1.2.2016

Ruvetkaa humaaneiksi - perustakaa pakolaisrahasto

Monilla lehdillä on tänään Suomi-aiheisia artikkeleita. Niitä löytyy Google Newsista haulla Finland.

Tässä joku päivä sitten oli ihmettelyä, että miten Suomi on vielä luottoluokituksessaan AAA-luokkaa.

Saksan kirjoitetaan laskeneen, että pakolaistulvan hoitaminen maksaa 50 miljardia euroa. Tähän Saksa joutuu ottamaan lainaa.

Miten meillä sitten, kun on niin tiukkaa, ettei tiedä, mistä leikattaisiin.

The Economist: Suomen talous on heikoilla jäillä. Tässä on linkki The Economistin juttuun. Sitä en tiedä, että mistä tietävät.

Miten talous sitten on muka niin tärkeä, kun on humaanisuuskin pinnalla kyseenalaisena?

Siten vaan, ettei maa pysy itsenäisenä, jos talous sakkaa. Jos ei lasketa, mitä kaikki tulee maksamaan, niin hullusti käy.

Humaanisuuden ei pitäisi maksaa valtiolle mitään. Kun onhan näitä yksityisiä ihmisiä, jotka voivat olla humaaneja omalla kustannuksellaan.

Valtion rahoittama humaanisuus ei kohdistu välttämättä niihin, joista nyt on huutoa kaduilla ja toreilla ynnä netissä ja lehdissä

Sitä humaanisuuttaa kun hoitavat yritykset, joilla on tarkoitus tehdä mahdollisimman reilua voittoa.

Meillähän on terveydenhoitojärjestelmä esimerkiksi, jonka suurimpiin kuuluva vaikuttaja on ulkomaisessa omistuksessa.

Sen päätarkoitus on tehdä omistajilleen rahaa ja maksimoida voitot ja osingot. Tämän asiakas on Suomen valtio. Jonka talous on nyt siis heikoilla jäillä.

Uutisvahti on vastustanut yksityistämistä alusta asti Lipposen-Niinistön hallitusten aikaan, jolloin laskutaito unohtui valtion päässä.

Valtionhoitajat eivät pitäneet valtion puolta kuin siinä, että nostivat omia palkkojaan ja eläke-etujaan. Kun katsoivat omat palvelunsa kuuluvan siihen kategoriaan, että pitää pinnistellä Euroopan omistajiksi.

Tästä ei kaikki tule tykkäämään, mutta sanonpahan vaan.

Ai rahasto? Joku laski, että pakolaisten hoitaminen maksaa suomalaisille 300 euroa vuodessa jokaista kohden. Siis kaksilapsinen perhe maksaa 1200 euroa vuodessa siihen rahastoon. Pikku summa, yhden ulkomaanloman verran.

Vai mistä nuo rahat pitäisi ottaa? Velaksi lastemme ja nuorisomme maksettavaksi tulevaisuudessa orjuuttamisen uhalla? Nimittäin velkaorjuus se vasta onkin kovaa, kysykää vaikka kreikkalaisilta.


1 kommentti:

  1. Laitetaan tähän nyt sellainen pehmennys, että on mahdollista tehdä parannus synneistään ja muuttaa suuntaa niin, että asiat korjaantuvat.

    Valtion virkaeläkkeillä ei tarvitse päästä miljardööriksi. Voihan niitä eläkkeitä alentaa, kun rahat on loppu.

    VastaaPoista