2.12.2013

Hampaattomia juttuja

Laitetaan nyt vaan näitä hampaattomia uutimia tähän. Älkää nukahtako.

Ihan ensiksi tuolla Economistissa on kerrontaa siitä, että entiset magneettinauhat olisivat paljon parempi tiedontallennuskonsti kuin kiintolevyt. Siellä sanotaan, että ne ovat nopeampiakin ja halvempia. Ja kovalevyt kestävät vain viitisen vuotta, kun nauhat kolme vuosikymmentä.

!? Minne nuo kalliit perhevalokuvat ja videot pitäisi nyt oikein laittaa talteen, kun ei ole näitä magneettinauhalaitteita?

Juttu kyllä koskee lähinnä suuren luokan tietojenkäsittelyä. Muistan, kun ennen vanhaan sairausvakuutustoimistossa ruksattiin magneettikynällä kortteja, mitkä sitten postitettiin tietojenkäsittelyyn pääkaupunkiin. Nauhoja niistä tehtiin. Onkohan nyt vielä noita nauhoja olemassa ja koneita, millä niitä käytetään?

-----

Brittien Cameron on käynyt Kiinassa edistämässä EU:n ja Kiinan välistä vapaakauppasopimusta. Tässä toiset !?. Minä olin siinä käsityksessä, että Cameron on ajamassa kansanäänestystä EU:sta lähtemiseksi.

-----

Tiedeuutisissa on mielenkiintoinen tulos julkistettu. Hiirillä on todettu tiedon siirtyvän ja muuttavan DNA:ta spermassa. Siellä laitettiin hiirille jonkinlainen sensitiviteetti kirsikan kukille. Jälkeläisten DNA oli sitten muuttunut ja jälkeläiset olivat erittäin herkkiä noille kukille ja välttivät niitä.

Ilmankos allekirjoittanut on sodanpelkoinen ja monella tavalla vähän paranoidi, kun on suurta ikäluokkaa, jonka isä tuli sodasta hyvin rikkinäisenä ihmisenä henkisesti. Niin ja sitten se sosiaaliluokka on pinttynyt myös.

Jos nyt näin suoraan voi johtaa nuo hiirikokeet omaan historiaansa.

-----

Lopuksi ajanvietteen puolelle.

Harrison Fordin nuoruuskuva oli tuolla jossain, olisko ollut Guardianissa. Tässä joku ilta tuli katseltua vähän Bond-elokuvaa, kai se oli viimeisin. On sääli, että James Bond ei ikäänny, vaan aina on joku uusi naama laitettu tilalle. Judith Dench kyllä on ikääntynyt niissä. Vai muistanko väärin, ettei tuo näyttelijätär aikaisemmissa filmeissä ollutkaan?

Tuolle Bond-filmille oli annettu roppakaupalla arvostelutähtiä. En minä siinä nähnyt mitään niin ihmeellistä.

Alkuviikkoa!

PS Noista Amazonin droneista sen verran vaan, että sattuipa osio 60 minutes-ohjelmaan sopivasti päivää ennen cyber maanantaita. Amazon odottaa saavansa ostohittejä 300 kpl sekunnissa maanantaina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti