12.2.2016

Gravitaatioaallot - ilmankos

Todisteet Einsteinin väittämästä on kuulemma saatu. Nyt on vaan sellainen juttu, että lyhyt selitys puuttuu.

Kahlasin tuolla läpi kirjoituksia ja yritin hirveästi ymmärtää.

Tässä linkkejä:

Washington Post    New York Times   Cosmos Magazine

NYTin kirjoituksessa kerrotaan, että olohuone kutistuu ja laajenee jatkuvasti. Tästä ymmärrän nyt, että päätä huimaa. Vai onko se vaan tunne siitä, kun lukee noita tieteellisiä tekstejä?

Olen vielä sillä asteella näissä astrofyysisissä asioissa, että yritän ymmärtää käsitettä spacetime.

No ei se mitään.

Joka tapauksessa historia on kiintoisa, mitä Einsteiniin tulee, joka teorisoi tämän asian jo 1900-luvun alussa. Washington Postin linkissä on siitä kerrontaa enemmänkin.

Kuten sanottu, pää on pyörällä ja niskassa on vetoa. Ei siihen auta pillerit, jos olohuone on koko ajan liikkeessä, vaikka alkoholilla ei ole asiaan osuutta.

Niin siis, eilen tuli muitakin ilouutisia.

Se toinenhan oli, että on saatu neuvoteltua tulitauko Syyriaan ja jotain. Onhan se taas toivon paikka ainakin, jos ei muuta.

Tuolla puhuttiin Turkin sisällissodasta. Sehän se vielä puuttui. Kohta lähtevät turkkilaisetkin liikkeelle ja Euroopasta tulee taas Ottomaanin valtakunta.

Tämä siis, ellei Euroopasta löydy johtajia pitämään rajoista tarkkaa huolta. Meillähän on tämä Rehn, joka oli ajamassa Turkkia Euroopan Unionin jäseneksi. Ja mitä muita mokia hän olikaan tekemässä.

Siellä hänen arvostelukyvyllään edelleenkin Suomessa tehdään päätöksiä. Ei ole mitään väliä, mitä tekee, kun on johdossa. Sehän on ammatti, mikä pysyy vaan, vaikka mokat olisivat kuinka todistettu suuriksi.

Täytyy tässä miettiä näitä gravitaatioaaltoja nyt vaan. Mutta päätä huimaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti