29.2.2016

Miksei kukaan kerro sitä heille?

Maahanmuuttajat taistelevat tietään Kreikasta eteenpäin. Reutersilla on kuvaa ja artikkeli tästä.

Eli tästä voimme päätellä, että on rajanylityspaikkoja, missä näitä ihmisiä voi kohdata. Mikseivät viranomaiset ja mediat ole siellä kertomassa heille tosiasioita Euroopan kyvystä ottaa heitä vastaan?

Siellä on käytetty kyynelkaasua. Tämä ei ole pahasta, mutta järkipuheet voisivat paremmin tehota.

Näyttää siltä, että Merkel on Euroopan johtaja nyt. Milloin tämä valinta on tehty? Milloin on päätetty, että Merkelin linja on Euroopan linja maahanmuutossa?

Vastaus on, ettei sitä ole päätetty koskaan. On vain vedätettäviä laiskoja poliitikkoja ja medioita, jotka eivät oikeastaan välitä siitä, mitä tapahtuu.

Ovathan nämä ihmiset jo turvallisessa paikassa, kun ovat päässeet Kreikan ja Makedonia rajalle.

Tiedotusta pitää lisätä, että salakuljettajien valta murtuu eivätkä ihmiset antaudu alttiiksi vaaroille ja kuolemalle.

Vapaaehtoisjärjestöt voisivat sitä tehdä myös. Onhan siellä matkustelusta kiinnostuneita ihmisiä. Uutisvahti ei ole matkustamiseen innostunut, mutta on tässä kirittämässä muita, jotka välittävät siitä, mitä ihmisille tapahtuu.

Täytyy tässä vaan pyöritellä silmiään sen suhteen, että yhä edelleen ihmismassat ovat liikkeellä kohti Eurooppaa.

Tosi huonosti hoidettu homma.

Ei ihme, että amerikkalaiset halveksuen katselevat asiaa ja kirjoittavat vaatimuksiaan. Amerikkalaisilla on tarve aina tuoda Euroopasta negatiivisia seikkoja esille. Arvostusta ei juurikaan näe niistä, missä on menestytty.

No, ei amerikkalaisten kanssa tarvitse kilpailla, en minä sitä sano, mutta voisi asiasta nyt jo tehdä niin julkisen ihmismassoille, että ei kannata maksaa tuhansia kurjuudesta, mihin ovat menossa.

Kertokaa se heille. Se olisi humaani teko.


27.2.2016

Vetävin otsikko tänään

Vetävin otsikko löytyy BBC:ltä.

Se kuuluu: What the world thinks of this 'crazy election'.

Itse asiassa sieltä ei löytynyt juttua, jota olisi kaivannut, vaan siellä oli videota ja sättiä asian tiimoilta. Toimittaja oli Texasissa, jossa on esivaalit pian. Kai tiistaina, jos oikein muistan.

Ehkä sinne myöhemmin tulee jotain mielipiteitä. Uutisvahti ei tiedä kuinka tarkasti maailma seuraa näitä esivaali juttuja.

Maailmassa olemme mekin täällä ja olemme sitä mieltä Amerikan vaaleista, että ovat tyypillistä amerikkalaista menoa.

Mediat on täynnä ehdokkuus ehdokkaiden heittoja ja asioita on pöyhitty ja löydetty menneisyydestä asioita, joita sitten kilvan tuodaan esille heittääkseen lokaa ja epäilyjä toistensa rattaisiin.

Mediatarjonnan runsaus vetää pois television äärestä. Siellä kun toistetaan samoja asioita ja kommentoijat kommentoivat toistuvasti aina vaan.

Debattia piti katsella vähän aikaa torstaina. Se oli sellaista höpötystä, ettei tarvinnut loppuun asti kuunnella.

Ylitarjontaa on huimasti, mitä tulee ehdokkaiden kampanjoihin, joita usein esitetään suorana lähetyksenä.

Hyvä puoli voisi olla se, että kenellekään ei tule epäselväksi näiden ihmisten tavat ja puheet ja elämänvaiheet.

Asiasisällöstä on hyvin vähän tietoa tarjolla. Puolustuksena voisi olla vaikkapa se, että Valkoiseen Taloon menijä ei tiedä mihin joutuu, eikä osaa ennakoida tekemisiään.

Julkisuus on välttämätöntä ja sitä antia on saatavana. Kysyä voi monilla kanavilla ja somessa suoraan ja epäsuoraan ehdokkailta asioista.

Mitäkö mieltä olemme meidän metsämme nurkassa? Välttämätöntä touhua. Siitä näkee, että Amerikka kehittyy (englannin sana evolve on parempi jotenkin), lähinnä muuttaa muotoaan ajan saatossa.

Nyt näyttäisi olemassa romuttumassa poliittinen järjestelmä paljolti, lähinnä Trumpin myrskyisen kampanjan seurauksena.

Vähän hirvittää, mutta muutos on se, mikä on varmaa, jos asiat menevät siten kuin tältä katsomalta näyttää.

Konservatismikin taitaa muuttua siinä.


26.2.2016

Luotettavat lähteet

Spiegel kirjoittaa pitkälti siitä, että pakolais- ja imigranttiasioista kirjoittaneet mediat ovat menettäneet monien luottamuksen.

Suurin ongelma on Kölnin uudenvuoden yön tapahtumat.

Uutisvahti kirjoitti tästä vähän ihmeissään, kun puhuttiin tuhannen miehen joukosta Kölnissä ja samasta määrästä Helsingissä. Ja siitä, ettei ollut mitään kuvaa tai videota, mistä olisi vähän nähnyt, mitä siellä oikein tapahtui. Kun oli kuitenkin kyse rautatieasemista, joissa luulisi olevan turvakameroita. Miten poliisi voi vartioida näitä julkisia alueita, jos ei ole kameroita?

Voihan tuo lukumäärä tuhat olla summittainen ja pyöristetty - mitä se onkin - eihän niitä miehiä kukaan koskaan laskenut, mutta tapahtumaa voi jokainen kuvitella mielessään.

Siis niin, että miesjoukkiot piirittävät naisia ja käyvät näihin käsiksi. Ja väkeä on paikalla tuhannen miehen verran.

Entä pitäisikö näistä epäilyistä jättää kirjoittamatta ja odottaa sitä, että joku tekee virallisen laskelman ja arvion? Vastaus on ei.

Ihmisillä on oikeus tietää, ettei ole turvallista mennä enää maahantulijoiden takia minnekään, missä on väkeä koolla.

Suomessa alettiin kirjoittamaan asiasta sen jälkeen, kun saksalaiset lehdet ottivat asiat puheeksi.

On kai paljonkin toivomisen varaa lähteiden luotettavuuden arvioimiseksi, mutta tämä uudenvuoden yö asia on kyllä sellainen, mistä ei helposti syyllisiä löydy, että viralliset tiedot kuvailisivat totuudellisesti tapahtumia.

Julkisten alueiden kameravalvonta auttaisi luotettavuuden arvioimiseksi. Sellaisesta voi päätellä ihmismassan määränkin tietyllä yhtälöllä.

Joka asiaa ei median lukija osaa ruveta epäilemään. Tietysti, jos rautatieasemalla Kölnissä on tuhat ja Helsingin rautatieasemalla tuhat, niin voi miettiä, että missä mättää.

Todisteita tarvitaan, mutta kyllä pakolaisten ja maahantulijoiden käytös näkyy katukuvassa kaikille. Siellä ne porukat seilaavat äänekkäästi ja rehennellen.

Näiden käytös aiheuttaa ihmisissä sen reaktion, mihin voi sitten saada vahvistusta lehdistöstä.

Vihreiden Pekka Haavisto on puhunut pakolaisten karkottamisen puolesta silloin, kun ei olla käyttäydytty.

Tämä trendi on hyvä ja oikeudenmukainen. Lukija katsokoon myös eteensä ja arvioikoon reportaasien paikkansapitävyyttä.

Lisää turvakameroita siis!! Ja sellaisia, mistä näkee, kun nykyään on kunnon kuvaa mahdollista tallentaa.


25.2.2016

Oscarit ja kritiikkiä

Nyt on sellainen juttu, että Uutisvahti ei aio katsella Oscareita sunnuntaina.

Kyllästyttää tämä kontroversi, mitä on tekemällä pidetty yllä. Sehän on se, että ei ole yhtään mustaihoista ehdokasta. Uutisvahti on sitä mieltä, ettei ollut nyt hyvää suoritusta, mistä olisi ehdokkuuden voinut saada.

Nyt ei siedä katsella valittua juontajaa, joka on musta ja pahasuinen koomikko. Kuuleehan ne tulokset sitten, kun kuulee.

Eivät evankeliset Oscareita katsele. Hollywoodin elämänmeno on mennyt kauas evankelisten elämästä jo pitkälle, eikä pahaa oloa voi olla tuntematta.

Viimeisin pudotus oli ihailemamme näyttelijän Susan Sarandonin puku jossain red carpetilla. Siitä näkyi kai Suomen lehdissä kuvaa.

Sehän oli sellainen jakkupuvun näköinen vaate, jonka jakku oli napilla kiinni vyötärön kohdalta ja alta näkyivät mustat rintaliivit ja rinnat. Ei puseroa ollenkaan.

Kun on hyvä näyttelijä, niin ei luulisi olevan tarvetta raflata ihme ryysyillä. Vaikka onhan Sarandonin viime aikainen Sanders endorsement yksi osoitus tähden julkisuus hakuisuudesta.

En tiedä, onko Sarandon ehdokkaana Oscareissa. Kunhan nyt sanon.

Briteissä oli jotkut Britt awardsit, joissa laulaja Adele sai suurta huomiota. Meitsi ihmettelee kovasti tätä Adelea, kun ei tiedä hänestä mitään muuta kuin että on ylipainoinen.

Lauluääni ei mielestäni ole mitenkään ihmeellinen. Onko lauluissa sisältöä sitten, en ole kuunnellut.

Niin siis Adele kyllä pukeutuu siivosti.

Hollywood on menettänyt loistoaan. Rahaa on ja ylellisyyttä, muttei mitään linjaa enää missään.

Yksi ehdokas elokuva oli mielenkiintoista katsella. Se oli Bridge of Spies. Pääosassa Tom Hanks. Se kertoi juristista, joka pystyi vaikuttamaan poliittisiin ja diplomaattisiin asioihin olematta muuta kuin juristi.

Kyseessä on tosikertomus, mikä sijoittuu 1950-luvun Berliinissä tehtyihin vankien vaihtoihin.

Suosittelen elokuvaa.


Imigrantin sananvapaus ja diplomatia

Calais'ssa Ranskassa on kolmen tuhannen ihmisen leiri. Nämä leiriläiset yrittävät päästä kanaalista yli Britteihin.

Leirissä on kaamea sotku, mutta siellä ne ihmiset vaan sinnittelevät. Mitä he odottavat Briteistä saavansa muuta kuin Ranskasta, ei Uutisvahti tiedä.

Mutta ajatuksia se herättää kuitenkin.

Ja yksi ajatus on se, että näissä massoissa on varmaan niitä, jotka olisivat jo valmiita palaamaan koteihinsa, muttei heillä ole resursseja siihen.

YK:n pakolaisjärjestö voisi hoitaa nämä kuljetukset. YK ei ole tehnyt muuta kuin haukkunut Eurooppaa.

Imigrantti on se, joka on lähtenyt matkaan muuttaakseen toiseen maahan.

Pakolainen on se perhe, joka on lähtenyt pakoon pommituksia.

Turvapaikkaa hakee se, joka on joutunut vainon kohteeksi. Vaikkapa mielipiteen ilmaisemisen vuoksi.

Tällä määrittelyllä voisi jo heti sanoa, että imigrantti menköön takaisin ja hakekoon maahanmuutto-oikeutta ja viisumia sun työtä kotimaastaan käsin.

Pakolaisperhe tarvitsee tilapäisen oleskeluluvan lähimmältä turvalliselta alueelta, missä ei pommiteta. Heille voi järjestää opiskelu- ja muuta tekemistä, muttei tarvita mitään kotouttamistoimia.

Mainitakoon, että Suomen lähialueilla ei ole pommituksia, joten näitä ihmisiä ei meille saakkaa pitäisi olla ollenkaan tulossa.

Integraatio on jotenkin aivopesuun viittaava sana ja viittaa pysyvään muutokseen ihmisen tilanteessa. Saksa haluaa - vielä toistaiseksi - näitä integroitavia, työhön kiinnitettäviä ihmisiä.

Meillähän ei ole työtä tarjolla, niin että mitään integrointia ei tarvita ja näin voi jättää ne rahat muihin tarkoituksiin.

Turvapaikanhakija on poliittisen vainon kohde. Onko meillä tarjota turvaa sille, jonka mielipiteitä ei ole siedetty ihmisen omassa maassa?

Annammeko me tälle ihmiselle oikeuden ilmaista mielipiteensä maassamme silläkin uhalla, että se aiheuttaa diplomaattisia vastakkainasetteluja?

Tähän haluaisin kuulla vastauksen. Vaikka uskon, että se tulisi olemaan valheellinen.

No mutta siis, täällä ollaan sitä mieltä, että YK on epäonnistunut kriisien hoitamisessa. Vieläkö sinne lähetetään rahaa, kun ei siellä tehdä mitään?


24.2.2016

Trump:"I love the poorly educated"

Otsikon sanoin Trump ilmoittaa olevansa niiden puolella, joiden ääntä ei ole kuultu. Tuon hän lausui Nevadassa voitettuaan siellä republikaanien ehdokkuuden.

Vaikka jotain näistä delegatesta pitäisi tietää, mitä en viitsi ottaa selville. Niiden lukumäärällä on merkitystä loppuviimeksi, mutta olkoon.

Mutta siis tuo lause kuvaa hyvin sitä osaa ihmisistä, joita medioissa arvostelemalla on yritetty saada Trumpin kannatus alas. Onhan julkisuudessa nimenomaan kerrottu, että galluppien mukaan äänestäjäaines on vähän koulutettua ja jotenkin huonompaa väkeä.

Trump sai Nevadassa myös latino-äänestäjien enemmistön taakseen. Ihmiset ovat todella jalkautuneet liikkeelle ja äänestämään.

Voi olla, että eliitti jää jalkoihin tämän massan alle. Tiedustelujen mukaan suuri osa paikalle tulleista on vihaisia liittovaltion hallinnolle.

Taitaa maailmaan tulla sellainen protesti tässä vielä ensi vuonna, jos Trump istuu Valkoiseen Taloon, ettei ole muuta vertailukohtaa kuin sosialistinen vallankumous.

Mutta pommitukset ei ainakaan tule maailmasta loppumaan, jos tuo mies pitää sanansa. Trump on ilmoittanut pommittavansa ISISin, ottavansa Irakin öljyn haltuunsa ja niin edelleen.

Että Euroopan on varmaan aiheellista rakentaa rajamuureja ja nopeasti. Trump on aikonut karkoittaa maasta kaikki muslimit myös.

Mutta en viitsi nyt tämän enempää maalailla asioita. Vihjeeksi vaan niille Suomen päättäjille, jotka lukevat Uutisvahtia, että asioita pitää ennakoida. Putin ja Trump ovat ystäviä, muistakaa sekin.

Se, että Trumpin kannattajat ovat huonosti koulutettuja tarkoittaa sitä, ettei vastusta löydy. Trump on luvannut palauttaa amerikkalaisten firmojen pääomat kotiin ja työpaikat.

Kaikenkaikkiaan Trump aikoo käyttää valtaa, jos sen saa. Eikä välitä kuka vastustaa. Trump on sanonut puhuvansa asiat niinkuin niistä ajattelee ja tekevänsä niinkuin katsoo oikeaksi.

Ilmestyskirjan petoko?


Iltapainos

Ajattelin vähän keventää ajatuksia ja lukea pikkusen Huffington Postia.

Mutta se on aika sietämätön julkaisu, kun on niin Hillary Clintonin puolella niin puolella että.

Siellä oli kuitenkin yksi juttu, minkä melkein otin vakavasti. Siellä sanotaan, että perustuslain neljännen amendmentin pitäisi suojella ihmisten yksityisyyttä eikä Applen.

Se kuulosti hyvältä, mutta ei se oikein ole sanottu sekään. Yksityisyyden suoja on laki, mutta sen varjeleminen on vähän toinen juttu.

Sitäpaitsi kyseinen perustuslain kohta suojelee vain amerikkalaisia. Nämä Applet ja Microsoftit on globaaleja toimijoita.

Kyllä täytyy olla oikeus luottaa siihen, että laite ohjelmineen pitää takanaan kaiken, mitä sen odotetaan pitävän.

Uutisvahti kirjoitti tänään CBS:n verkkosivulle kommentin. Siellä oli juttu, joka oli tehty Charlie Rosen Bill Gatesin haastattelun pohjalta.

Bill Gateshän siinä sanoo, että Applen pitäisi avata ohjelmat. Tarkoitti muka sitä, että liittovaltion poliisi saisi tiedot ihmisten asioista. Ja ongelma ei tässä olisikaan.

Vaan asia on niin, että Gates puolusti omien ohjelmistojensa takaovia. Uutisvahti kirjoitti sinne, että firmojen pitäisi haastaa Microsoft oikeuteen hakkereille menetettyjen tietojen vuoksi ja ihmiset kaikkien ID-varkauksien vuoksi ja firmat, joiden asiakasdata on varastettu hakkeroimalla jne.

Kävi niin, että koko juttu poistettiin CBS:n sivuilta. Siellä on ainoastaan Bill Gatesin haastattelusta video, jota ei tietenkään ole mahdollista kommentoida.

Alkuperäisellä jutulla oli parisen sataa kommenttia, joista suurin osa oli sitä luokkaa, että kansallinen turvallisuus on tärkeämpää kuin yksityisyys.

Nythän on niin, että se, mitä FBI pyytää Applelta, on lainvastaista nykylainsäädännön mukaan. Microsoftin takaportit on lain vastaisia. Kyllä olisi mahdollisuus haastaa oikeuteen ja vaatia korvauksia ihan perustuslain pykälän perusteella jopa.

CBS:n aamuohjelmassa oli yksi Applen juristi, joka selitti asian oikein hyvin, miten mahdoton fedien pyyntö on. Sekin video on CBS:n sivulla nähtävänä.


23.2.2016

Putinin avulla Syyria pelastuu?

Putinista kirjoittavat tänään ainakin New York Times ja  SpiegelOnline International. Putinin agressioista lähinnä.

Uutisvahti huomaa tänään olevansa Donald Trumpin kanssa samaa mieltä, mitä Syyriaan tulee. On ollut alusta asti vastustamassa Syyrian pommituksia ja Assadin alasajoa.

Ei ole oikein sanoa, että Putinin pitäisi siellä olla pommittamassa, mutta ei se nyt sen isompi agressio ole kuin noiden toisten, jotka yrittävät saada Assadin pois vallasta.

Assad sanoi, että jos hän lähtee, Syyriaa ei enää ole. Maa hajoaa.

Tässä on kyllä asia, missä voi olla vinha perä. ISISin valtakunta voi olla siellä tai sitten jokin muu sekasotku hyvin pian.

Että nythän voi olla yhdestoista hetki katsoa asiaa uudestaan. Eli mitä Assadin jälkeen? Ja tietääkö kukaan, mikä suunnitelma on?

Homelandin yhdessä jaksossahan oli keksitty jokin kenraali sieltä, joka ottaisi vallan Assadilta. Tämä oli fiktioita, vai mitä se oli. Mutta kävi niin, siinä jaksossa, että tuo mies ei kelvannut Israelille ja räjäytettiin lentokone, missä hänen piti mennä ottamaan valta Syyriassa. Tuo jakso esitettiin kyllä paljon ennen kuin Putin osallistui sotaan.

Ajattelin vaan, että tietääkö kukaan, mikä suunnitelma on mitä Syyriaan tulee? Pommitetaanko siellä ihan vaan sen takia, että kun on alettu?

Lauantaiksi on suunniteltu aselepoa Syyriaan. Tähän ei varmaan ISIS osallistu, mutta hyvä, jos nuo toiset.

Voi olla, että Putinin avulla Syyria pelastuu. Ja kunnia meneekin näin alunperin odottamattomalle taholle.







22.2.2016

Salainen äänestys ja vaino

Meillähän ei ole tarvis ilmoittaa, mitä puoluetta äänestää vaaleissa. Ihmisillä on oikeus pitää salassa tämä seikka.

Miksiköhän?

Tärkein asia tulee mieleen, ettei joudu vainon kohteeksi mielipiteensä vuoksi. Vainoa on kuitenkin nykymeiningillä mielipiteen vuoksi paljonkin.

Tätä esiintyy somessa. Perinteisesti 90-luvulla ei somessa saanut kirjoittaa mitään Lipposen hallitusten vastaista.

Mietitääs tätä.

Syyhän oli Tanner-samaistuksessa. Lipposta verrattiin Tanneriin, joka oli oikeistodemari. Nyt oli vaan sellainen juttu, että Lipponen ei ollut oikeistodemari, ennenkuin hänestä kirjoitettiin sellainen.

Lipponen oli vasemmistoänkyrä suurimmillaan. Vaan valtaan tulivat Clinton ja Blair, joiden linjaan yhdyttiin. Blairit hankkivat lapsia ja Lipposet hankkivat lapsia.

Internetissä ei saanut keskustella mitään tästä linjasta poikkeavaa. Sieltä tultiin paikalle sotkemaan kirjoitukset, niin, ettei keskusteluista saanut selvää. Tätä tekivät poliittiset aktivistit.

Vielä nyt hakkeroidutaan ihmisten koneille häiritsemään mielipiteen vapautta.

Mielipiteen saa nyt jossain kirjoittaa nimimerkillä, jossain se pitää tehdä omalla nimellä ja kuvalla.
Täällä Uutisvahdissa, joka sijaitsee sananvapauden alueella, saa kirjoittaa mielipiteensä salaa.

Mutta mitä hyötyä siitä on? Miksi kirjailijat ovat kirjoittaneet tekaistulla nimellä kirjoja?

Yksi vastaus on kai se, että se poistaa lukijoiden ennakkoluuloja.

Mutta onko tarpeen pitää mielipiteensä salassa? Kirjailijat saavat minun puolestani kirjoittaa nimimerkillä fiktioitaan niin paljon kuin haluaa. Minulla ei ole tarvetta paljastaa kenenkään henkilöllisyyksiä.

Siitä en ole varma, että onko turvallista sanoa omalla nimellään mielipiteensä ja puoluekantansa.

Uutisvahdilla ei ole puoluekantaa. Uutisvahti äänestää sitä, mikä on mielestään oikein ja oikeudenmukaista.

Uutisvahti on vaan yhteiskunta- ja mediahuomioitsija ja pehmonpuoleinen kaunakolumnisti. Jos teksteissä on virheitä ja historiaa tulkitaan väärin, niin tulkaa korjaamaan. Ei täällä sensuroida.

Hymyillään kun tavataan. Historia paljastuu kun paljastetaan. Jos joku viitsii sen tehdä. Sosiaalidemokraatit olivat takinkääntäjiä.

Nyt varmaan on edessä uusi takinkääntäminen, kun on Amerikassakin sosialistiksi ilmoittautunut presidenttiehdokkaaksi pyrkijä.

Tämä on senaattori Bernie Sanders. Hän ilmoitti olevansa sosialisti ja demokraatti. Tämän voi pohjoismaisittain lukea sosiaalidemokraatiksi. Sanders on kehunut Tanskan oloja malliksi amerikkalaisille.

Ei hänestä tule presidenttiä. Mutta linjaa hakevat monet näinä epävarmoina aikoina. Kyllä Lipponenkin kritiikin kestää. Sehän oli vaan bisnestä, ei mitään henkilökohtaista.

Niinkuin mafian puolustelu on aina ollut.



Lisää viinaa ja huumeita?

Nythän on meillä Suomessa keskusteltu siitä, että vahvoja juomia kauppaan, kaupat aina auki ja niin edelleen.

Spiegel Online International kirjoittaa Kofi Annanin kirjoittaneen, että huumeet pitää vapauttaa, kun niiden tuottamisesta ja myynnistä annetaan kovempia tuomioita kuin ihmisoikeus rikkomuksista.

Mietitääs nyt, että mikä tässä voi olla viisasta ja mikä ei.

Nythän siis viinalla ja huumeilla on sellainen vaikutus ihmiseen, että niitä pitää saada lisää. Kun niitä alkanut ottamaan, niin on tarve saada lisää.

Samanaikaisesti on arvostelukyky alentunut. Käytös on mennyt rikolliselle rettelö linjalle. Poliisia tarvitaan enemmän ja enemmän.

Tuomiot voivat tulla muusta kuin huumeiden myynnistä ja käytöstä, mutteivät taida siitä vähentyä kuitenkaan.

Todennäköistä on, että yhä useammat joutuvat virkavallan kanssa tekemisiin, kun aineita on tarjolla siinäkin vaiheessa, kun ei ole enää mitään arvostelukykyä jäljellä

Ja mitä useammalla on rikosrekisteri, sen huonommin asiat ovat maassa. Hyyssäystarve lisääntyy vaan.

On parempi, että tarvitaan suunnitelma, että tuolloin ostan tuon pullon ja kun sen juon, niin muuta ei ole saatavana.

Ja huumeiden osalta kiinnijäämisestä pitää olla pelkoa. Pelko suojelee ihmisiä omalta käytökseltään. Teoista pitää olla seurauksia.

Tämä on kuin lastenkasvatusta, mutta näin asian pitää olla. Samalla pitäisi olla sitä raittiuskasvatusta ja tietoa seurauksista.

Viinan ja huumeiden terveysvaikutukset on oltava selvillä, kun niitä hankitaan käyttöön. Niitä ei saa olla lapsille ja alaikäisille saatavana missään.

Viinakorttikäytäntö olisi hyvä. Käytöshäiriöstä kortti pois!

Kahvi kuulemma auttaa maksaa, jos juo viinaa. Hölynpölyä ja sisällön täytettä!


Pidä ryhtis!

Otsikon neuvo tuli allekirjoittaneelle elämän vaiheessa, jossa oli yllytystä mennä alatyyliin nettikirjoittelussa.

Tuo kehoitus tuli mieleen nyt, kun luin Washington Postin etusivua. Siellä on mielipide otsikoita, jotka värisevät Donald Trumpin menestyksen pelosta.

Trump voitti esivaalit South Carolinassa lauantaina ja nyt otsikot ihmettelevät, että miten hänet voisi pysähdyttää.

Mikä tahansa mediajulkisuus vain lisää Trumpin suosiota. Hän sai ottaa yhteen jopa Paavin kanssa ilman, että olisi menettänyt suosiotaan.

Tähän on kyllä mainittava, että Uutisvahti katsoi kyllä Paavin olleen väärässä. Jos nyt vääriä mielipiteitä on olemassakaan. Mutta kun ne liittyvät puolustukseen, niin väärin on se, että riskeeraan oman maansa turvallisuuden.

Mutta kuitenkin siis.

Tässä vaiheessa tekisi mieli sanoa Trumpille, että pidä ryhtis. Onhan siellä paljon oikeaa ajattelua ja kangistuneet poliittiset järjestelmät kaipaavat tuuletusta ilman muuta.

Jeb Bush luopui kampanjasta. Hänellä oli 150 miljoonaa, joilla piti päästä ehdokkaaksi, mutta vanha järjestelmä ei enää toiminut.

Jotenkin olisi ollut fiilis, että jos Jeb Bushista olisi tullut pressa, niin fiilis olisi ollut kuin olisi pistänyt jalkaansa vanhat ihanat tohvelit.

Vaan maailma ei ole siinä tilassa, että Bushin perheen tekemiset olisivat suosiossa. Ja Jeb ei poikennut siitä, että piti Irakin miehittämistä oikeana. Toi vielä veljensä kampanjoimaan, mikä lässähti lopullisesti.

South Carolina on luopunut Bushin perheen tukemisesta, jota se historiallisesti on tehnyt.

Jos Trump pitäisi vähän enemmän järkeä ja tyyliä yllä, demokraateilla ei olisi mitään mahdollisuuksia Valkoiseen Taloon.

Mutta voidaanhan me pitää ryhtiä yllä, katsoa oman maan etua ja pysyä voimakkaina. Vain näin voimme olla uskottavia vaikuttamaan maailmassa, jossa elämme.

Se ryhti, mikä Trumpin Amerikasta on odotettavissa, on armeijan osoittama. Joukko-osastot ovat kovasti Trumpin kannalla seuraavaksi pääkomentajaksi.

Tämä fiilis tulee lukemalla somea.




20.2.2016

Ykkösuutinen

Ilman muuta ykkönen on Cameronin menestys EU-neuvotteluissa.

Cameronista voi ottaa oppia. Kannattaa neuvotella. Ei ole mitään järkeä jättää komission päätettäväksi oman maan kohtalon kysymyksiä.

Nyt on toivoa siitä, että liittovaltiopyrkimys ei etene sen enempää ja asioita aletaan vähän ajattelemaan käytännön näkövinkkelistä.

Jos nyt valtioiden parlamenteille siirtyy ratkaisuvaltaa lisää, niin meilläkin voi pelkän bailaamisen lopettaa, kääriä hihat ylös ja ruveta töihin.

Vaan pelkään, että kuluneet vuosikymmenet ovat vieneet osaamisen omalta parlamentiltamme. Osaaminen on hukkunut yleiseen paperipaljouteen, jota tulee EUsta ja jota ei kukaan viitsi lukea, kun on kivempi patsastella medioitten edessä turhan takia.

Tämä on meidän käsityksemme tilanteesta Suomessa.

Onneksi on nyt otettu edes se huoli vakavasti, että Venäjän rajalla ei voi olla puolueeton. Ei Suomi koskaan ollut puolueeton Neuvostoliiton aikaan. Ja Pariisin sopimuksen aikaan olisi pitänyt lobbata lujaa, ettei sellaista taakkaa olisi asetettu.

Vaan mikä oli se, mikä sai niskat taipumaan kumarrukseen? Sehän on se sama, mikä tänäkin päivänä. Luullaan, ettei ole oikeutta pitää omia puolia.

Tämä ei ole vain oikeus, se on myös velvollisuus. Tähän ihmiset luulevat johtajat valitsevansa.

Tätä johtajuutta on Cameron nyt näyttänyt esimerkiksi muille.


19.2.2016

Ai Caramba!

Venäjän raja tursuilee. Puheet ei ole auttaneet. Kauppa ei käy.

Nyt amerikkalaiset tulevat apuun sotakoneistoilla. Mitä meillä tehdään? Vastustetaan?!

Saadaan olla kiitollisia siitä, että amerikkalaiset tulevat ylipäänsä ollenkaan paikalle. Natoa on pitkitetty ja väistelty ja väitelty.

Enkä tiedä onko Natosta mihinkään. Mutta amerikkalaisista on!

Ei kauppa käy, jos ei ole mitään muuta kuin olla vedätettävänä koko ajan joka puolelle. Kyllä siihen tarvitaan napakkaa otetta, ettei meitä kaupata Venäjälle tykkänään.

Näitä skenaarioitahan on mietittävä, kun vaan pistää merkille, mitä itänaapuri oikein puuhastelee ja kirjoittelee.

Uutisvahti on helpottunut amerikkalaisten tulosta. Älkää pojat lähtekö ihan heti pois, please!

Täytyi päästää höyryjä ulos, kun tuolla on meitsi rauhallinen blogisti bannattu nimimerkillä kirjoittamasta.

Sitten vielä yksi asia:

Tämä on se asia, että Trump haluaa Applen nyt avaavan koodit, että viranomaiset pääsevät ihmisten puhelimiin.

Väännetään nyt vielä rautalangasta tämä asia: Viranomaisen pitää ensin olla se, joka huolehtii ihmisten omaisuuden ja tietojen turvallisuudesta.

Tähän ei viranomainen ole pystynyt eikä ole suunnitellutkaan pystyvänsä.

Toivottavasti Apple pitää pintansa. New York Times kirjoitti pääkirjoituksessaan, ettei iPhonea pidä avata.

Jos sen voisi tehdä vain tuon terroristipariskunnan puhelimen osalta, niin tottakai. Näin ei asia kuitenkaan ole.

Teknologialla on vielä pitkä matka turvallisuuteen.


Yhden kirjan kirjailija

Harper Lee (89-v) on kuollut. To Kill a Mockingbird oli ainut kirja, jonka hän oli kirjoittanut ja julkaissut, jos ei oteta huomioon viime vuonna ilmestynyttä Go Set a Watchman.

Tästä tulee mieleen meidän tilanteemme Suomessa. Nimittäin mitä tulee siihen, onko joku ammattilainen vai ei.

Meille on kehittynyt hirveän kankea ja ymmärtämätön ammattikilta järjestelmä. Sen voima on tapetilla myös näinä päivinä, kun puhutaan jopa yhteiskuntasopimuksista.

Ammattikiltojen voima on paljon syvemmällä. Ihminen on määritelty mielettömien erilaisten kriteereiden alle, ennenkuin voi harjoittaa ansiotuloaan. Mitä tulee freelancereihin, niin tuskin ovat ihmisen arvoisiakaan.

Tänään CBSn aamuohjelmassa oli taas yksi esimerkki siitä, miten vapaassa yhteiskunnassa voi tulla ammattilaiseksi vain osoittamalla taitoa.

Siinä oli nuori mies, joka teki videota noista hurjista lumilautailijoista laskemalla ja hyppäämällä niiden vieressä.

Tämän hän teki kameralla, joka oli syntynyt myös kotitekoisen laitteenkeksijän tuotantona. Mikä se nyt onkaan taas GoPro vai mikä se on, millä tehdään nyt videota maailmanlaajuisesti ammattilaisittain. Ja GoPron keksijä on nyt miljardööri, joka aika ajoin esiintyy myös SharkTank -ohjelmassa sijoittajana.

Niin siis GoPro löysi tuon kuvaajan tämän YouTube videoista ja pyysi heille töihin. Mikä YouTube on myös yksi näistä autotallissa alkunsa saaduista monista IT-yrityksistä.

Uutisvahdilla on toive siitä, että Suomen Kauppakamarit ja ammattiyhdistykset sallisivat ihmisten tehdä asioita - ja verottajakin - ilman että ensimmäinen yhteydenotto on ennakkoverolippu tai pakollisen vakuutuksen vaatiminen.

Uusiin asioihin ei ole koulutusta. Ne ovat vasta tulossa. Miten voi innovoida jotain, jos ei saa tehdä mitään? Eivät suuret firmat ota palvelukseen ihmisiä, joiden tulevaisuudesta ei ole mitään tietoa.

Löysätään mekin ja annetaan elämän kulkea kahlitsematta. Yhden kirjan kirjailija voi olla menestyskirjailija, joka julkaisee toisen kirjan ollessaan 88-vuotias.

Lakataan vahtimasta toisiamme. Annetaan naapurin puistella apua tarvitsevan matot kahdellakympillä ilman, että mennään valittamaan poliisille.

On paljon isompia asioita, mitä pitää hoitaa.




Keskustelua elokuvasta Truth

Eilen kirjoitin tuosta otsikon elokuvasta.

Siinähän oli aineksia keskusteluun, kun oli kysymys presidentistä, joka oli erikoisjärjestelyin nuoruudessaan laitettu sellaisiin joukkoihin, mitä ei Vietnamiin lähetetty. Ja sitten oli saanut vielä vapautuksen armeijasta mennäkseen kouluun, kun muut rypivät Vietnamin viidakoissa.

No, keskusteluun ryhtyi henkilö, joka ei siedä uutistoimituksia. Tämä vastenmielisyys on hänelle tullut väärinkäytöksistä ja medioitten puoluepoliittisista draiveista.

Nythän on niin, että tuon elokuvan esittämät CBSn toimittajat ja toimitukset ajoivat selvästi puolueellista linjaa. Olihan asia ollut jo esillä vuonna 2000, jo Bushin ensimmäisen kauden vaalien aikaan. Tuottajan äiti oli kuollut siinä vaiheessa ja asia oli jätetty kesken, ja otettu uudelleen esille toisen kauden vaalien alla.

Tämä kyllä viittaa puolueajatteluun.

Mutta,

Pitihän asian olla ajankohtainen, siksi oli perusteltua tuoda asia esille vaalien alla. Tämä plussaksi toimitukselle.

Toisekseen: George W Bush varasti kunniaa, joka on hyvin iso asia amerikkalaisessa yhteiskunnassa. Ei hän palvellut tuossa armeijayksikössä, minkä hän ilmoitti kuitenkin resumeessaan painavaksi plussaksi tullakseen ylpeän kansan presidentiksi.

Kolmanneksi: Ei tälläisen vääryydellä ja kaverivedätyksellä eteenpäin viety mies saa päästä presidentiksi asti ilman, että äänestäjät siitä tiedon saavat.

Tämä on journalismin perustehtävä. Tuoda esille ne seikat, jotka jotain merkitsevät varsinkin kuin on kysymys henkilön valinnasta mielettömään valta-asemaan maailmassa.

Muistetaan tämä.


18.2.2016

Journalistien elokuva Truth

Katselin illalla Oscar ehdokas elokuvan Truth. Se on huima kertomus tapahtumista, joka ajoi CBS:n uutisten ykkösmiehen Dan Ratherin pois paikaltaan ja firmasta kokonaan.

Täytyy myöntää, etten aikoinaan pannut merkille, mitä kaikkea oli tapahtunut, eikä niitä asioita edes silloin julkisuudessa käsiteltykään muutoin, kuin että myönnettiin virheen tapahtuneen.

Tapahtuma koskee vuoden 2004 presidentinvaaleja, joissa Bush W oli pyrkimässä toiselle kaudelleen. Kertoisin asiasta nyt tuoreeltaan muistista lisää, mutta en tiedä, olenko laillisesti oikeutettu pilaamaan elokuvan juonta.

Joka tapauksessa siis elokuva kertoo tarkkaan, mitä tapahtui ja juonen päähenkilö (Cate Blanchett) tuo elokuvan loppupuolella esille sellaiset argumentit totuudesta, että ei voi olla uskomatta George W Bushia koskevien seikkojen olevan totta.

Dan Ratheria esittää Robert Redford.

Kipin kapin vaan mediaväki katsomaan tuota elokuvaa. Siitä voi oppia kunnon vanhanaikaista journalismia. Sen sijaan, että kopioidaan toisten tekemiä juttuja. (Ei meillä, :) )

Vaikka tarkemmin ajatellen, voipi olla että kaikki ovat sen jo nähneet.

CBS hyllytti ison joukon tuotantoväkeä jutun vuoksi. Siinä esitetään jotain väitteitä Viacomin saaneen etuuksia Bush nuoremmalta. Tämä ei valitettavasti tullut allekirjoittaneelle ihan selväksi, että mistä siinä oli kysymys.

Pitää mennä katsomaan elokuva uudestaan. Kerron lisää, jos selviää.

Päivitys

Niin, siis asia oli siis niin, että tuottaja Mary Mapes oli saanut selville, että George W Bush oli saanut erityisetuuksia ja otettu Texas Air National Guardiin 70-luvulla Vietnamin sodan aikaan. Ja kuulemma tuohon samaan joukko-osastoon oli otettu Texasin eliitin poikia, etteivät joutuisi Vietnamiin.

Kävi selville, että George Bush ei ollut itse asiassa ollut ollenkaan läsnä siellä Guardissa ja oli saanut sieltä siirron Alabamaan ja yhdeksän kuukautta etuajassa anonut ja saanut vapautuksen armeijasta mennäkseen opiskelemaan Harvardiin.

Kävi niin, että dokumenttikopioista tehtiin numero ja itse asia jäi käsittelemättä, vaaleista johtuen. CBS teki sisäisen tutkimuksen ohjelman tekoon liittyvistä asioista. Sen teki lakifirma, jossa oli 900 lakimiestä ja joka oli erikoistunut tekemään sisäistä tutkintaa.

Viacomin sanotaan olleen tuossa tilanteessa lobbaamassa republikaanienemmistöiseltä kongressilta 'deregulation ja taxbreak', jota ei olisi tullut, jos tämä hyökkäys Bushin etuoikeusasioista Vietnamin sodan ajalta olisi romuttanut Bushin uudelleenvalinnan.






17.2.2016

Riman alitus ja Apple vs FBI

Ihan hirveetä katsella mitä nämä maailman johtajaksi pyrkivät tekevät. Riman alitti eilen Hillary Clinton, jonka arvostelukykyä on tässä ihmetelty jo jonkin aikaa.

Clinton haukkui kuin koira eilen televisiokameroiden hyrrätessä vaalitilaisuudessa. En tiedä, mitä hän sanoi jotain republikaaneista, mutta sitten räksytti kuin koira pitkän aikaa.

Fox oli tässä tietysti kiinni, mutta vasemmalta en nähnyt esitettävän kyseistä kohtausta. Mikä menee eetteriin, siellä se on moninkertaistettavissa vaikka kuinka kauan.

Jotainhan Trumpkin oli siellä sanonut, mitä yksi lehti sanoi kerettiläisyydeksi. Sitä ei huvittanut lähteä lukemaan, kun on niin vähän näitä ilmaisia artikkeleita, heh.

New York Timesin pääkirjoitus ehdottaa tänään Clintonille, että tämä lähtisi vaatimaan 15 dollarin minimipalkkaa. Tämä on varmaan seurausta siitä, että NYT on lukenut Uutisvahtia.

Täällä toivotaan, että korporaatioiden taseissa löhövät miljardit lähtisivät liikkeelle ja talous alkaisi taas kukoistaa. Näistähän Economist kirjoitti jo aikoja sitten, että niitä rahakasoja siellä on.

Kai se vaatisi rohkeutta firmoilta. Tätä rohkeutta voisivat luotettavilta tuntuvat maailman johtajaehdokkaat tuoda. Vaan nämä esiintymiset, mitä nyt on nähty, ei kyllä anna aihetta toiveikkuuteen.

New York Timeshan suosittelee Clintonia demokraattien presidenttiehdokkaaksi ja republikaanien ehdokkaaksi Ohion kuvernööri Johan Kasichiä.

Voisihan Kasichista vielä tulla toivoa, kun käyttäytyy asiallisesti aina julkisuudessa esiintyessään ainakin, vaan muuten ei ole tietoa hänen talousasioitten linjauksista.

Muissa asioissa on pääaiheena monella medialla tämä taistelu Applen ja FBIn välillä siitä, että pitäisikö Applen avata koodaukset, jotka liittyvät iPhonen yksityisyyteen.

Tähän meillä on täällä mielipide myös. Se on se, että jos virkavalta pystyy pitämään hakkerit pois rauhallisten ihmisten koneilta ja puhelimilta, niin olkoon menneeksi.

Vaan tähän nuo eivät ole lupautuneet, joten ei sitten.

Kovaa on.


16.2.2016

Isokenkäisten isot mokat

Sellainen ensiksi, että kuinka luotettava on presidenttiehdokas, kun mainoksessa on videota toisesta maasta kuvaamassa amerikkalaista aamua?

Näinhän tänä aamuna kävi Marco Rubion mainoksessa. Se oli virhe. Mutta jos ei väki, joka tekee työtä tuon ehdokkaan eteen pidä huolta, että asiat on oikein, niin miten voi olla varma, ettei presidenttinä ollessakin valitse vääriä ihmisiä sotkemaan asioita?

Münchenin tulitaukosopimus kuulutettiin suurella äänellä voitoksi Kerryn pyrkimyksille. Sen jälkeen heti pommitettiin pari sairaalaa Syyriassa.

Ei tästä mitään tule.

Kolumnisti Cohen kirjoittaa New York Timesissa Merkelistä. Arvioi, että miten Merkelin käy ja pysyykö Euroopan Unioni koossa Merkelin romahtaessa. Samassa jutussaan kertoo haastatelleensa pakolaisia Tempelhofin hangaarissa.

Koskaan eivät amerikkalaiset sano, ettei olisi pitänyt ruveta jahtaamaan diktaattoreita pois, kun ei ole mitään tarjota tilalle. Ja aina odotetaan vaan Euroopan tekevän jotain pakolaisille.

Merkelin pitäisi vaatia jotain näiltä supervalloilta, joksi nyt taas varmaan voi Venäjääkin alkaa kutsumaan.

Vaan kun ei.

Maailman kirjat on sekaisin. Mitä kirjoja nämä sitten ovat, ei ole tarvis luetella.

Näyttää siltä, että maailmaa hallitsee ja on tulossa hallitsemaan arvaamattomia ihmisiä ja käsillä olevat ongelmat ovat niin suuria ja ennen kokemattomia, ettei näkyvissä ole mitään tahoa, joka asiat järjestäisi.

Ja kaiken huipuksi näkyy vihjailuja siitä, että pankit ovat taas kuralla. Deutsche Bank kaiken huipuksi, jonka täällä on katsottu seisovan kivijaloilla.

Sanottakoon vielä kuitenkin, että DB on kieltänyt olevansa missään tapauksessa heikoilla.

Kuka tätä kaikkea pyörittää?

PS Tässä tilanne tulitauosta: Independentin otsikko: Assad: Ceasefire does not mean we will stop using weapons.


15.2.2016

Mitä Putinin jälkeen?

Amerikkalaisia medioita on turha tänään seurata. Kaikki on yhtä Scaliaa. Siellä arvuutellaan joka mahdolliseen suuntaan seuraajaa ja käydään debattia.

Republikaanit on jo päättäneet, että lakiasäätävät elimet eivät hyväksy Obaman ehdokasta korkeimman oikeuden tuomariksi, oli tämä sitten kuka tahansa.

Mikä on Uutisvahdin mielestä täysin turhaa! Ehtiihän sitä muun asian ohella pohtia. Vaan ei.

Niin siis, mitä Putinin jälkeen?

Tästä kirjoittaa Economist otsikolla Government in excile. A new generation of émigrés has plans for the homeland they never wanted to flee. Jutussa pohditaan Lontooseen muuttaneiden venäläisten suunnitelmia isänmaansa järjestykseksi nykydiktatuurin jälkeen.

Pyrkimys on varautua siihen, että demokratiavaje ei olisi niin syvä kuin Neuvostoliiton sortuessa. Tästä toivovat apua älyköistä, joita Lontooseen on vapauteen muuttanut.

Artikkelin keskusteluosastossa ei ole paljonkaan valaisevaa esillä. En nähnyt siellä noiden emigranttien kommentteja ollenkaan.

Uutisvahdin hiiri ei oikein toimi eikä copy paste. Ne toimivat vasta useammalla yrittämällä ja epäilemme hakkerointia. Tähän ei ole muuta lääkettä, kuin skannata koko kone.

Joten jätän tämän nyt tähän.

Suomessa oli katseltu Republikaanien debattia. Meillä on nähty, mikä mies Trump on.

Trump on vastaveto sille, että asiat on menneet todella huonoon jamaan suurelle osalle ihmisiä. Että pidetään meillä vaan nyt vara tästä.

Trump ei tule meikäläisen arvion mukaan olemaan se, joka pistää mitään likoon suitseakseen Putinia Suomea puolustaen.

Putin on sanonut olevansa Trumpin ystävä.

Economistin jutussa arvioidaan Putinin pysyvän vallassa vuoteen 2020. Siihen on aikaa vain pari vuotta.

Mitä Putinin jälkeen?

12.2.2016

Gravitaatioaallot - ilmankos

Todisteet Einsteinin väittämästä on kuulemma saatu. Nyt on vaan sellainen juttu, että lyhyt selitys puuttuu.

Kahlasin tuolla läpi kirjoituksia ja yritin hirveästi ymmärtää.

Tässä linkkejä:

Washington Post    New York Times   Cosmos Magazine

NYTin kirjoituksessa kerrotaan, että olohuone kutistuu ja laajenee jatkuvasti. Tästä ymmärrän nyt, että päätä huimaa. Vai onko se vaan tunne siitä, kun lukee noita tieteellisiä tekstejä?

Olen vielä sillä asteella näissä astrofyysisissä asioissa, että yritän ymmärtää käsitettä spacetime.

No ei se mitään.

Joka tapauksessa historia on kiintoisa, mitä Einsteiniin tulee, joka teorisoi tämän asian jo 1900-luvun alussa. Washington Postin linkissä on siitä kerrontaa enemmänkin.

Kuten sanottu, pää on pyörällä ja niskassa on vetoa. Ei siihen auta pillerit, jos olohuone on koko ajan liikkeessä, vaikka alkoholilla ei ole asiaan osuutta.

Niin siis, eilen tuli muitakin ilouutisia.

Se toinenhan oli, että on saatu neuvoteltua tulitauko Syyriaan ja jotain. Onhan se taas toivon paikka ainakin, jos ei muuta.

Tuolla puhuttiin Turkin sisällissodasta. Sehän se vielä puuttui. Kohta lähtevät turkkilaisetkin liikkeelle ja Euroopasta tulee taas Ottomaanin valtakunta.

Tämä siis, ellei Euroopasta löydy johtajia pitämään rajoista tarkkaa huolta. Meillähän on tämä Rehn, joka oli ajamassa Turkkia Euroopan Unionin jäseneksi. Ja mitä muita mokia hän olikaan tekemässä.

Siellä hänen arvostelukyvyllään edelleenkin Suomessa tehdään päätöksiä. Ei ole mitään väliä, mitä tekee, kun on johdossa. Sehän on ammatti, mikä pysyy vaan, vaikka mokat olisivat kuinka todistettu suuriksi.

Täytyy tässä miettiä näitä gravitaatioaaltoja nyt vaan. Mutta päätä huimaa.




11.2.2016

Taistelua vallasta

Piti oikein mennä tutkimaan, että missä vaiheessa Uutisvahti on ottanut kantaa Syyrian pommituksiin. Se selviää haulla syyria blogin hakulinkistä.

Syksyllä 2013 oli selvinnyt, että Assad oli käyttänyt myrkkykaasua ja tappanut ketä tahansa oman maansa ihmisiä.

Silloin oli puhetta, että pitäisiköhän pommittaa Syyriaa. Ja tähän Uutisvahti heti ilmoitti kantanaan, etteivät pommitukset mitään tee.

Sitä paitsi oli vielä epäselvää, että oliko myrkkyä käytetty ja kuka oli käyttänyt ja muuta. Mitä halveksuimme, ettei asiaa tiedetä, kun on sellaiset kyttäysmenetelmät, millä luulisi jo vihdoin tiedettävän tärkeitä asioita.

Nythän ei tiedetty, että onko Pohjois-Korealla menossa ohjuskokeilu vai satelliitin laukaisu.

Miten tälläinen on mahdollista, ettei näin isoa asiaa tiedetä?

Kyttäys suuntautuu väärin maailmassa. Täytyyhän kytätä tärkeitä asioita, eikä sitä, mitä kukin somessa kirjoittaa. Pitäähän noita jihadistien kirjoituksia tietysti kytätä, että osaa väistää niiden agressioita, muttei muilla ole niin väliä.

Poliittiset mielipiteet on mitä on, paljonko niillä on merkitystä? Kun onhan tuo ihminen menossa kohti maailmanherruutta ilman, että mediat uskaltavat sanoa poikkinaista sanaa.

Mitä sitten tapahtuu, kun se ihminen tekee tyhmiä ratkaisuja ja maailma repeää hirveään sekasortoon?

Tämä siis siitä, että toimittajat pelkäsivät Trumpilta haukkumisia tässä syksymmällä, se mies kun ei säästele ivaansa.

Mitä pelkäämistä siinä on? On vähän myöhäistä sitten, kun sillä ihmisellä on valtaa tehdä mitä haluaa.

No niin. Tämä on tätä pehmonpuoleista kaunakolumnismia.

Uutisvahti on siis koko ajan vastustanut Syyrian pommituksia alusta asti ja jo ennen kuin ne alkoivat. Ja oikeassa oli.

Nyt ei loppua näe, ennenkuin kaikki syyrialaiset ovat Euroopassa vaeltelemassa. Tälläistä kansainvaellusta ei Uutisvahti kylläkään osannut ennustaa.

Olipahan vaan sitä mieltä, ettei niitä diktaattoreita pidä kaataa vallasta, kun ei ole mitään tarjota tilalle.

Kyllä ihmiset saavat siellä elää rauhassa omissa oloissaan, kunhan eivät puutu politiikkaan. Jos tekevät työnsä ja pysyvät kotosalla, eivätkä mene kadulle huutamaan, niin ovat turvassa.

Diktatuurit kaatuvat sitten, kun ovat kypsiä siihen.

Näinhän kävi Neuvostoliitollekin ilman ulkoisia asioihin puuttumisia. Paitsi mitä propagandaa nyt vähän, muttei sortumisesta kiitosta saa kukaan muu kuin Luoja taivaassa.

Tuossa CBS:n aamuohjelmassa oli tänään Lionel Richie esillä. Richiehän sävelsi yhdessä Michael Jacksonin kanssa tuon We Are The World -biisin.

Nyt tarvittaisiin tämän suuntaista kulttuuria taas. Ei näitä pakolaisia mikään kestä. Kyllä ihmisten pitää saada olla kotonaan rauhassa.

Kulttuuriväki nyt taistelemaan maailman herruudesta ja rauhoittamaan kansoja.




10.2.2016

Ärsytyksiä ja seuraava maailman johtaja

Olen kirjautunut New York Timesiin rekisteröityneeksi lukijaksi. Saan samat 10 ilmaista artikkelia kuukaudessa kuin muutkin, mutta lehti ehdottaa allekirjoittaneelle päivittäin, että mitä lukea.

Ja siellähän se oli taas: ärsyyntyminen pomppasi ainakin yhdeksikköön, kun oli noita pakolaispää- ja contributing kirjoituksia, joihin ei voi kommentoida perään.

Täytyy tässä päästellä höyryjä pois. Siellä kirjoitetaan, että Euroopassa on 10 000 pakolaislasta kadoksissa.

Ensinnäkin: Jos eivät ole ottaneet vanhempiinsa yhteyttä, niin eivät nämä lapset ole kadoksissa, vaan saaneet suojan vastaanottokeskuksessa.

Eli: Kuka on laskenut tämän kadonneiden lasten määrän ja millä kriteereillä ynnä mittareilla?

Toiseksi: Miksi vaatia Eurooppaa pitämään huolta lapsista, jotka vanhemmat ovat silmänsä ummistaen lähettäneet tuntemattomaan kohtaloon.

Miksei lähi-idän vanhemmille voi mennä puhumaan asioita? Miksei noiden maiden johtajille voi mennä puhumaan ja haastattelemaan ja penäämään vastuuta kansoistaan?

Onhan se hirveä tragedia, jos noin paljon lapsia on joutunut jonnekkin tuntemattomaan, mutta se, että maailmankuulu lehti penää Euroopan hallituksilta vastuuta näistä pakoon lähteneistä ihmisistä on yksinkertaisesti väärin.

Kun ensinnäkään ei ole mitään dataa, mistä pääsisi selville, että nuo lapset ovat kadoksissa. Että ne ovat Euroopassa, eikä mitään muutakaan.

Ja kyseessä on pääkirjoitus, jota Euroopan poliitikot ahnehtien lukevat ja luulevat, että siellä tiedetään jotain.

Eivät tiedä.

Pakolaisärsytys on kyllä mittarilla huipussaan ja mittari menossa rikki. Nythän Trump on voittanut esivaalit New Hapshiressa ja voi hyvinkin olla seuraava maailman johtaja.

Tässä on nyt Schengen rajat otettava käyttöön ja nopeasti. Jo ensi vuonna voi tulla sellaisia pakolaistulvia, ettei enää ole mitään kontrollia.



9.2.2016

Sittenkin satelliitti

Sunnuntaina Pohjois-Korea ilmoitti ampuneensa satelliitin radalleen. Tätä epäiltiin lännen asioista tavallisesti perillä olevissa piireissä, ja sanottiin, että se on vaan peite ohjustestailuille, joita P-Korea ei YK:n määräyksestä saa tehdä.

Mutta se on sittenkin satelliitti. Satelliitteja saa kaiketi laittaa matkaan kuka tahansa.

Ja nythän on tämä yksityissektorin rakettiliikenne, joka pyrkii lähettämään turisteja avaruuslennoille.

Tässä eilen oli puhetta avaruusromusta. Siitä oli joskus oikein televisiossa ohjelmaa, kai se oli CBS:llä, että amerikkalaisilla on oikein puolustusvoimien alainen järjestö, joka vahtii avaruusromua, kun sitä on siellä niin paljon.

Ja jos maallikon silmin katsoo, niin sinne laukaistaan melko paljon rautaa ja loppujen lopuksi kiertämään jää hyvinkin pieni laite.

Mitä tälle rakettiainekselle tapahtuu, on täällä vähän ihmetyksen aiheena.

No sielläpäin maailmaa on sitten muutakin asiaa. Kiinalaisen kalenterin vuosi alkaa ja se on nyt sitten apinan vuosi.

Näistä kalentereista ei pidetä sen enempää lukua, muuta kuin kulttuurin puitteissa vietetään juhlien. Onhan länsimainen kristilliseen ajanlaskuun perustuva kalenteri se, minkä mukaan mennään joka maassa.

Apinan vuosi. Täytyy tutkia, mistä nämä eläinten mukaiset vuodet on tulleet. Kai siitä wikipediassa on jotain tietoa.

Mistä tullaan tietojen oikeellisuuskysymyksiin. Kuka tarkistaa, että wikipediassa on tiedot oikein? Se on nimittäin saanut tärkeääkin suuremman sijan tietojen hakupaikkana.

Nyt ei tule edes mieleen sen suuren tietosanakirjan nimeä, mikä taannoin oli se, mikä kirjahyllyssä piti olla, että sai tarkistaa asioita. (Tästä muistikatkoksesta on BBC:llä tänään juttua.)

Vaan koomillistahan se oli, että oli kymmenet vuodet samat kirjat käsillä. Ainakin Afrikan kartta muutti muotoaan vähän väliä. Ja historiankirjoitus oli sitä tai tätä, ainakin Neuvostoliiton osalta.

Meillä on Rand McNallyn maailman karttakirja. Se on jo varmaan kymmenen vuotta vanha. Siellä on paljon vanhoja tietoja. Yksi Suomea koskeva täysin vääräkin tieto siellä on.

Siellä sanotaan, että Suomi on Naton jäsen. En ole viitsinyt kartan julkaisille mennä asiaa korjaamaan. Siellä luetellaan myös bruttokansantuote ja keskitulot, asukasmäärät ja muuta.

Ei nyt muuta kuin että Amerikan esivaaleissa on tänään tärkeä päivä. Jostain syystä New Hampshire on toinen näistä ratkaisevista osavaltioista, joiden päätös ehdokkaiden suhteen heijastaa lopullisia tilanteita.

Tätä ilmiötä ei ole mitenkään osattu selittää. Meikäläiselle tulee mieleen yllytyshulluuden mahdollinen vaikutus.

Katsellaan, miten käy.


8.2.2016

Beyoncen show

Täytyy nyt laittaa tähän merkintä kuitenkin Super Bowlista, vaikka tuolla tuli sanottua, ettei ole katseltu pallopelejä.

Uutisissa on näkynyt, että Beyonce on kuitenkin laittanut jotain vihjailuja Amerikan mustien kohtelusta ja poliisien agressioista näitä kohtaan. BBCllä on oikein artikkeli tästä erikseen.

Pankaa merkille, että poliisin ampumat miehet on rikollisia, joilla ei ole vähäisintäkään tarvetta noudattaa lakeja ja sääntöjä.

Ne ovat huumeissa ja tekevät mitä sattuu ja ovat agressiivisia.

Tästä eivät mediat puhu. Mitään huomiota ei kiinnitetä siihen, että olisi tarvis noudattaa yhteiskunnan sääntöjä ja opettaa tätä lapsilleen.

Tämä nyt vaan vastavetona sille korrektiudelle, mistä ei ole totuutta kerrottu vielä KOSKAAN.

Poliisi tekee hengenvaarallista työtä Amerikassa. Siinä on oltava lännen nopeampi, kun on kysymyksessä oma vai toisen henki.

Paljon puhutaan siitä, että poliisin ampumat ovat olleet aseettomia. Tätähän ei poliisi voi tietää ennenkuin on liian myöhäistä, kun aseita on kaikilla.

Jos ei tottele ja käyttäydy asiallisesti, niin siitä tulee sota.

Uutisvahti kannattaa yhteiskunnan keinoja ylläpitää rauhaa ja järjestystä. Tämä on meilläkin ajankohtainen asia huomioida.

Muistakaa elokuva Ihmisen pojat, Children of Men.




Avaruusromua ja pommeja niskaan

Washington Post kirjoittaa mahdollisen meteorin pudonneen Intiaan ja bussinkuljettajan kuolleen tästä.

Uskaltaako kukaan sanoa, että voihan sieltä tippua muutakin kuin meteoreja, kun on kuulemma niin täynnä romua koko lähiavaruus, että sitä pitää jatkuvasti vahtia?

Merien muovijätteestä on viime päivinä ollut kuvaa ja tekstiä, olikoha videotakin.

Avaruusromusta ei ole puhetta. Sinne kun saa ampua roinaa, mistä ei vastuuseen laiteta. Jotain nousee muistista mieleen, että on jo tippunut alas, muttei kenenkään ole vielä ilmoitettu vahingoittuneen.

Nythän on yksityisiä raketinlaukaisijoitakin tullut markkinoille. Sinne suunnitellaan avaruusmatkailua aloitettavan.

Mutta kuka hoitaa jäljelle jäävän roinan ja romun pois? Ehkä tätä pitäisi miettiä. Satelliitit voivat kohta olla ahtaalla ja vahingoittua. Tämä on se, mikä voi vaikuttaa meihin tavallisiin ihmisiin.


Odottiko joku, että täällä kirjoitettaisiin jotain Super Bowlista? Ei kirjoiteta. Maailmassa on meneillään niin järkyttäviä asioita, ettei mieli kiinny noihin pallopeleihin.


Jatkuvasti on mielessä nämä kansainvaellukset. Saksan Merkel on mennyt Turkkiin asioista puhumaan ja neuvottelemaan.

Kuka voi luottaa Merkelin arvostelukykyyn tässä asiassa enää? Ilmeisesti moni edelleenkin. Saa nähdä mitä sieltä tulee.

Suomen Soini oli vaatinut Turkkia ottamaan vastaan kymmenet tuhannet syyrialaiset, jotka ovat nyt leiriytyneet rajalle.

Uutisvahdilla on tähän sellainen parempi ratkaisu kuin että voihan näille pommittaville valloille nyt ehdottaa, että antavat sen leirin olla pommittamatta, joka on nyt muodostunut Syyrian ja Turkin rajalle.

Turkkihan ei ole hallinnut pakolaisten kulkua yhtään. En usko, että Merkel siellä nyt voi mitään tälläiselle asialle tehdä.

Voisihan YK vaatia Venäjää, Assadia ja Yhdysvaltoja olemaan pommittamatta pakolaisia.

Avaruusromu on iso asia, mutta pommit ne putoilevat naisten ja lasten niskaan nekin.

Että onko mitään toivoa missään asiassa?


6.2.2016

Mitä vikaa islamissa?

Suomessa syntyi viime vuonna 55 000 lasta. Näistä on varmaan suuri osa syntynyt maahanmuuttajille.

Näin on syytä olettaa, koska meidän oma kulttuurimme on enemmänkin ehkäisyn ja keskeytysten kannalla, kun taas noiden toisten rikkautta on lasten syntyminen.

Nyt siis, jos maahamme viime vuonna tuli yli 30 000 maahanmuuttajaa, joista huhutaan palautettavan 20 000, niin jäljelle jää 10 000.

YLEn toimittaja kävi haastattelemassa irakilaista Salahia Bagdadissa. Salah oli peruuttanut turvapaikkahakemuksensa ja mennyt kotiin, mutta kertoo tulevansa perheensä kanssa nyt keväällä uudestaan Suomeen.

Perheessä on kolme lasta ja vaimo.

Nyt voi käyttää matematiikkaa ja laskea, miten väestönkasvu kehittyy maassamme, jos perheet yhdistetään lopuille kymmenelle tuhannelle.

Ja tulevaisuudessa syntyvyys voi nousta räjähdysmäisesti islaminuskoisten kukoistaessa. Naisethan ovat kotona ja synnyttävät uskonnon lakien mukaan.

Tässä ei ole mitään vikaa, mutta Suomi islamisoituu väistämättä ja sopeutuvaiset suomalaiset jäävät hyvinkin nopeasti vähemmistöön.

Myönnän, että nämä laskelmat ovat vähän juosten pissattuja, mutta en ole täällä koskaan esittänyt mitään lopullisia arvioita, kun ei niitä voi kukaan esittää.

Yhtälöissä on liian monta muuttujaa.

Mutta jos suomalaiset aikovat säilyttää kulttuurinsa ja uskonsa ja hallita omaa maakaistaansa, niin sen tulevaisuus ei ole tämän hetken näkymillä vahvoilla.

Nythän näitä maahanmuuttaneita on haalittu kansanedustajiksi. Olihan siellä ministerinäkin joku jo sosdemeilta aikoinaan.

Niin, sitten voi kysyä, että mitä vikaa islamissa sitten on?

Voipi mennä tutustumaan mitä vikaa se, joka ei tiedä. Islam on se syy, miksi nämä ihmiset ovat meille päätyneet. Ja muuttavat nyt maamme samaksi sotkuksi kuin siellä, mistä lähtivät.

Kun eivät tiedä mistään mitään!

Mutta jos suomalaiset haluavat antautua, niin minkäs sille sitten mahtaa.


5.2.2016

Vastakkainasetteluja

Amerikassa esivaalit on nyt saanut täksi viikonlopuksi kilpailijan. Tai voi sanoa koko viikoksi, kun amerikkalaisen jalkapallon vuotuinen huippuottelu pelataan sunnuntaina Kaliforniassa, mutta asiaa on hoohattu jatkuvalla syötöllä joka tuutista joka päivä.

Nyt Uutisvahdin pitää tästä mennä katsomaan, että mitkä joukkueet sinne ovat tiensä raivanneet, että hetki vaan ...

Denver Bronchos ja Carolina Panthers. Siinä.

Ei tarvitse varmaan sanoa, ettei allekirjoittanut ole seurannut tuota urheilua. Eikä muutakaan urheilua, muuta kuin Suomen kansainvälisiä lätkämatseja, joita niitäkin vain tulosten perusteella. Ottelut on liian jännittäviä meitsille. Heh.

Tuosta jalkapallosta on sellaista vastakkainasettelua, että on todettu pelaajien pelissä törmäilystä aiheutuvien jatkuvien aivotärähdysten olevan turmiollisia ja aiheuttavan vammautumista ennemmin tai myöhemmin.

Tämä on aiheuttanut syyllisyydentuntoja niille, jotka ovat tottuneet innolla otteluita seuraamaan sipsien ja colajuomien ynnä oluen kera kovalla metelillä huutaen kaveriseurassa.

Lapsia laitetaan vieläkin treenaamaan pienestä asti ja sitten on taas uutisissa aivotärähdys asioista juttua.

Esivaalien vastakkainasettelut ovat kärjistymässä sitä mukaa, mitä heikommin gallupeissa pärjänneet jättäytyvät ehdokkuudestaan pois.

Tästä vaan sellainen visio lukijalleni ajatuksena, että jos Euroopassa olisi liittovaltio ja pidettäisiin presidentinvaalit, niin jokaisessa osavaltiossa tulisi pitää esivaalit, että nähtäisiin, että kuka kunkin maan ehdokas olisi.

Ehdokas voisi olla mistä maasta tahansa kotoisin.

Jos tehtäisiin niin kuin nyt jenkeissä, että ihmiset kokoontuisivat äänestysalueittain valitsemaan itselleen ehdokkaan, niin kuka tahansa maassa olija voisi olla äänestämässä.

Nimittäin esivaaleissa ei kysytä mistä äänestäjä on kotoisin tai henkilöllisyyttä ei tarkisteta mitenkään.

Jos maassa sattuisi olemaan paljon imigrantiksi pyrkiviä, niin hekin voisivat jonkun yllyttämänä ja bussilla sinne paikalle kuskaamana, äänestää vaikkapa pikkuista rahasummaa vastaan.

Tuli nyt vaan mieleen, että demokratiaa on niin monenlaista. Ja käsitykseni on, että edes lopullisissa vaaleissa ei kysytä henkilöllisyyttä, vaan riittää, että on rekisteröitynyt äänestäjäksi.

Joku voisi ottaa asiasta tarkempaa selvää ja kertoa, miten tämä oikein voi olla näin.


4.2.2016

Lääke vihaan

Sano: Ai karamba, kuinka ärsyttävää skeidaa!!!

BBC kirjoittaa amerikkalaisten vihasta. Sitähän voi miettiä, mistä se johtuu. Enimmäkseen yllytyksestä ja turhautumisesta, kun asiat on esitetty olevan niin huonolla jamalla.

Mikä jama on, tulee mieleen? Sitä en nyt tiedä, mutta niinhän meillä sanotaan.

Onhan siellä amerikassa todella umpikujaan joutuneita ihmisiä perheineen. Tämä on paljolti kulutusvelkaantumalla tapahtunutta.

Kävihän nimittäin niin, että hinnat nousivat tämän velkakulutuksen aiheuttaman kysynnän siivittämänä niin, että nyt kun luottokortit on käytetty maxiinsa ja ihmisillä on edessään mieron tie, kun työpaikka meni ulkomaille, niin onhan siinä alustaa vihan siemenille.

Näitä on tullut kylvämään lupausten mies nimeltään Trump, muun muassa. Ja sitten on ne vasemmistomediat, jotka eivät puhu asiaa, vaan tekevät politiikkaa, mikä on nyt pettänyt jo kaikkein eniten kärsineet.

No, meillä Suomessa on vihaisia ihmisiä, jotka ovat paljolti yllytyshulluuden uhreja. Polttopullo pakolaiskeskukseen on jo sellainen teko, mihin ei luulisi suomalaisen selvin päin ryhtyvän.

Uutisvahti arveleekin, että alkoholilla on osuutta suomalaisten yllytettyyn vihaan. Siihen on myös syynä se, ettei saa ääntään kuuluviin, kun elämä on kovaa ja toisia hyyssätään tyhmyyksillä puolustellen.

Mutta sananvapaus on se, mikä auttaa. Vihapuheen saa vaimennettua keskustelemalla. Vihaistakin ihmistä pitää ymmärtää, tai ainakin auttaa häntä ymmärtämään, ettei hätä ole tämän näköinen ja miettimään, että mistä viha oikein on tullut.

Keskusteluapu on korvaamaton lääke vihaan ja se, että saa ohjeita siitä, että mitä voi sanoa, vihantunnettaan lieventääkseen.

Ymmärrettäköön vihaisiakin ihmisiä. Vaan polttopullot voi jättää pois ohjelmasta.


3.2.2016

Pakolaisten lähtömaille saa tehdä vaatimuksia

Tänään on paljon hyviä uutisia. Suomen presidentti on uskaltanut ottaa kantaa maahanmuuttoasiassa.

YLE kirjoittaa monelta kannalta valtiopäivien avajaispuheesta ja sitten siellä on käyty Bagdadissa yhden palanneen turvapaikanhakijan kanssa.

Tämä on kaikki mahtavaa edistystä. Nyt ei enää ole rasisti, jos uskaltaa sanoa, ettei meillä pystytä noudattamaan kaikkia vaatimuksia, kun eivät rahkeet kestä.

Bagdadissa olisi pitänyt Salahille sanoa, ettei nyt enää kannata Suomeen asti lähteä, kun on tilanne katsottu, että muuttamalla toiseen kaupunginosaan tai kaupunkiin - Irakin etelässä on maata paljonkin, missä shiat voivat elää rauhassa - niin voi olla omassa maassa ja että Suomessa ei ole mitään tulevaisuutta.

Rahat kannattaa sijoittaa omassa maassa muuttamiseen. Näitä kurjia asuntoalueita on maailma täynnä.

Tuosta haastattelusta käy hyvin selville, että kyseessä on yllytyshulluus, jossa on valehdeltu ihmisille asioita.

Mutta kun siis asiat pitää SANOA, että ihmiset tietävät.

On kummaa, että meidän suomalaisten pitäisi pystyä asuttamaan ja hoitamaan kaikki velvoitteet, joita ei ole edes kunnolla määritelty, mutta lähtömaiden johtajien ei tarvitse hoitaa mitään omissa maissaan ja kokonaisissa maanosissa.

Tästä pitäisi uskaltaa diplomaattiteitse ilmoittaa ja lehdistön voimalla myös. Ja presidentin suulla.

Niinistö oli jossain jo aikaisemmin sanonut jotain, mutta sitten siihen oli tullut tämä rasismisyytös. Nyt on tolkku siis löytynyt.

Ei minulla nyt muuta asiaa ole. Muuta kuin että tykätään kyllä presidentin ulostulosta.




2.2.2016

Tolkuttoman isoja asioita: Cameron ja Trump

Täytyihän meidänkin saada tuo tolkku-sana käyttöön, kun se on vanhempien käyttämä termi, karjalaisia kun olivat.

Nyt on nimittäin niin, että meidän kaikkien pitää panna merkille, mitä Amerikassa tapahtuu vaaleissa.

Spiegel Online International kirjoittaa tänään, että Trump on Amerikan agitaattori ja maailman vaarallisin mies.

Uutisvahdin oma kokemus on vain peräisin esivaalikampanjoita edeltäneeltä ajalta, jolloin Trump oli vain reality show mies. Silloin eräs komedienne matki Trumpia suipistamalla suutaan ja heittämällä tukkansa varsin osuvasti otsalle ja taakse.

Tästä oli seurauksena, että Trump tuli tyttärensä kanssa ulos julkisuuteen haukkumaan tämän koomikon läskiksi ja miksi kaikeksi.

Tämä reaktio oli yllätys, kun asia olisi mennyt ilman huomiota taatusti ja sen enempää nostattamatta mieliä puolesta tai vastaan. Nyt tuota haukkumista on käytetty ensimmäisessä republikaani ehdokkaiden väittelytilaisuudessa. Sen toi esiin FoxNewsin ankkuri Megyn Kelly, jota Trump on sittemmin haukkunut monet kerrat ja jäi viimeisestä väittelystä pois, joka oli Foxin järjestämä.

Eli liipasinherkkä on tämä mies, joka voi hyvin olla todella vaarallinen, jos päätyy päättämään maailman asioista.

Sanotaan tässä nyt vielä, että tämä on kyllä kaikki poliittisen korrektiuden ja saamattomien hallintojen syytä, jos näin käy. Vastavedot on aina vaarallisia, kun kaikki asiat alkaa mennä päin mäntyä.

Spiegel kirjoittaa, että Trumpiin verrattuna George W Bushin hallinto oli varsin sävyisää aikaa.

Toinen päähenkilö tänään on Brittien Cameron, joka on neuvotellut EUlta uutta sopimusta maalleen. Sinne pari linkkiä. Washington Post ja Independent.

Cameron oli hakenut oikeutta olla maksamatta sosiaalietuuksia neljään vuoteen siirtolaisille. Jota ei nyt siis luvattu.

Nämä maailman johtajat haluavat hoitaa ihmisten asioita kykenemättä siihen kuitenkaan. Kuten aikaisemmin olemme sanoneet, niin hallintojen vallan pitäisi koskea vain yleisiä asioita ja infrastruktuuria.

Missä infrastruktuurissa on Suomessa vedetty matto valtion ja kansan alta. Ja se on nyt tämä sähkön jakeluverkko asia, mikä ulkoistettiin ulkomaille ja syyllinen on Jyrki Katainen.




1.2.2016

Ruvetkaa humaaneiksi - perustakaa pakolaisrahasto

Monilla lehdillä on tänään Suomi-aiheisia artikkeleita. Niitä löytyy Google Newsista haulla Finland.

Tässä joku päivä sitten oli ihmettelyä, että miten Suomi on vielä luottoluokituksessaan AAA-luokkaa.

Saksan kirjoitetaan laskeneen, että pakolaistulvan hoitaminen maksaa 50 miljardia euroa. Tähän Saksa joutuu ottamaan lainaa.

Miten meillä sitten, kun on niin tiukkaa, ettei tiedä, mistä leikattaisiin.

The Economist: Suomen talous on heikoilla jäillä. Tässä on linkki The Economistin juttuun. Sitä en tiedä, että mistä tietävät.

Miten talous sitten on muka niin tärkeä, kun on humaanisuuskin pinnalla kyseenalaisena?

Siten vaan, ettei maa pysy itsenäisenä, jos talous sakkaa. Jos ei lasketa, mitä kaikki tulee maksamaan, niin hullusti käy.

Humaanisuuden ei pitäisi maksaa valtiolle mitään. Kun onhan näitä yksityisiä ihmisiä, jotka voivat olla humaaneja omalla kustannuksellaan.

Valtion rahoittama humaanisuus ei kohdistu välttämättä niihin, joista nyt on huutoa kaduilla ja toreilla ynnä netissä ja lehdissä

Sitä humaanisuuttaa kun hoitavat yritykset, joilla on tarkoitus tehdä mahdollisimman reilua voittoa.

Meillähän on terveydenhoitojärjestelmä esimerkiksi, jonka suurimpiin kuuluva vaikuttaja on ulkomaisessa omistuksessa.

Sen päätarkoitus on tehdä omistajilleen rahaa ja maksimoida voitot ja osingot. Tämän asiakas on Suomen valtio. Jonka talous on nyt siis heikoilla jäillä.

Uutisvahti on vastustanut yksityistämistä alusta asti Lipposen-Niinistön hallitusten aikaan, jolloin laskutaito unohtui valtion päässä.

Valtionhoitajat eivät pitäneet valtion puolta kuin siinä, että nostivat omia palkkojaan ja eläke-etujaan. Kun katsoivat omat palvelunsa kuuluvan siihen kategoriaan, että pitää pinnistellä Euroopan omistajiksi.

Tästä ei kaikki tule tykkäämään, mutta sanonpahan vaan.

Ai rahasto? Joku laski, että pakolaisten hoitaminen maksaa suomalaisille 300 euroa vuodessa jokaista kohden. Siis kaksilapsinen perhe maksaa 1200 euroa vuodessa siihen rahastoon. Pikku summa, yhden ulkomaanloman verran.

Vai mistä nuo rahat pitäisi ottaa? Velaksi lastemme ja nuorisomme maksettavaksi tulevaisuudessa orjuuttamisen uhalla? Nimittäin velkaorjuus se vasta onkin kovaa, kysykää vaikka kreikkalaisilta.