16.2.2016

Isokenkäisten isot mokat

Sellainen ensiksi, että kuinka luotettava on presidenttiehdokas, kun mainoksessa on videota toisesta maasta kuvaamassa amerikkalaista aamua?

Näinhän tänä aamuna kävi Marco Rubion mainoksessa. Se oli virhe. Mutta jos ei väki, joka tekee työtä tuon ehdokkaan eteen pidä huolta, että asiat on oikein, niin miten voi olla varma, ettei presidenttinä ollessakin valitse vääriä ihmisiä sotkemaan asioita?

Münchenin tulitaukosopimus kuulutettiin suurella äänellä voitoksi Kerryn pyrkimyksille. Sen jälkeen heti pommitettiin pari sairaalaa Syyriassa.

Ei tästä mitään tule.

Kolumnisti Cohen kirjoittaa New York Timesissa Merkelistä. Arvioi, että miten Merkelin käy ja pysyykö Euroopan Unioni koossa Merkelin romahtaessa. Samassa jutussaan kertoo haastatelleensa pakolaisia Tempelhofin hangaarissa.

Koskaan eivät amerikkalaiset sano, ettei olisi pitänyt ruveta jahtaamaan diktaattoreita pois, kun ei ole mitään tarjota tilalle. Ja aina odotetaan vaan Euroopan tekevän jotain pakolaisille.

Merkelin pitäisi vaatia jotain näiltä supervalloilta, joksi nyt taas varmaan voi Venäjääkin alkaa kutsumaan.

Vaan kun ei.

Maailman kirjat on sekaisin. Mitä kirjoja nämä sitten ovat, ei ole tarvis luetella.

Näyttää siltä, että maailmaa hallitsee ja on tulossa hallitsemaan arvaamattomia ihmisiä ja käsillä olevat ongelmat ovat niin suuria ja ennen kokemattomia, ettei näkyvissä ole mitään tahoa, joka asiat järjestäisi.

Ja kaiken huipuksi näkyy vihjailuja siitä, että pankit ovat taas kuralla. Deutsche Bank kaiken huipuksi, jonka täällä on katsottu seisovan kivijaloilla.

Sanottakoon vielä kuitenkin, että DB on kieltänyt olevansa missään tapauksessa heikoilla.

Kuka tätä kaikkea pyörittää?

PS Tässä tilanne tulitauosta: Independentin otsikko: Assad: Ceasefire does not mean we will stop using weapons.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti