kun nimittäin lapsikin sen tiesi, mitä seurauksia tällaisella on.

      Poista