23.2.2016

Putinin avulla Syyria pelastuu?

Putinista kirjoittavat tänään ainakin New York Times ja  SpiegelOnline International. Putinin agressioista lähinnä.

Uutisvahti huomaa tänään olevansa Donald Trumpin kanssa samaa mieltä, mitä Syyriaan tulee. On ollut alusta asti vastustamassa Syyrian pommituksia ja Assadin alasajoa.

Ei ole oikein sanoa, että Putinin pitäisi siellä olla pommittamassa, mutta ei se nyt sen isompi agressio ole kuin noiden toisten, jotka yrittävät saada Assadin pois vallasta.

Assad sanoi, että jos hän lähtee, Syyriaa ei enää ole. Maa hajoaa.

Tässä on kyllä asia, missä voi olla vinha perä. ISISin valtakunta voi olla siellä tai sitten jokin muu sekasotku hyvin pian.

Että nythän voi olla yhdestoista hetki katsoa asiaa uudestaan. Eli mitä Assadin jälkeen? Ja tietääkö kukaan, mikä suunnitelma on?

Homelandin yhdessä jaksossahan oli keksitty jokin kenraali sieltä, joka ottaisi vallan Assadilta. Tämä oli fiktioita, vai mitä se oli. Mutta kävi niin, siinä jaksossa, että tuo mies ei kelvannut Israelille ja räjäytettiin lentokone, missä hänen piti mennä ottamaan valta Syyriassa. Tuo jakso esitettiin kyllä paljon ennen kuin Putin osallistui sotaan.

Ajattelin vaan, että tietääkö kukaan, mikä suunnitelma on mitä Syyriaan tulee? Pommitetaanko siellä ihan vaan sen takia, että kun on alettu?

Lauantaiksi on suunniteltu aselepoa Syyriaan. Tähän ei varmaan ISIS osallistu, mutta hyvä, jos nuo toiset.

Voi olla, että Putinin avulla Syyria pelastuu. Ja kunnia meneekin näin alunperin odottamattomalle taholle.1 kommentti:

  1. Niin siis, en minä sitä kunniaa halua Putinille antaa. Mutta Assadin alasajo oli huono idea niinkuin koko arabikevät. Nyt se vasta kevät on meilläkin Euroopassa näiden ihmistulvien kanssa.

    VastaaPoista