30.8.2013

Tästä ei puhuta

Mitäs sitä näin perjantaina turhaan tässä intoilemaan? Laitetaan tähän mielenkiintoisin uutinen. Se löytyy BBC:ltä.

Se koskee ns. dogibag-jämiä. Joku on laittanut appin ruokajämien laittamiseksi uusiokiertoon. Videolla on naistoimittaja, joka on hankkinut pizzan työpäivänsä päätteeksi kotiinsa. Mutta tuo pizza on suunnaton kooltaan. Vatsa tulee täyteen jo parilla palalla. Mitä neuvoksi?

Ei muuta kuin smartphonella vaan kuva pizzasta, app-painallus ja siitä upload suoraan jämiä haluavien nähtäväksi. Eikä aikaakaan kun lähistöllä asuva nälkäinen opiskelija ilmoittaa kiinnostuksensa ja ilmestyy oven taakse.

Näin siististi ei varmaan kaikki jämät leviä kuitenkaan ja toisten jätteiden syöminen vaatii melkoista rohkeutta ja urheilumieltä. Mutta kuitenkin valtavat määrät ylisuurista annoksista päätyvät tarvitsijoille. Joita kuulemma ovat varsinkin opiskelijat.

Tästä juontuu mieleen mahdollisuus jakaa muutakin tarpeetonta niille, jotka tarvitsevat. Onhan sitä tavaraa ja vaatetta sun muuta vaikka hurumykke. Kuka tekee appsin?

Suomessa on kavennettu ihmisten ostovoimaa, mutta siitä ei meillä puhuta mitään, kun jotkut tahot eivät tykkää, että puhutaan.

Kun nythän on niin, että ei tarvitse kaventaa kenenkään osuuksia, kun jos rahaa levitetään yksityisellä taholla tasaisemmin, niin veroja kertyy enemmän lisääntyneen kulutuksen myötä. Talous kasvaa ja kaikki alkaa näyttää taas normaalilta.

Mutta siitä ei puhuta mitään, että yleisellä päätöksellä palkkoja ei nosteta. Eikä täälläkään sanota mitään.

Kreisiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti