12.12.2013

Annettakoon anteeksi

Aivan ensimmäiseksi on laitettava tähän mielenkiintoisin asia. Sehän on se viittomakielen tulkki-raukka, joka vähän sekoili tärkeällä paikalla Mandelan muistojuhlassa, jossa oli maailman dignitäärit paikalla.

BBC:llä on video, jossa häntä haastatellaan ja hän kertoo, että hän näki enkeleitä laskeutuvan stadionille ja meni siitä vähän sekaisin ja tajusi, ettei voi oikein hyvin.

Sitten arkisempiin aiheisiin.

Amerikan turvallisuusviranomainen sanoo, että online yksityisyys on uhrattava maan turvallisuuden vuoksi. Tästä kirjoittaa Newsday, johon tässä linkki.

Euroopassa on Unionin parlamentin enemmistö päättänyt haluavansa kuulla Edward Snowdenia. Näin kirjoittaa Guardian, ja linkki sinne siis.

Kiinassa toimivat maailman journalistit ovat ilmoittaneet, etteivät itsesensuroi uutisointiaan saadakseen maahan viisumit. Näin siis Time, johon uutiseen linkki.

Sitten mennään suoraan viihteen ja muun hömpötyksen alalle.

Guardianista voi lukea, että briteissä on näkyvästi julkistettu sitä, kun kuningatar on ollut närkästynyt poliisien napostelemisesta hänen pähkinöitään. Kuningatar Elizabeth on mennyt jopa niin pitkälle asiaa tutkiessaan, että on laittanut pähkinäkulhoihin merkkejä nähdäkseen, onko niistä syöty.

Golden Globe ehdokkaat on nimetty. En tuntenut noista filmeistä mitään, kun olen kotikatsomon käyttäjä, eikä nämä uudet filmit ole ehtineet silmiini vielä. Mutta tässä linkki LA-Timesin juttuun.

Talouden alalta sellainen uutinen, että Bitcoin on nostanut 25 miljoonaa kapitaalia saadakseen tuotteensa yleiseen käyttöön. Tähän kaino ihmettely, että onko nyt virtuaaliraha todella se, mihin halutaan satsata, kun nämä virtuaalisasiat ovat niin haavoittuvia ja tämä seikka on ollut kovin näkyvästi esillä. Linkki uutiseen.

Ja tieteen alalta kertoo National Geographic, että New Yorkissa asuu kahdeksan miljoonaa ihmistä ja tuntematon määrä torakoita. Ja kaupunki on juuri saanut uusia tulokkaita tällä alalla, joista on kertomusta. Jotkut torakat ovat siivekkäitä. Että huh, kai meidän pakkaset pitävät ne meiltä kurissa.

Päivän anteeksianto: Tulkkiparka on yrittänyt parhaansa ja nähnyt enkeleitä. Eihän ole mikään ihme, että näin juhlallisessa tilaisuudessa näkyy enkeleitä, että eiköhän ymmärretä. Vaikka turvallisuusviranomainen voi vähän ihmetellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti