30.12.2013

Vanhaa ja uutta

Päivän ykkösuutinen on Schumacherin onnettomuus BBC:lläkin. Siellä on myös selostusta tästä laskettelusta, mitä kutsutaan off-piste urheiluksi. Tuo on se englanninkielinen termi ihan oikeasti, vaikka siinä onkin selvä suomalainen sana. Enkä tiedä, miten se englanniksi äännetään.

Se on siis laskettelua alueilla, joita ei ole kunnostettu ja hoidettu laskettelijoita ajatellen. Siellä voi olla kiviä ja kantoja ja rotkoja rinteessä. Sinne siis on joidenkin pakko mennä vaikka lumivyöryjä on ollut monta kertaa.

Tämä lasketteluonnettomuus on uutta uutista.

Vanhempaa kestouutisointia on roppakaupalla tänään Spiegelissä monen artikkelin pituudelta. Nimittäin yksityiskohtaista selvitystä näistä NSA:n vakoilumenetelmistä. Asiasta mainitsee myös Guardian.

En lukenut niitä, kun minulle ei yksityiskohdilla ole merkitystä. Jos harjoittaisin jotain liiketoimintaa, niin kyllä katsoisin, että mitä se kaikki merkitsee.

Teknologia kiinnostaa kyllä periaatteessa. Google-uutisista löytyi artikkeli uudenlaisesta computer chipsistä. Se noudattaa ihmisen aivojen toiminnan periaatteita. Tämä oli jossain ranskalaisessa englanninkielisessä julkaisussa, jonne linkki tässä.

Asia ei ole ihan selvä, kun nimittäin valmistajaa ei mainita. Mutta siitä on sellaisia mainintoja kuin, että "..."We're moving from engineering computing systems to something that has many of the characteristics of biological computing"...

Muista teknologian kuluneen vuoden asioista on BBC:llä kerrontaa. Nimittäin on pantu merkille, että wareable - siis päälle puettavat - laitteet ovat tulossa. Google-lasit ja rannepuhelin ovat tälläisiä ja jotkut urheilusuorituksia mittaavat laitteet.

Siellä joku tyttö mainitsi saman vanhan ongelman: niitä pitää ladata joka päivä. Tämä paristojen kestoaika ei ole vielä pidentynyt yhtään. Sen on allekirjoittanut pannut merkille uuden kännykän saatuaan, että vanhassa paristot kestivät kauemmin, kun ei siinä ollut värillistä näyttöä ja muita hienouksia.

Ja paristo menee tyhjäksi aina väärään aikaan.

Eräs seikka tuli mieleen vanhoista, että kymmenen vuotta sitten, kun tuli matkustettua lentokoneella, niin silloinen videokameran akku tyhjeni turvatarkastuksissa. Oliko siellä jokin menetelmä, millä akkuja tyhjennetään, ei ole tiedossa, mutta näin kävi kuitenkin, vaikka paristot oli ladattu ennen lähtöä täyteen.

Hyvää vanhaa vuotta ja odotellaan uutta tässä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti