4.2.2016

Lääke vihaan

Sano: Ai karamba, kuinka ärsyttävää skeidaa!!!

BBC kirjoittaa amerikkalaisten vihasta. Sitähän voi miettiä, mistä se johtuu. Enimmäkseen yllytyksestä ja turhautumisesta, kun asiat on esitetty olevan niin huonolla jamalla.

Mikä jama on, tulee mieleen? Sitä en nyt tiedä, mutta niinhän meillä sanotaan.

Onhan siellä amerikassa todella umpikujaan joutuneita ihmisiä perheineen. Tämä on paljolti kulutusvelkaantumalla tapahtunutta.

Kävihän nimittäin niin, että hinnat nousivat tämän velkakulutuksen aiheuttaman kysynnän siivittämänä niin, että nyt kun luottokortit on käytetty maxiinsa ja ihmisillä on edessään mieron tie, kun työpaikka meni ulkomaille, niin onhan siinä alustaa vihan siemenille.

Näitä on tullut kylvämään lupausten mies nimeltään Trump, muun muassa. Ja sitten on ne vasemmistomediat, jotka eivät puhu asiaa, vaan tekevät politiikkaa, mikä on nyt pettänyt jo kaikkein eniten kärsineet.

No, meillä Suomessa on vihaisia ihmisiä, jotka ovat paljolti yllytyshulluuden uhreja. Polttopullo pakolaiskeskukseen on jo sellainen teko, mihin ei luulisi suomalaisen selvin päin ryhtyvän.

Uutisvahti arveleekin, että alkoholilla on osuutta suomalaisten yllytettyyn vihaan. Siihen on myös syynä se, ettei saa ääntään kuuluviin, kun elämä on kovaa ja toisia hyyssätään tyhmyyksillä puolustellen.

Mutta sananvapaus on se, mikä auttaa. Vihapuheen saa vaimennettua keskustelemalla. Vihaistakin ihmistä pitää ymmärtää, tai ainakin auttaa häntä ymmärtämään, ettei hätä ole tämän näköinen ja miettimään, että mistä viha oikein on tullut.

Keskusteluapu on korvaamaton lääke vihaan ja se, että saa ohjeita siitä, että mitä voi sanoa, vihantunnettaan lieventääkseen.

Ymmärrettäköön vihaisiakin ihmisiä. Vaan polttopullot voi jättää pois ohjelmasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti