28.8.2013

Päivän aihe: I Have a Dream

Yritin etsiä erilaisia uutisia, mutta kaikilla on nämä samat. Eli siis Cameronin aloite Syyrian turvaneuvoston lauselmaksi, Douglasin ja Zeta-Jonesin välirikko, maastopalot siellä sun täällä ja I have a dream puheen 50-vuotispäivä.

Kuka on se, joka johtaa uutisoinnissa, eli ketä muut mediat seuraavat uutisten tärkeysjärjestyksen linjaamisessa? Tähän kun joku keksii vastauksen, niin ollaan tietoisia maailman johtajuudesta.

Olihan siellä vielä sellainenkin uutinen NYTissä, että Cityn eläintarhan jääkarhu on nyt kuollut 27-vuotiaana. En tiennytkään, että ne elävät noin vanhoiksi. Tämäkin oli eutanaasia, kun löytyi tuumori, mitä ei voinut hoitaa pois.

No, näin mennään. Martin Luther Kingin hieno puhe on kyllä kuulemisen arvoinen taas, että siinä on kulttuuria päivän annokseksi ja ylikin. Se on todella mieltä ylentävää kuultavaa.

Päivittäinen kulttuuriannoshan edistää terveyttä, kuten eilen todettiin.

Viime päivinä on uutisoitu, että Guardian on luovuttanut NYTille Snowdenin luovuttamat vuotoraportit. Syyksi on kerrottu, että sananvapaus on Amerikassa perustuslailla turvattu eivätkä viranomaiset voi uhkailla mediaa niinkuin briteissä on käynyt.

Olen käynyt siellä kurkistamassa, muttei niistä vuodoista ole kirjoitettu NYTissä mitään, että mitenköhän tuon sananvapauden kanssa mahtaa olla. Kun onhan ilmoitettu, että vain jäävuoren huippu on vasta julkistettu. Olen niin utelias ihminen, että haluaisin nyt heti vaan jatkokertomuksena kaiken lukea. Voisin vaikka tilata tuon verkkolehden taikka vaikka painetunkin.

Hyviä uutisia en nyt muistanut etsiä. Kauhu-uutinen sen sijaan on sellainen, että kiinalainen nainen kaivoi kuusivuotiaan silmät päästä. Olikohan tässä tarkoitus tienata näillä elinsiirto mahdollisuuksilla, vai mikä voi tällaiseen tekoon yllyttää?

Nyt tämä juttu päättyy vähän selkäpiitä karmimaan. Mitäs tähän sanoisi lopuksi? Tarkoitus on kyllä ollut hyvä, mutta aina ei onnistu.

Hyvillä mielin kuitenkin olkaamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti