22.8.2013

Oskarin arvoiset suoritukset

Tai siis ei näistä ainakaan Oskaria tule. Nimittäin Reutersista saa lukea, että Yhdysvallat yrittää saada Sveitsin valtion kanssa aikaan sopimuksen, jolla sikäläiset pankit säädettäisiin pakollisiksi luovuttamaan todisteet veroja pakoon tallettaneiden tileistä.

Nyt siis, jos ajatellaan, että on mahtavat urkintajärjestelmät, millä kaikki tieto on saatavilla, niin eiköhän kannattaisi muuttaa oman maan lakeja - nyt kun kaikki on tullut julkiseksi jo muutenkin - niin, että oikeuskäsittelyn voi alkaa omien urkintatietojen perusteella. (Hui onkohan tuo ilkeästi sanottu?)

Perustuslain First Amendment antaa oikeuden sanoa mielipiteensä, eikä kenenkään pidä siitä suivaantua. Tätä oikeutta ei kuitenkaan joka paikassa ole, että pitää olla varovainen.

Uutisoinnin Oskaria ei tule siitäkään, että maailman laajuisesti julkaistaan pääotsikkona Manningin ilmoittautuminen transseksuaaliksi. Tuo koko Manning-jupakka on jo niin vanha, ettei se edes ole minkäänlainen uutinen.

Oskareita ei tule siitä liioin, ettei tiedetä onko Syyriassa käytetty kemiallisia aseita vai ei. Miten nämä tiedustelut eivät ollenkaan toimi siellä, missä jotain tapahtuu? Koko lähi-idän pitäisi siirtyä jo kybersodan aikakaudelle, ei nyt enää tarvita tämmöisiä selkkauksia, missä ihmisiä kuolee ja joutuu lähtemään pakolaisiksi.

Ehkä Zuckerberg on oikeassa siinä, että kaikilla pitäisi olla internet käytettävissään. Vaan onhan se ongelma vielä, etteivät kaikki ihmiset osaa lukea ja kirjoittaa. Tämä on miljardien ihmisten kynnys internetin käyttöön ja pitää vielä se tietokoneen käyttökin opetella.

Mistä sitten annetaan Oskari tänään? Annetaan se vaikka Guardianin uutiselle siitä, että brittiläinen oikeus on kieltänyt salaista palvelua kopioimasta takavarikoimiaan Mirandan dataa sisältäviä laitteita ym. (Juu kyllä ovat odottaneet oikeuden päätöstä, ja tottelevat hah.)

Toinen Oskari annetaan amerikkalaisille, jotka ilmoittavat etteivät olisi koskaan pakottaneet mediaa tuhoamaan kovalevyjään. Tässä kyllä on kieli poskessa - olisivat varmaan mieluummin käyttäneet niillä olevat tiedot oikeuskäsittelyssä todisteina. Että ei kai kuitenkaan.

Emmä tiedä. Pelleilyltä kaikki vaikuttaa. Mitähän mun pitikään taas ...?

Ai niin, olla positiivinen. En minä negatiivinen ole, uutisethan ne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti