27.1.2016

Jättäkää Puola rauhaan

Nyt ei ole linkkiä, mutta medioista on luettavissa, että Puola on lähtenyt omille linjoilleen. Siellä on sellaisia tiedossa kuin että sananvapautta rajoitetaan, maasta tehdään kiihkokatolista ja jotain.

Nyt on joku vaatinut, että Puola pitää jättää rauhaan. Näin on viisasta tehdä. Ja syykin on selvä: ei mikään taho aio ottaa vastuuta puolalaisten menestyksestä. Täytyyhän heidän tehdä, minkä katsovat hyväksi.

Jos joku on menossa väärään suuntaan, niin menköön. Sinne ei tarvitse avustuksia lähettää, enkä tiedä onko niitä edes pyydetty. Ei pidä aliarvioida ihmisiä menemällä niille tyrkyttämään taloudellista totuutta, mistä kokemukset ovat huonoja ja sehän on EU ja euro.

Independentin etusivulta pääsee Cameronia koskevaan uutisointiin. Siellä ollaan kauhuissaan siitä, että Cameron on nimittänyt Calaisissa olevia Britteihin pyrkiviä siirtolaisia siirtolaisiksi.

Kun olisi kuulemma pitänyt nimittää heitä pakolaisiksi. Mutta kun ovat olleet Ranskassa jo iät ja ajat, niin ei ole ainakaan turvapaikasta tarve.

Mikä on pakolaisen ja turvapaikanhakijan ero? Voihan olla pakolainen Ranskassa yhtä hyvin kuin Briteissäkin. Jos ei heille ole muuta tarjolla kuin telttakylä kummassakaan.

Maailmassa on mielettömät määrät rahaa. Missä on se viisas, joka ohjaa nämä rahat sellaiseen kohteeseen, missä turvapaikanhakijoilla on rauha ja turvallisuus olla?

Niin kyllä Selänne on siinä oikeassa, että lait on muutettava sellaisiksi, että rikollisuus ei pääse valtaan tämän enempää.

Uutisvahti on sitä mieltä, että poliisin pitäisi olla niin mitoitettu, että ei tarvita mitään pellepartioita tappelemaan muiden porukoiden kanssa kaduille.

Tämä on sitä skenaariota, mistä voi nähdä kultuurin keinoin tulevaisuuteen. Elokuvahan on nimeltään Ihmisen pojat, Children of Men. Jossa erilaiset anarkistiset ryhmät taistelevat aseilla toisiaan ja poliisia ja armeijaa vastaan. Siinä yhteiskunnan kaikki rakenteet ovat jääneet toimimattomiksi.

---

Amerikkalaiset ovat täynnä jahkailua siitä, keistä tulee puolueiden, joita on kaksi, presidenttiehdokkaat. Yhdessä vaiheessa se oli viihteellistä. Nyt ei enää ole tarvis seurata sitä farssia.

Kehutaan itseämme vähän ja sanotaan, että meillä on sentään kohtuullista tuo kampanjointi, kun meillä on vaalit.

Pidetään se näin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti