7.12.2013

Maailman rikkain nainen - paljonko?

Otsikossa on jekku. En tiedä kuka on maailman rikkain nainen, vaan tänään kirjoitan maailman kolmanneksi rikkaimmasta ja Aasian rikkaimmasta naisesta.

No, Aasian rikkain nainen on nimeltään Gina Rinehart, austraalialainen kaivosmagnaatti. BBC kirjoittaa ja julkaisee videota sivullaan tässä linkissä.

Omaisuuden arvo on 18 miljardia dollaria. Tiedossa ei ole onko Australian vai USA:n dollareita.

No mutta kuitenkin siis hän on saanut suunvuoron, kun on vaatinut palkkojen alentamista. Hän sanoo, että afrikkalaiset ovat valmiita tekemään työtä kahdella dollarilla päivässä. Palkkojen alentaminen kuulemma pelastaisi Australian talouden.

Arvasitte oikein. Otin asian puheeksi ihan vaan sen vuoksi, että tosiasiassa talous pelastuisi aivan toista kautta. Ja sehän on se tuttu lääke, joka olisi takuuvarma. Magnaattien ja muiden korporaatioiden pitäisi luopua osasta tuloksestaan nostamalla työntekijöidensä palkkoja.

Aasian halpatyövoimalle olisi maksettava kunnon palkkaa, ja Afrikankin siis. Näin maailman talous nousisi uuteen kukoistukseen, jonka seurauksena myös magnaatit ja muut toisten työnteosta hyötyvät rikastuisivat vain entisestään.

Mutta tuon naisen ymmärrys ei ole käynyt tässä oikein pohjassa, kun asia on hänelle vieras. Ei hän myy mitään massoille. Vaan kyllä hänenkin bisneslinjansa tulisi hyötymään Uutisvahdin neuvon toteuttamisesta.

Toivomme Davosista parempia uutisia tammikuussa. Ei mitään hiihtoa koskevaa, vaan maailman talousfoorumiin kokoontuvien maailman rikkaimpien maiden ja korporaatioiden asioista päättäviltä. Omistavan luokan olisi nyt kyllä jo korkea aika tarjota porkkanaa markkinoille.

Lopuksi kulttuuria: Tässä linkki.

PS: Eiliset juhlat olivat komeat. Niitä olivat pilaamassa rettelöitsijät. Ei meillä ole sellaista tilannetta, missä pitäisi mennä hulinoimaan ja rikkomaan ikkunoita niinkuin Thaimaassa esimerkiksi on ollut.

Johan etukäteen vähän arvelutti se Tampere juhlien paikkakuntana. Jos kättelyn kuvaaminen lopetettaisiin, niin ihmiset eivät ärsyyntyisi ihan niin paljoa. Toisaalta sitä on kiva seurata.

Tamperetalo oli vähän pimeä ruudun takaa katsottuna. Ohjelma oli oikein hyvä. Parempi kuin Linnassa, missä ei ole ohjelmaa ollutkaan.

PS2. Googlasin. Forbesin mukaan maailman rikkain nainen on L'Orealin omistaja, ranskalainen, arvo jotain 42 miljardia dollaria.

Ai niin. Sananen Mandelasta. Liian monta päivää näitä muisteluita jo. Mandela oli merkittävä mies ilman koston aikeita. Annettaisiin jo levätä rauhassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti