16.8.2013

Yhtä egyptiä

Elämä on taas yhtä egyptiä. Kummaa, kun eivät mediat löydä mitään mielenkiintoista kerrottavaa, kun nämä sotkuiset selkkaukset jatkuvat vuodesta toiseen eikä niille näy mitään loppua, niin kuka niitä jaksaa seurata.

--------

Salaisuuksiahan ei ole, sehän on nyt tullut selville, että kaikki on julkista ja jos siitä alkaa välittämään, niin on pakotettu elämään vainoharhaisen tavoilla. Tästä on esimerkkinä elokuvien ja televisiosarjojen salaisten agenttien elämän kuvaukset. Ja sehän ei mitään elämää ole.

Nythän on niin, että mitä enemmän kuunnellaan ja seurataan, sitä enemmän dataa kertyy ja sitä enemmän tarkkailijoita tarvitaan, joilla on huolena oma yksityisyytensä ja kerättyjen tietojen turvaaminen. Että hulinaksi on mennyt, ja menkööt.

---------

Talousasioista on vain yksi asia sanottavana: rahaa on jaettava tasaisemmin, niin että suurilla massoilla - myös kaukoidässä - on rahaa kulutukseen ja siellä varsinkin vielä välttämättömyyksien hankkimiseen, niin pyörät pyörivät taas. Mitäs siihen muuta on sanomista? Pieniä ja keskisuuria palkkoja pitää nostaa. Julkisen alan palkkoja ei tarvitse nostaa. Ne ovat jo nyt kaikkine etuineen tarpeeksi hyviä ja julkisella alalla ei ole rahaa. Tämähän se talouden ongelma on. Rahakkaat haluavat valtioiden lainaavan niiltä rahaa, mutta ne eivät voi sitä tehdä, kun ei ole tuloja, kun talous on jumissa. Minkälainen konsti olisi suomalaisten sosdemeidenkin ajaa tätä asiaa? Ei siinä vaadita suurta liikehdintää. Kaava on siis tämä: palkat ylös - verotulot kertyvät taas ja yritysten tulokset kasvavat - firmat voivat hyvin - työntekijät voivat hyvin. Ja sitten voidaan alkaa miettiä mukavampia asioita.

----------

Ei tämä perjantai nyt sen kummallisempi ole.

Guardianin lukijamäärät taitavat olla koholla. Jotenkin tuntuu, että sielläkään ei kaikkea julkaista. Mm Pentagon estää työntekijöittensä pääsyn niiden saiteille. Jotain tietoa taitaa tuo julkaisu itsekin kerätä. Tämä puoli on kokonaan käsittelemättä näissä paljastusjutuissa, että mitä mediat tekevät keräämillään tiedoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti