31.12.2013

Kataisen kanta johtaa heitteillejättöön?

Ei tätä kukaan tänään lue, että tässä voi löpistä omiaan ihan vaan, varmaankin.

Sydneyn ilotulitusvideot on katsottu. Niissä oli suuruutta, mutta kauneus puuttui, jos tässä saa olla ilotulituskriitikko olleenkaan, kun ei itse ole koskaan laukaissut raketin rakettia. Uuden Seelannin avaus oli kivempi, vaikka paljon vaatimattomampi.

Luin tuolta Suomen pääministerin viestin alamaisilleen. Siinä oli oikeita asioita, mutta pelkään pahoin, että hänen ja puolueensa kannat voivat johtaa heitteille jättöön. Yhtä vähän kuin neuvostoliittolaiset sukupolvia holhottuina ja komennettuina eivät pystyneet itsenäiseen toimintaan ilman resursseja kommunismin murentuessa, niin meilläkin on vielä tämän kaltaiset rakenteet maassamme.

Katainen varmaan näkee jotain siltä näköalapaikaltaan, missä itse on, muttei tämä ole tilanne ruohonjuuritasolla ollenkaan. Tuollainen itsenäisyys on opetettava sukupolvien aikana.

Yksihän on tämä sananvapaus asia. Se on nyt kehittynyt 90-luvulta jonkun verran, mutta meillä vielä tulee haasteita oikeuteen pelkän mielipiteensä ilmaisusta. Saahan ihminen olla mitä mieltä on. Ei se ole mitenkään lain määriteltävissä, että mitä mieltä saa olla. Ei itsenäiseen toimintaan ole mahdollisuuksia, jos pitää olla samaa mieltä hallituksen virallisen kannan kanssa.

Tässä voi ollakin, että pääministerikin laittaisi kuitenkin kansalaisten itsenäisyyden hyvinkin suitsiin mieluusti.

Jos nyt jätän tämän asian ja laitan tähän vähän huomioita näistä uutisista, joita olen seurannut, niin mielenkiintoisin oli sellainen, että kiinalainen kierrätyspohatta on heittänyt ilmaan mahdollisuuden, ettäkö hän voisi ostaa New York Timesin.

Hän on sitä mieltä, että kaikki on ostettavissa, jos hinta on oikea. Mikä häntä nyt innostaa nyt tähän, sitä ei kerrottu. Itse ajattelin vain, että tuo lehti on markkinoinut itseään hintaan 99 senttiä 12 viikkoa. Eli halvalla menee.

Vai oliko tuon ihmisen ajatus vain tilata lehti tuohon hintaan? Heh.

No siinä oli vitsi tähän lopuksi.

Hauskaa vuodenvaihdetta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti