9.1.2016

Ei paljousalennuksia rikollisille

Venäjä vastustaa hakkeririkollisen luovuttamista Suomesta USAan. Siellä oli sellaisia syitä kuin että Amerikassa annetaan mahdottomia sadan vuoden vankeustuomioita.

Mietitääs tätä vähän. Jos on varastanut hakkeroimalla miljoonia ihmisten tileiltä rahaa, niin ei siinä voida antaa vuoden parin tuomiota.

Silloinhan rikos kannattaisi, kun äijä tai muija saisi lokoilla ja suunnitella, mitä rahoilla tekisi. Pari vuotta on kelvollinen aika tuolla tienaamisella.

Amerikassa annetaan kahden-kolmensadan vuodenkin tuomioita. Jokaista ruumista kohden annetaan oma tuomionsa. Ei niinkuin meillä, että jos tappaa yhden tai viisi, niin se on 15 vuotta ja kaikki on kuitattu.

Meillehän ne tulevat pakoon nuo rikolliset, kun meillä rikos kannattaa.

Nyt on Kölnin tapahtumista kuvaa Spiegel Online Internationalissa. Kuva näkyy myös @Uutisvahti Twitterissä.

Siinä sitä onkin sumplimista, että kaikki rikokseen syyllistyneet saavat ansioittensa mukaisen tuomion.

New York Timesissa on hyyssäyskirjoituksia Kölnin tapahtumista ja pakolaisasioista. Laitoin sinne sähköpostia eilen, kun näytti niin hirveältä, mitä siellä sanottiin.

Siellä käsketään Eurooppaa huolehtimaan paremmin pakolaisista. Kuvassa on tiivis ryhmä noita nuoria miehiä ja edessä perhe. Tilanne näyttää ikävältä, kun siinä lohdutetaan lasta.

Mauno Koivistoa taas siteeraisin. Hänhän sanoi, että itkevä lapsi ei ole todiste välttämättä mistään pahasta. Lapsethan itkevät vaikka mistä syystä.

Kirjoitin sinne, että uskoisin, että pakolaisperheet on paremmissa olosuhteissa kuin jotkut alkuperäiset asukkaat, niin Euroopassa kuin Amerikassakin.

Tämä on käsitykseni, ettei Euroopassa ole jätetty pakolaisperheitä heitteille, niinkuin NYT pääkirjoituksessaan vihjailee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti