1.1.2016

Viime vuoden lupaukset

Mites tuli lupaukset pidettyä?

Terveys ja laihdutus on monilla mielessä nyt uuden vuoden uuden alun mahdollisuutena. Mutta niihin asioihin liittyy paljon kaupallisuutta ja suoranaista väärää tietoa, että mietitääs asioita vähän.

Jostain luin, että Egyptin muumioilta - (onkohan muumioita muualla kuin Egyptissä?) - niin siis niillä muumioilla on todettu koronariarterioiden tukkeutumia ja plakkia verisuonissa. Tämä siis siitäkin huolimatta, että muinoin syötiin vain terveellistä, tuoretta ruokaa.

No, liikunta on se, mistä ei ole löytynyt muita epäilyjä kuin ne tunnetut, että ihmiset kuolevat kyllä lenkillä juostessaankin sydänkohtauksiin ja polvet ja nivelet kuluvat.

Ei mitään liikaa siis. Elämän taso ei kohene siitä, että juoksee joka päivä kymmenen km. Tai siitä, että kitkuttaa sellaisella ruualla, mikä ei maistu.

Jotkut sanovat, että voivat hyvin, kun syövät sokeritonta ja lisäaineetonta ruokaa. Jos näin on niin hyvä sitten. Täytyy punnita, että mikä on parempaa oloa. Kituuttamista ei täällä ehdoteta elämänohjeeksi otettavan. Sitten on se hirveä stressi, kun ei pysy dieetissä ja paha mieli ja epäonnistumisen tuoma tunne.

Stressaantumisesta ei mitään hyvää seuraa verisuonien kunnolle, sanovat. Sen sijaan hyvä mieli kohentaa elämän tasoa, vaikkei jonkun mukaan kuulemma ole terveyteen varsinaisesti sen enempää vaikuttava seikka.

Tuolla sanottiin, että jos haluat hyvää mieltä, niin rupea lahjoittamaan tarvitseville. Ehkä voisi tehdä tämän linjan tapaisia lupauksia nyt vaihteeksi ja jättää se puntari rauhaan.

Meihin on täällä tuo tieto muumioiden koronariarterioiden tilasta tehnyt suuren vaikutuksen. Kohtuudella aiotaan syödä, juoda ei ollenkaan, kun siitä tulee vaan tokkuraiseksi.

Hyvää Uutta Vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti