19.8.2013

Maailman näyttämön mehukkaimmat

Täytyy tässä heti aluksi jo laittaa tähän Reutersin uutiseen linkki. Siellä näkyy viimeisimmät Snowden-julkaisijan kommentit. Tämä merkitse
e sotaa nyt! Greenwald on suuttunut poikaystävänsä kuulusteluista Britanniassa ja ilmoittaa paljastavansa paljon uusia asioita kostoksi.

Sota on siis syttynyt journalistin ja salaisten palveluiden välille. Tuossa aiemmin kirjoitimme, että lentokentillä sisääntulo- ja lähtöalueet ovat tiloja, joissa maiden lait eivät ole voimassa eikä siellä ole oikeutta asianajajan apuun. Eikä asianajaja voi mihinkään lakiin vedotakaan, että turhaahan se olisi. Siellä saa kuulustella miten ja ketä tahansa. Tästähän kertoi NYTin Magazinessa julkaistu juttu.

No nythän on tilanne se, että elektronisesti ei salaisuuksia enää voi turvallisesti siirtää. Eli kuriiria tarvitaan stickien siirtämiseksi toimittajalta medialle. Oliko tässä uusimmassa tapauksessa tästä juuri kysymys, ei ole vielä tullut selville.* Tuolta poikaystävältä takavarikoitiin paljon omaisuutta: kännykkä, läppäri ja niitä stickejä.

Kuka uskaltaa enää lentokentille kohta ollenka
an, kun on tälläinen tila päätetty perustaa, missä ihmisoikeudet, maiden lait ja magna chartakaan ei enää ole voimassa?

Allekirjoittaneella ei valitettavasti ole minkäänlaisia salaisuuksia, mutta kun lukee salaisuuksista, niin voi joutua kiinnostuksen kohteeksi. Muttei ole tarvis matkustaa minnekkään, ja se on hyvä.

Toiseksi mehukkain juttu on se, että nyt Egyptin Mubarak on pääsemässä vapaaksi ja laitetaanko takaisin valtaan, onkin seuraamisen arvoinen näytelmä. Haha, se on hauska ajatus, että otetaanko tämä demokratiapyrkimys nyt uusiksi ja aloitetaan maassa uudistukset talouden vapauttamisesta ja nepotismin lopettamisesta. Kuten Uutisvahti aikaisemmin neuvoi.

Pitää nyt nopeasti julkaista tämä uusin käänne asioihin, vaikka ei täällä juuri mitään breaking nyyssejä yleensä olekaan.

Mukavaa työviikon alkua.

* Tuli tuossa ilmi HuffPostista, että kyllä tämä poikaystävä oli siirtämässä tiedostoja Guardianille. Nämä siis otettiin häneltä pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti