12.8.2013

Sillä tavalla!

Reutersin suomalainen toimittaja kirjoittaa, että Suomi on kääntymässä taas Venäjän kauppaan. Allekirjoittanut ihmettelee tälläistä yleistystä, mutta kyllä hän joitain numeroita ilmoittaa väittämänsä tueksi.

Kuitenkin tuo otsikointi kuulostaa poliittiselta. Meidän edellinen pressammehan kävi siellä hyviä suhteita haalimassa, mutta allekirjoittanut ei usko, että kauppasuhteita olisi yritetty diplomatian tasolla vahvistaa. Vaikka kuka sen tietää. Olkoon mitä on, saahan sitä kauppaa käydä, jos sieltä tulee maksu tavaroista ja onko ne neukkuajan kaupankäynnin saatavat jo maksettu vai ei? Tämä on kysymys, jonka voi heittää sinne diplomatian tason keskusteluihin.

Epävarmaa on kaikki. Ajatellaan nyt vaikka Detroitin kaupungin konkurssia. Siellä on tällä hetkellä jäljellä lähinnä vain julkisen alan henkilöstöä, joiden eläkkeet ovat nollautumassa konkurssin myötä. Paitsi mitä siellä nyt on näitä liittovaltion auttamia autotehtaita.

Viihteen alalta BBC kirjoittaa, että Hollywoodin kesän tulos on huippuluokkaa, 4 miljardia. Tämä on allekirjoittaneelle suuri ihmetys. Kun ei halua mennä elokuvateattereiden tungoksiin ollenkaan. Ja ne ovat vaarallisiakin paikkoja. Ja sen puoleen, ei ole sellaisia filmejäkään, mitä tekisi mieli katsoa.

Olisikohan niin, että viihteen vaikutus kasvaa talouden heikentyessä? Hollywoodin, Malibun ja Beverly Hillsin alueiden asunnot ovat kyllä erään televisiosarjan mukaan taas huippuhinnoissa.

Euroopan asioista tulee esille Spiegelin hätäiset kirjoittelut yhteistyökumppanin suorittamasta tarkkailusta, jonka tulokset menevät presidentin pöydälle. Mitähän siellä on luultu? Kun koko toinen maailmasotahan oli valloitussota, jonka tuloksena oli vahva silmälläpito ja propagandistinen korjaus kaikkeen tekemiseen.

Spiegelissä niin ikään kysytään, että onko ilmaston lämpeneminen johtanut ihmisten väkivaltaistumiseen. Harmagedon on lähellä, sanoo Uutisvahti.

Talouden sakkaaminen aiheuttaa levottomuuksia. Kiinassa pelätään, eilisen 60 Minutes -ohjelman mukaan, levottomuuksia mahtavan asuntokuplan puhkeamisen myötä. Kupla ei ole vielä puhjennut, mutta siellä muhii valtava ongelma. Suosittelen katsomaan ohjelman. Video löytyy CBS:n sivulta. Jos ette löydä, niin kirjoitelkaa, laitan sitten linkin.

Suomen numerot eivät näytä hyviltä kuulemma. En osaa tähän mitään sanoa kuin, että ihmisillä pitää olla rahaa, että talous pyörii. Nuukailut eivät auta. Tämähän kävi ilmi, kun eräs opiskelija löysi virheen talousasiantuntijoiden laskelmista keväällä Amerikassa. Nostakaa ihmisten palkkoja, niin taas tulee rahaa kiertoon. Niitä palkkoja, joiden raha menee kiertoon nimittäin, matalia ja keskipalkkoja.

Miellyttävää viikon alkua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti