1.1.2014

Kiitos, sitä samaa

Viimeisenä toivonani on aina BBC, mistä yleensä löytyy asiaa kierrokseni päätteeksi. Nyt ei. BBC:n minuutin pääuutiset olivat Unin puhe ja Schumacherin tila. Jotain Etelä-Sudanin ja Etiopian arvailuja, mitä en pannut merkille.

Mitäs nyt? Ilotulitukset käsiteltiin jo eilen ja ovat so yesterday, mutta mediat ovat täynnä niitä edelleenkin. Toisaalta on lakimuutoksia, mistä pitäisi olla kiinnostunut, mutta ne on liian arkisia.

Mutta olihan meillä se otsikoita nostattanut toivotus presidentiltä: Jumalan siunausta! Tämä herättää toivoa, että suomalaisetkin lopettavat sen uskomisen, mitä Juri Gagarin aikoinaan sanoi, ettei nähnyt Jumalaa kiertäessään maapalloa vähän ilmakehän yläpuolella.

Ei kai Jumala nyt siellä kaiken romun keskellä kylmässä ja pimeässä asustele, kun on Kaikkivaltias ja varmaan omistaa upeat olosuhteet. Paljon upeammat kuin Beverly Hillsillä tai Dubaissa.

Se oli niin helppo uskoa, mitä Neuvostoliitto sanoi, vaikka oli niin takaperoinen järjestelmä, ettei ollut leipää eikä sukkahousuja ja talvikengät tilattiin Suomesta. Eikä niitä edes riittänyt kaikille.

Viime vuoden puolella kirjoiteltiin lehdissä siitä, että matemaatikot todistavat Jumalan olemassaolosta. Tämä oli Spiegelissä, josta laitoin tekstiä.

Nyt tätä asiaa voi alkaa ajattelemaan ihan toiselta kantilta. Jumala taitaa olla paljon konkreettisempi tosiasia kuin mitä on harhauduttu luulemaan. On Higgsin bosonikin todistettu vaikka on aineetonta materiaa.

Jumala tulee vielä yllättämään. Tiede todistaa vielä paljon asiaan liittyvää. Toivottavasti jo vuonna 2014!

Muuten kaikki on ihan ool rait. Paitsi että EU ottaa siipiensä suojaan uusia maita, vaikka entisetkään eivät ole pitäneet sopimuksia. Tämä koskee kaikkia muita vissiin kuin Suomea.

Mutta presidentti puhui EU:n puolesta ja tämä on Suomen virallinen kanta. Eikä asiassa muuta vikaa olisikaan, mutta kun menivät maksamaan muiden maiden velkoja ottamalla velkaa omien veronmaksajiensa  nimiin.

Tämän tekivät oikeistopuolueet solidaarisuuden nimissä. Solidaarisuus suuntautui pankkeihin ja pankinjohtajiin lähinnä. Kansalaiset saivat tulla toimeen tai olla tulematta.

Näin se muistaakseni oli.

Ei nyt muuta kuin Hyvää Vuotta 2014!

Uudenvuoden kinkkua ei ole paistettu. Muuta hyvää on Jumalan siunaamana ja rauhaa meillä. Ja Jumalan siunausta toivotetaan myös presidentti Niinistölle, sitä samaa myös kaikille.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti