21.12.2013

Otetaan iisisti

Suomi ostaa 100 Leopard tankkia Hollannista. Ne on käytettyjä. Tämä uutinen oli hollantilaisessa julkaisussa, jonka Google toi postiini.

Muistakaa nyt katsoa, että hinta on oikein, kun viimeksi niitä ostivat Saksasta, niin maksoivat kaksinkertaisesti siihen nähden, mitä Puola maksoi samoista käytetyistä vehkeistä.

Ja etteivät ole ruostuneita, senkin voi katsoa.

Laitan tänne nyt vähän mitä sattuu, kun ei kukaan ole näitä lukemassa näin pyhien aikaan. Täällä on kurkku kipeä ja nyt arveluttaa, että pystyykö tekemään jouluvalmisteluja enää. Ja ehkä onkin aika vähän hidastaa touhuamista.

Niin siis rautaa rajalle on kai sitten tarvis taas laittaa, etteivät luule, että meille niin vaan tullaan. Ei niitä varmaan länsirajalle laiteta, että se on selvä viesti, kun niitä ostetaan. Meillä on kyllä hyvät metsät, missä voi mennä puun taakse, jos on tarvis suojautua maasodassa.

Ei ole mitään merkkejä selkkauksista, että älkää huolestuko. Näinä vuodenaikoina meillä on muisteltu aina menneitä, joita ei toivota koskaan palaavaksi. Eikä taida olla tarviskaan, kun meille pääsee nyt ihan laillisin keinoin.

90-luvulla oli netissä paljon salaliittoteorioita. Silloin arveltiin, että Neuvostoliitto romahdutettiin, että pääsevät ihmiset vapaasti muuttamaan länteen ja näin valloittamaan länsimaat. Kun pakolla sitä ei saanut tehtyä eikä kylmän sodan aikaisella pelottelulla.

Voi noita aikoja. Sitä on saanut elää historiallisia aikoja vähän jokainen sukupolvi. Berliinin muurin sortaminen oli ihmeellinen tapahtuma ja siitä vyöryi niin paljon mullistuksia, että ihme kun kaikki meni niinkin rauhallisesti.

Ottakaa iisisti älkääkä pilatko jouluanne hosumisella. Ja poiketkaa täälläkin, kyllä tänne taas maanantaina jotain ilmaantuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti