25.2.2016

Imigrantin sananvapaus ja diplomatia

Calais'ssa Ranskassa on kolmen tuhannen ihmisen leiri. Nämä leiriläiset yrittävät päästä kanaalista yli Britteihin.

Leirissä on kaamea sotku, mutta siellä ne ihmiset vaan sinnittelevät. Mitä he odottavat Briteistä saavansa muuta kuin Ranskasta, ei Uutisvahti tiedä.

Mutta ajatuksia se herättää kuitenkin.

Ja yksi ajatus on se, että näissä massoissa on varmaan niitä, jotka olisivat jo valmiita palaamaan koteihinsa, muttei heillä ole resursseja siihen.

YK:n pakolaisjärjestö voisi hoitaa nämä kuljetukset. YK ei ole tehnyt muuta kuin haukkunut Eurooppaa.

Imigrantti on se, joka on lähtenyt matkaan muuttaakseen toiseen maahan.

Pakolainen on se perhe, joka on lähtenyt pakoon pommituksia.

Turvapaikkaa hakee se, joka on joutunut vainon kohteeksi. Vaikkapa mielipiteen ilmaisemisen vuoksi.

Tällä määrittelyllä voisi jo heti sanoa, että imigrantti menköön takaisin ja hakekoon maahanmuutto-oikeutta ja viisumia sun työtä kotimaastaan käsin.

Pakolaisperhe tarvitsee tilapäisen oleskeluluvan lähimmältä turvalliselta alueelta, missä ei pommiteta. Heille voi järjestää opiskelu- ja muuta tekemistä, muttei tarvita mitään kotouttamistoimia.

Mainitakoon, että Suomen lähialueilla ei ole pommituksia, joten näitä ihmisiä ei meille saakkaa pitäisi olla ollenkaan tulossa.

Integraatio on jotenkin aivopesuun viittaava sana ja viittaa pysyvään muutokseen ihmisen tilanteessa. Saksa haluaa - vielä toistaiseksi - näitä integroitavia, työhön kiinnitettäviä ihmisiä.

Meillähän ei ole työtä tarjolla, niin että mitään integrointia ei tarvita ja näin voi jättää ne rahat muihin tarkoituksiin.

Turvapaikanhakija on poliittisen vainon kohde. Onko meillä tarjota turvaa sille, jonka mielipiteitä ei ole siedetty ihmisen omassa maassa?

Annammeko me tälle ihmiselle oikeuden ilmaista mielipiteensä maassamme silläkin uhalla, että se aiheuttaa diplomaattisia vastakkainasetteluja?

Tähän haluaisin kuulla vastauksen. Vaikka uskon, että se tulisi olemaan valheellinen.

No mutta siis, täällä ollaan sitä mieltä, että YK on epäonnistunut kriisien hoitamisessa. Vieläkö sinne lähetetään rahaa, kun ei siellä tehdä mitään?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti