7.8.2013

Asioista ja asioiden vierestä

Nyt yritetään innostua taas kesän ja lomien loppupuolella asioiden hoitamisesta. Jotenkin tuntuu, että talous on toiminut vaikkei siitä ole huutoa pidettykään. Ja mitä näistä luvuista, mitä kesällä on syntynyt? Kohta taas alkaa työnteko ja kaikki toiminta saa sykettä.

Turhanpäiväistä kaikenmaailman lukujen pyörittely on. Ja hassua se, että lomilla ollaan ihan hiljaa ja lomilta palattua aletaan taas sylkemään kaikenlaisia syytöksiä milloin minnekkin. Kuten nyt IMF Saksan niskaan. Niin. Spiegelistä näkee innostavia juttuja siitä, mitä Euroopassa tapahtuu.

Suomen pm on aika ajoin väsynyt ja aikoo julkisuudessa ilmoittaa vastakin, että milloin on väsynyt. Mikäs nuorta miestä väsyttää noin kovasti? Liian rankka loma vai? Rahat on loppu ja nyt on konstit vähissä, kun ei ole muuta tulonlähdettä kuin velkaraha.

Tekisivät kaikki niin kuin allekirjoittanutkin. Meikäläisen kännykkä on vuodelta 2005. Ja sen kyllä huomaa. Mitäs noita kännykkäkuplia lietsomaan? Nokiankin pitäisi jo huomata, ettei maailmaan loputtomasti mahdu uusia kännyjä, kun vanhoillakin voi vielä soitella. Jotenkin se kestävä kehitys on löydettävä. Vai mikä tässä hiertää, kun tavara ei kelpaa? Ai niin, sehän oli se lama. Ihmiset eivät käytä rahaa ja toisilla ei sitä edes olekkaan. Kun kaikilla jo on kaikkea, mitä tarvitaankin.

Ja sen vuoksi velkaisen maan ei kannata kukkenhaimille rahaa jakaa. Niilläkin on jo kaikkea. Ei siellä johdolla ole muuta näyttöä kuin tulosnumeroiden kasvu ja Suomen ei tarvitse siihen urakkaan osallistua. Koomillista, kun samalla sivulla puhutaan talouden sakkaamisesta ja museon rakentamisesta. Vaan  sitä rohkeaa ei ole, joka sanoisi, ettei nämä kaksi oikein tue toisiaan. Viimeinen asia, mikä talouden lamaan auttaa, on museo. Ja ooppera.

Noin. Sanoinhan sen taas. Silloinkin, kun Helsinkiin rakennettiin oopperatalo, oli talous lamassa. Sitä tuetaan julkisilla velkarahoilla, että yläluokka saa käydä halvalla katsomassa näytöksiä. Kuten edellinen presidentti, joka kyllä pystyisi maksamaan täydenkin hinnan lipustaan. Sitä paitsi, noille rikkaille poliitikoille annetaan jopa vapaalippuja sinne. Siitä hyvästä, että on laitettu veronmaksajien rahaa oopperaväelle. Tästä kun puhuttiin, niin siitä sai niskaansa kauheita haukkumisia.

Ennustaisin tässä vaan, ettei sitä talouden kasvua ihan pian ole tulossa. Että read my lips vaan. Jos kaiken tekemisellä on itsetarkoituksena numeroiden hiissaaminen ylöspäin, niin itse asiat jäävät tosi huonolle tolalle. Niin kuin nyt on laita uutistoimitusten. Milläköhän seeänän aikoo katsojalukuja nostaa, kun uutisia ei ole nimeksikään tarjolla. Foksilla on vähän enemmän variaatiota, mutta hirveän värittynyttä, rikosten ja oikeusjuttujen lisäksi.

Sivu tuli täyteen, että pitää tässä lopetella. Silitelkää toisianne.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti