19.12.2013

Joulupukki, NSA ja Obama

Kiinaa on pohdiskeltu medioissa tässä aika ajoin. Eilen oli suuri uutinen se, että sieltä lähetettiin jonkinlainen mönkijä kuuhun. Tätä amerikkalaisissa uutiskomedioissa yritettiin vähätellä. Uutisohjelmissa kyseltiin asiantuntijoilta, että onko Kiina nyt amerikkalaisia edellä avaruuden valloituksessa ja sen semmoista.

Tuntuma on se, että nuo Kiinanmeren saarien ilmatilat on merkki jostain kärjistymisestä ja sanamuodot kaikessa vaikuttavat olevan jyrkkiä.

Ei tämä tietysti minulle mitään kuulu, mutta kunhan mietin vaan tätäkin asiaa. Kun nimittäin jos Kiina haluaa yhtä suureksi maailmanvallaksi kuin länsi, niin voisi katsoa, ettei siitä mitään hyötyä ole eikä kannattaisi pinnistellä.

Ai niin, siitä smogista oli eilen paljon materiaalia esillä. Oli videokuvaa todella paksusta savusumusta. Kuinka ajankohtaista se oli, siitä ei ollut puhetta. Että kaikenlaista vähän negatiiviseen sävyyn. Onkohan tämä itse kehitettyä medioilta vai keskusjohtoista, mietin vaan.

Luin tuolta China Daily kolumnistin jutun, jossa hän katsoi, että Time Magazinen olisi pitänyt valita Edward Snowden vuoden henkilöksi eikä paavia.

Sieltä sivuilta löytyi hauska jouluinen pilapiirros näihin vakoiluasioihin liittyen. Tässä linkki.

Huumorilla on meilläkin ennen pyritty kiperiä asioita käsittelemään. Muistan, kun Neuvostoliiton sukellusvene ajoi karille jossain Ruotsin rannikolla, niin meidän silloin kovin kommunistimielinen päämedia esitti siitä komediaa, missä naurettiin sitä karilleajoa, että mites näin kävi.

Eihän asiasta olisi muuten mitään ehkä tiedettykään, mutta Ruotsin kautta tuli muutenkin paljon uutisia ja niitä ei voinut pitää salassa oikein tehokkaasti.

Ei tässä nyt mitään jouluista asiaa ollut muuta kuin tuo pilapiirros. Se on kiva ja kevyttä ironiaa, nauttikaa siitä. En tiedä, miten asianosaiset siihen suhtautuvat, mutta eiköhän nahkan paksuus kestä tuon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti