13.8.2013

Mä lehdet luin ...

Oprah on nyt tullut sellaisiin ajatuksiin, että ei olisi pitänyt sanoa mitään, että oli Sveitsissä joutunut rasismin kohteeksi. Nimittäin somessa on valtava vyörytys asian tiimoilta. Ja tämä on suuri uutinen taas. Oprah'n sanomisilla on kysyntää ja kuulijoita.

New York Times kirjoittelee kymmenen sivun jutullaan Snowdenin tietojen paljastajien elämästä Brasiliassa. Siellä oli käynyt joku heidän ihmisensä neljän päivän vierailulla, ja haastatellut noita kirjoittajia, joiden elämä muuttui täysin Snowdenin paljastusten myötä. Jutussa on melko tarkkaan selitetty asioita, kuten niitä kryptiasioita, joista ei allekirjoittanut paljon tajua, mutta siis niin, että miten yhteydenpito tapahtui alusta alkaen.

En viitsinyt lukea koko pitkää juttua, ehkä luen sen jonain joutohetkenäni. En ole niin kovin kiinnostunut näistä paljastuksista, kun ei ole kuitenkaan päästy asian ytimeen. Snowden olikin sanonut, ettei voinut ottaa yhteyttä suuriin medioihin sen vuoksi, että ne olivat itsesensuroineet toimintaansa syyskuun 11. jälkeisellä taipaleella. Taitaa jo olla jonkin verran kiinnostusta, kun NYTkin asiasta on kirjoittanut. Ehdottomat salaisuutta tukevat kannanotot ovat julkisuudessa muuttuneet ja ihmisten oikeuksia yksityisyyteen on alettu kysellä.

Kaikenkaikkiaan allekirjoittanut ajattelee niin, että se, mitä tänään julkistetaan, on jo vanhaa tietoa.

Washington Post kirjoittaa tänään pääkirjoituksessaan Kuuban poliittisista vangeista ja siellä tapahtuneista vankien omaisten ja hallituksen kannattajien yhteenotoista, joissa kuoli näitä omaisia. Tästä vaan sellainen ajatus, että WashPost ottaa suoraan kantaa asioihin. Mikä on hyvä asia.

Spiegel kertoo pres. Putinin perustaneen kansainvälisen anti-CNN kanavan. Meikäläinen ei oikein ole nähnyt mitään anti-Venäläisiä uutisia CNN:llä. Että onkohan tuossa perää, että kanava olisi vastavoima kansainväliselle kanavalle.

Spiegelissä niin ikään puidaan vakoilun - mitä sanaa ei kylläkään käytetä, vaan tarkkailu lienee nykyisin käytössä oleva sana - myllerryksessä eri sikäläisten poliitikkojen keikkuvista asemista.

BBC:ltä ei jäänyt mieleen mitään muuta kuin se, että siellä opetetaan lapsille ohjelmointi koodausta eli ohjelmointia, missä nämä ovat kuulemma varsin taitavia.

Pari ajatuksia herättävää - paljon kevyempää- juttua on esillä. Yksi on se, että miksi ihmiset ovat kiinnostuneita vahakabineteista? Tämä on kyllä jäänne jostain vanhasta ja menneestä, jolloin ihmeteltiin kummajaisia ja sirkukset ja muut näyttelyt olivat muodissa. Itsekin kävin katsomassa valasta, jota esiteltiin Suomessa rekan pitkällä lavalla maata kiertäen - taisi olla 60-luvun alussa vai jo 50-luvullako - . Silloin ei ollut televisiota ja videota kaikesta mahdollisesta ja pällisteltiin ja ihmeteltiin kaikenlaisia asioita.

Loppuun laitetaan tässä linkki Guardianin valitsemaan parhaaseen uutiskuvaan. Tuossa possussa on tyyliä ja itsevarmuutta.

Jatkoja.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti