15.8.2013

Yksityisyysasioista

Google on nyt julkisesti ilmoittanut, että Gmailit eivät ole yksityisiä. Tämä siis syystä, että pyritään välttämään joukkohaasteita, joita kiukustuneet ihmiset voivat tehdä. Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä, että mihin oikeuslaitoksen kannat kääntyisivät ja olisiko se - vai onko tämä jo nyt - suuren mediajätin lopun alkua.

Onneksi itsellä on niin tylsä elämä, ettei paljon mistään tarvitse pompata pystyyn ja alkaa vaatia mitään. Oikeuslaitos voisi kohdaltani katsoa, että ei näistä mitään haittaa ole. Se onkin joissain oikeusjutuissa oltava, eli taloudellinen menetys on osoitettava, minkä mukaan korvauksia voi saada. En ole tietoinen, että onko tarpeen osoittaa vahinko yksityisyyden suojan menettämisestä.

No, kyllähän on tiedetty, että sähköpostit ovat ainakin olleet niitä käsittelevien servereiden työntekijöiden luettavissa jo alusta asti ja onko mitään lakia edes koskaan ollutkaan, missä sanotaan, että niistä ei saa tietoja levittää. Onko työntekijöillä vaitiolovelvollisuus ja miten sen noudattamista muka kontrolloidaan?

Suomessahan joutui taannoinen pääministeri yleisen pilkan kohteeksi käyttäessään internettiä naisten kanssa seurusteluun. Amerikassa on tällä hetkellä pormestarin virasta kampanjoivan poliitikon internetseikkailut julkisia. Tämän ihmisen käytös on ollut kyllä uskomattoman hirveää ja panee miettimään, että tietävätkö nämä ihmiset ollenkaan, miten internetti toimii.

No, tieto lisää tuskaa ja olotila voi olla auvoisempi tietämättömillä.

----------

Eilen puheena ollut Snowden julkaisijoita koskeva juttu on edelleen luettavissa NYTin Magazine osastossa. Siellä kerrotaan kuinka tuo freelance kirjoittaja nainen oli joutunut vuosien ajan vaikeuksiin siinä tilassa, jota liittovaltio katsoo, etteivät lait ole voimassa. Ja sehän on se tila, missä ollaan tulossa maahan tai lähdössä maasta. Häntä mm kiellettiin tekemästä muistiinpanoja, mitä hän oli joka kerta tehnyt merkiten muistiin turvamiesten nimet ja kaikki tapahtumat. Syyksi ilmoitettiin, että hän voi käyttää kynää aseena. Siinä tilassa ei ole oikeutta asianajajan apuun liioin, kuulemma. Aika hirveää ajatella, ettei ole minkään lakien suojaama tuolla lentokentillä. Onneksi ei ole tarvis matkustella minnekkään.

----------

Päivän mielenkiintoisin video löytyy Guardianista. Siinä on käärme, jonka pää on katkaistu irti. Sen vartalo kiemurtelee edelleen ja häntäpää sohii katkaistua päätä. Tämä pää sitten puree käärmeen omaa vartaloa. Hui olkoon!

Nautitaan loppukesäisestä päivästä ja illasta! Kesän magiikka toimii vielä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti