24.2.2016

Trump:"I love the poorly educated"

Otsikon sanoin Trump ilmoittaa olevansa niiden puolella, joiden ääntä ei ole kuultu. Tuon hän lausui Nevadassa voitettuaan siellä republikaanien ehdokkuuden.

Vaikka jotain näistä delegatesta pitäisi tietää, mitä en viitsi ottaa selville. Niiden lukumäärällä on merkitystä loppuviimeksi, mutta olkoon.

Mutta siis tuo lause kuvaa hyvin sitä osaa ihmisistä, joita medioissa arvostelemalla on yritetty saada Trumpin kannatus alas. Onhan julkisuudessa nimenomaan kerrottu, että galluppien mukaan äänestäjäaines on vähän koulutettua ja jotenkin huonompaa väkeä.

Trump sai Nevadassa myös latino-äänestäjien enemmistön taakseen. Ihmiset ovat todella jalkautuneet liikkeelle ja äänestämään.

Voi olla, että eliitti jää jalkoihin tämän massan alle. Tiedustelujen mukaan suuri osa paikalle tulleista on vihaisia liittovaltion hallinnolle.

Taitaa maailmaan tulla sellainen protesti tässä vielä ensi vuonna, jos Trump istuu Valkoiseen Taloon, ettei ole muuta vertailukohtaa kuin sosialistinen vallankumous.

Mutta pommitukset ei ainakaan tule maailmasta loppumaan, jos tuo mies pitää sanansa. Trump on ilmoittanut pommittavansa ISISin, ottavansa Irakin öljyn haltuunsa ja niin edelleen.

Että Euroopan on varmaan aiheellista rakentaa rajamuureja ja nopeasti. Trump on aikonut karkoittaa maasta kaikki muslimit myös.

Mutta en viitsi nyt tämän enempää maalailla asioita. Vihjeeksi vaan niille Suomen päättäjille, jotka lukevat Uutisvahtia, että asioita pitää ennakoida. Putin ja Trump ovat ystäviä, muistakaa sekin.

Se, että Trumpin kannattajat ovat huonosti koulutettuja tarkoittaa sitä, ettei vastusta löydy. Trump on luvannut palauttaa amerikkalaisten firmojen pääomat kotiin ja työpaikat.

Kaikenkaikkiaan Trump aikoo käyttää valtaa, jos sen saa. Eikä välitä kuka vastustaa. Trump on sanonut puhuvansa asiat niinkuin niistä ajattelee ja tekevänsä niinkuin katsoo oikeaksi.

Ilmestyskirjan petoko?


3 kommenttia:

  1. New York Times kirjoittaa pääkirjoituksessaan muistutukseksi republikaanien ihaileman Ronald Reaganin johtajuudesta, että Reagan oli joustava mies, joka teki asioita hyvien tapojen mukaisesti. Hyvät tavathan Trump on hyljännyt puheissaan.

    VastaaPoista
  2. Britithän suunnittelivat, etteivät päästä Trumpia maahan ollenkaan. Mitenköhän Euroopan ja USAn suhteet tulevat toimimaan, jos Trump voittaa.

    VastaaPoista
  3. CNN yritti varovasti kyseenalaistaa Trumpin vaimon sopivuutta Valkoisen Talon emännäksi. Sanoivat, että tämä entinen malli on tehnyt melko paljastavia kuvauksia itsestään. Tähän UV ennustaa, etteivät Trumpin äänestäjät tule tästä välittämään, päinvastoin.

    VastaaPoista