8.8.2013

Omakohtaisesti

Huh huh. Tein kovan verkkokierroksen ja nyt en muista enää paljon mitään, mitä tuli luettua ja kuultua. Tuossa viimeksi avasin jopa New York Timesin op-ed kolumnin. En ole viitsinyt enää lukea sieltä mitään, kun ne laskevat montako juttua olen lukenut. Pitävät siis lukua tekemisistäni ja se ei ole mukavaa.

Kuitenkin siis: kolumnin oli kirjoittanut Tom Hanks. Aivan oikein, SE Tom Hanks. Tom kirjoittaa manuaalisella kirjoituskoneella ja kertoilee hauskasti, miten koneen ääni vaikuttaa häneen. Siellä on myös kerrontaa tietsikalla kirjoittamisesta ja eri fonttien vaikutelmista. Ym.

En minä aio tarvita manuaalista kirjoituskonetta. Vaikka kirjekuoren osoitteen mieluusti kirjoittaisinkin sellaisella. Kun noiden tarrojen ja printterin sohlaaminen on vähän liian työlästä, eikä teksti koskaan osu siihen, mihin yritän. Tämä johtuu siitä, että en juuri koskaan käytä tätä menetelmää, eli pitäisi saada harjoitusta. Se on vaan niin, että harjoitellessa tuhrautuu tarroja ja printterin mustetta liikaa, että en tarkan markan ihmisenä voi sellaista tehdä.

Niin - se on hauska kolumni. En ollut tiennytkään, että Hanks kirjoittelee lehtiin.

Kierrokselta tulee vaikutelmana mieleen, että siellä ne nyyhkii laman alla herrat Helsingin aina vaan. Tämä on harhaa mielestäni. Suurimmalla osalla väestöstä on asiat hyvin ja pyörät pyörii. Eikä nyyhkiminen ainakaan tilannetta paranna. Mielialat pitäisi saada positiivisiksi ja rahaa pitäisi jakaa tasaisemmin palkankorotusten muodossa ja antamalla oma-aloitteisesti niille, joilla ei ole tarpeeksi.

Hyvä uutinen maailman isoissa medioissa oli se, että kaakaon juominen saattaa auttaa muistin toimintaa paremmaksi. Kunhan tässä ilmat viilenevät, niin kaakao maistuu taas. Siihen asti syödään suklaata ja suklaajäätelöä.

Ai siis mitä? Suomen uutisia maailman lehdissä. Niitä vetää Google tuohon oikealle, laitan niitä tekstiin vain silloin, kun katson jotain tärkeää, mitä ei Suomen medioissa näy.

BBC:n tiedeuutisissa oli video, missä joku esitteli näkymättömyyden mahdollisuuksia. Onhan sitä vetoa molempiin suuntiin. Toisaalla asennetaan kameroita, millä näytään internetissä ja näinhän tuokin mies oli tehnyt ja toisaalta halutaan olla näkymättömiä. Hulluutta on joka suuntaan. Itse ajattelin vain istua aidalla ja katsoa, mihin tämä maailma menee, kun on kuitenkin melko voimaton vaikuttamaan asioihin.

Mitä mieltä olette noista kirjainyhdistelmistä, mitä käytetään joka asiassa nykyään ja eri instanssien nimissä ja tapahtumissa? Olen tullut sen verran huonomuistiseksi, etten enää lähde sellaista juttua lukemaan ollenkaan, missä jo otsikossa on kirjainyhdistelmiä, mitä en tunnista. Tämä kokemus tuli tänään Spiegelistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti