8.1.2016

Ärsytyskynnys ylittyi heti

New York Times vaatii pääkirjoituksessaan Eurooppaa pitämään parempaa huolta pakolaisista. Kuvassa on lapsiperheitä.

En usko, että Euroopassa on yhtään pakolaislapsiperhettä, josta ei olisi pidetty huolta. Sitä ei sanota, että missä tuo kuva on otettu.

Kun uutinenhan on siinä, etteivät nämä nuoret pakolaismiehet käyttäydy kunnolla, vaan muodostavat jengejä, joita voi verrata niihin rettelöitsijöihin, joita oli Egyptissä suuren vallankumousmellakan aikaa, kuten meillä on sanottu.

No niin, kun sain tämän sanottua, niin ärsyyntyminen laimenee.

Kölnin pormestari, joka on nainen, on vaikeuksissa sanomistensa kanssa. Koskien noita pakolaisressukoita, jotka ryöstivät, raiskasivat ja kourivat naisia uudenvuoden yönä kaupungin rautatieasemalla. (Spiegel International Online)

Hänhän sanoi, että naisten pitää olla varovaisempia. Eli syyllisti uhreja. Ärsyyntyminen on taas monta piirua korkeammalla.

Onhan oikein, ettei näille pakolaisille pidä olla ystävällinen ja jäädä juttelemaan. Näinhän hän sanoi. Mutta se ei oikein taas täsmää NYTin pääkirjoituksen ajatukseen.

Emmä tiedä.

Maailma on sekaisin, eikä selviäkään. Kaikki isot massamuutot alkoivat arabikeväästä. Ja sitä minä pidän kyllä täysin lännen yllyttämänä. Ja sitä paitsi, kuka käski mennä sinne sotkemaan Syyrian diktatuuria?

Onhan asia niin, että Euroopan ongelmat pakolaisten suhteen on kyllä muiden aiheuttamia. En tohdi sanoa suoraan, kenen aiheuttamia, kun tänne voi tulla joku hakkeroitumaan koneille. Eikä täällä ole mitään vastustusta sellaiselle.

Musta auto voi pysähtyä tuohon eteen ja sieltä voidaan tulla kysymään, että kenen puolella täällä oikein ollaan.

Olemme täällä Uutisvahdissa kyllä kirjoittaneet jo pitkän aikaa, ettei diktatuureja pidä mennä kaatamaan, kun ihmiset eivät näissä maissa ole valmiita muutokseen.

Me olemme vapauden puolella, mutta on noilla ihmisillä suurempi rauha elää perhe-elämäänsä ihan niissä olosuhteissa, missä ovat, kunhan eivät ota kantaa politiikkaan ja yritä vallankumouksia.

---------

Reutersista luin, että Suomesta siirretään USAan venäläinen ihminen hakkerointiepäilyn vuoksi. Juttuun on linkki @Uutisvahti .

Ärsytys on nyt tätä lopetellessa asteikolla yhdestä kymmeneen, noin 7 ja puoli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti