19.2.2016

Keskustelua elokuvasta Truth

Eilen kirjoitin tuosta otsikon elokuvasta.

Siinähän oli aineksia keskusteluun, kun oli kysymys presidentistä, joka oli erikoisjärjestelyin nuoruudessaan laitettu sellaisiin joukkoihin, mitä ei Vietnamiin lähetetty. Ja sitten oli saanut vielä vapautuksen armeijasta mennäkseen kouluun, kun muut rypivät Vietnamin viidakoissa.

No, keskusteluun ryhtyi henkilö, joka ei siedä uutistoimituksia. Tämä vastenmielisyys on hänelle tullut väärinkäytöksistä ja medioitten puoluepoliittisista draiveista.

Nythän on niin, että tuon elokuvan esittämät CBSn toimittajat ja toimitukset ajoivat selvästi puolueellista linjaa. Olihan asia ollut jo esillä vuonna 2000, jo Bushin ensimmäisen kauden vaalien aikaan. Tuottajan äiti oli kuollut siinä vaiheessa ja asia oli jätetty kesken, ja otettu uudelleen esille toisen kauden vaalien alla.

Tämä kyllä viittaa puolueajatteluun.

Mutta,

Pitihän asian olla ajankohtainen, siksi oli perusteltua tuoda asia esille vaalien alla. Tämä plussaksi toimitukselle.

Toisekseen: George W Bush varasti kunniaa, joka on hyvin iso asia amerikkalaisessa yhteiskunnassa. Ei hän palvellut tuossa armeijayksikössä, minkä hän ilmoitti kuitenkin resumeessaan painavaksi plussaksi tullakseen ylpeän kansan presidentiksi.

Kolmanneksi: Ei tälläisen vääryydellä ja kaverivedätyksellä eteenpäin viety mies saa päästä presidentiksi asti ilman, että äänestäjät siitä tiedon saavat.

Tämä on journalismin perustehtävä. Tuoda esille ne seikat, jotka jotain merkitsevät varsinkin kuin on kysymys henkilön valinnasta mielettömään valta-asemaan maailmassa.

Muistetaan tämä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti