13.12.2013

Huonomminkin voisi olla

Kauheita myrskyjä pitää. Meillä on vielä kuitenkin sen verran hyvin, että on katto pään päällä ja lämpöä ainakin puilla lämpiävästä saunasta, jos ei sähköt toimi ja muut.

Toisin on Syyrian pakolaisten laita Bekaan laaksossa Libanonissa. BBC:llä on paljon materiaalia tästä asiasta. Siellähän on siis satanut lunta. Ja lapsilla on muoviset sandaalit jaloissaan. Yöllä on ollut niin kylmää, ettei ole voinut nukkua eikä siellä teltoissa ole ollut patjoja eikä mitään. Libanonin armeija on jakanut jonkun verran niitä, muttei kaikille ole riittänyt.

Että lähetetään me ainakin nyt sinne pari lastillista vaahtomuovipatjoja edes ja lasten kenkiä, eikö niitä liene kuljeksimassa useimpien kaapeissa ja kirpputoreilla.

-----

Pohjois-Korean Un on teloittanut setänsä. Tätä pidetään merkkinä siitä, että mitään Kiinan kaltaista avautumista ei ole odotettavissa kaupankäynnin ja teollistumisen suhteen. Setää syytettiin maanpetoksesta.

-----

Irlannin hallitus sanoo, että säästötoimet ovat palauttaneet luottamuksen maan taloudenpitoon ja Irlanti poistuu nyt näistä bailouteista.

Siitä ei nyt ole kerrottu, että miten irlantilaiset siellä oikein voivat ja onko töitä ym.

-----

Palataan noihin säätietoihin sen verran vielä, että Jerusalemissa ja Bethlehemissä on satanut aika paljon lunta. Ja samoin Egyptin pyramideilla ensimmäisen kerran 112 vuoteen.

Säätä ei ihminen pysty hallitsemaan. Siinä hyytyy kaikki toiminnat, kun tarpeeksi kovaa myrskyää ja tulee jäätä ja lunta.

Mutta siis huonomminkin voisi olla. Voisi tulla maanjäristys vielä siihen kaaokseen, mikä nyt on tilanne.

Ollaan kiitollisia siitä, mikä on hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti