5.8.2013

Karjalla helpompi tulevaisuus

Ruokaa kokeillaan kasvattaa laboratorioissa. Nyt on syöty jo ensimmäinen laboratorio hampurilainen. Hollantilaiset kasvattivat lehmän soluista lihassäikeitä, mistä tehtiin hampurilainen. BBC:n mukaan hinnaksi tuli 200 000 puntaa.

Tämä on helpotus siihen ahdistukseen, mikä tulee karjaeläinten elämän tarkkailusta kaikkine teurastustoimenpiteineen elinkaaren muusta ahdistuksesta puhumattakaan ja niiden elämän tarkoituksesta.

Tämä on kyllä päivän pääutinen ihan selvästi. Hampurilaisen maku oli kuulemma aito muuten, mutta kriitikot jäivät kaipaamaan rasvaa, mitä labra ei tuottanut. No, se ei liene ongelma.

Allekirjoittaneen suuri helpotuksen tunne on tämän uutisen aiheuttama reaktio. Ehkä nyt päästään täysin erilaiseen ruuantuotantoon. Siellä kyseltiin, että voisivatkohan vegaanitkin syödä laboratorio hampurilaista. Koko eläinkunnan tulevaisuushan tässä näyttää kirkastuneen.

-------

Toinen kiintoisa uutinen löytyi Spiegelistä. Sekin on hollantilaisperäinen. Siellä nimittäin paviaanit olivat ryhtyneet lakkoon eläintarhassa. Jonkinlainen joukkomasennus oli vallannut ne ja istuivat kalliolla paikoillaan selkä yleisöön päin.

Sen kyllä sanon, että eläinten tekemisistä on vielä kovin vähän tietoa, ja ajatuksista.

-------

No, ei tässä muuta sitten. Sellainen tuli mieleen noiden salaisuuksien vuotojen suhteen, että nyt kun kyseinen instanssi on ilmoittanut, että tärkeimpiin tietoihin Snowdenilla ei ollut pääsyä, niin kenelle tämä viesti oli tarkoitettu? Sehän on paljastus jo sinällään, että salaisuuksia on vielä.

-------

Muistakaa silitellä toisianne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti