10.12.2013

Mystinen Mandela

Otsa rypyssä yritän hahmottaa maailmankuvaa tänäänkin. Mutta näin lyhyellä aikavälillä, mikä tämän kirjoittamisien välillä on, siitä ei oikein tule totuuden mukaista.

Mandela hallitsee uutisia ja sinne Sowetoon on kokoontuneen maailman nykyiset ja entiset johtajat vaimoineen kaikkineen.

Mitäs siitä pitäisi käsittää? Ei muuta kuin että merkittävä elämäntaival, mikä on varmaan vienyt hyvään paikkaan elämänjälkeisessä olotilassa.

Paavi on ottanut kantaa maailman nälkäänäkevien puolesta ja sanonut kovin sanoin, että nälkä on globaali skandaali ja kehoittaa ihmisiä jakamaan omastaan kaikkien uskontojen parissa.

Minä vähän tykkään tästä paavista.

Economist kirjoittaa jotain internetin valvonnasta. Jotain negatiivista kai se oli. Tähän pitää sanoa heti, että asioita pitää pitää erillään. Ei internetin tarkkailu ja valvonta ole mitenkään huono asia. Onhan se valtaisa media.

Sen sijaan yksityiset sähköpostit ja puhelut ovat asia erikseen. Ne ovat suojattuja perustuslaeilla. Ei niitä saa mennä valvomaan. Mutta muistakaan, että valvojia ei oikein valvo kukaan muu kuin Jumala Taivaassa. Tämä on kyllä valvojien hyvä muistaa, että vielä tulee päivä jolloin kysytään näiden tekojen perään.

Paavi ei tuosta asiasta ole sanonut mitään. Onhan sitä vatikaaniakin valvottu muistaakseni.

Suomessa mietitään, että pitäisikö uskonnonopetus kokonaan lopettaa. Kyllä Jeesuksen Kristuksen elämä ja opetukset ovat edelleenkin opettamisen arvoisia asioita. Eivät nuoret ilman Hänen esimerkkiään tule käsittämään, että on hyvä ja paha ja pitää valita oikein.

Toivoisin paavin tästäkin sanovan jotain nyt kun MTV-televisiokanava on valinnut vuoden artistiksi Miley Cirusin, joka ei edes osaa laulaa ja pelehtii hävyttömästi lavalla. Ei tästä ihmisestä ole esimerkiksi nuorille.

Palasin tässä miettimään tuota Mandelaa vielä. Hänen esimerkkinsä on kyllä hyvä pitää esillä ja muistaa. Mistä tuo karisma juontuu, on hiukan mysteerinen seikka. Ehkä se on se sammumaton hymy, johon hänen kasvonsa oli juontunut.

Että hymyillään kun tavataan. Omat suupielet vähän tahtovat roikkua alaspäin kylläkin. Pitää pinnistellä vähän ja harjoittaa niitä. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti