16.12.2013

Ykkösaihe

CBS oli päässyt tutustumaan NSA:n tiloihin ja toimintaan. Sunnuntai-illan 60 minutes haastatteli siellä viranomaisia, jotka eivät ole koskaan ennen antaneet haastatteluja. Sanovat, että kirjaimet nsa merkitseekin, että never say anything.

No, nyt oli sanottu. Laitoksen pääjohtaja oli sitä mieltä, että Edward Snowdenille ei pidä myöntää armahdusta. Tämä mies on jäämässä ensi vuoden alkupuolella eläkkeelle. Tänä aamuna ovat uutiset kääntyneet jo pariin kertaan ympäri, kun sieltä onkin joku ollut sitä mieltä, että Snowden voisi saada anteeksi, jos lupaa, ettei julkista enää mitään varastamiaan tietoja.

Jo aikaisemminhan on kerrottu, että vain yksi prosentti on tähän mennessä julkaistu. Voihan olla, ettei Snowden siitä päätä, että mitä julkistetaan, kun onhan niitä tiedostoja nyt jo monilla muillakin. Enkä muutenkaan usko, että kriisi olisi tällä ohi.

Amerikkalaiset ovat kyllä hyviä toipumaan skandaaleista. En yhtään ihmettelisi vaikka korjausliikkeet olisivat jo tehty ja vastavoimat laitettu liikkeelle.

Ohjelman haastatteluissa vakuutettiin, ettei ihmisten puheluja kuunnella eikä sähköposteja lueta. Ehkä pitäisi, kysyn vaan. Kun nyt siis jo tänä aamuna on Harvardin yliopistolla pommiuhka ja tuossa loppuviikosta oli taas kouluampuminen.

Minua tämä asia kiinnostaa, en tiedä teistä muista. Tuossa taannoin ihmettelin sitä, ettei CBS ollut tehnyt Snowden-vuodoista mitään ohjelmaansa. Nyt se tuli ja oli kovin penigni ja todisteli, ettei ole mitään hätää, että ihmisten yksityisyys olisi menetetty.

Ei tuo reportaasi minua vakuuttanut. Siinä esiintyikin joku ennen näkemätön toimittaja, ei näitä 60 Minutesin vakituisia, jotka kyllä hakevat asioihin särmää kysymyksillään.

Että tässä minun näkemykseni. Sieltä se video löytyy netistä ja vielä enemmänkin kuin mitä televisio-ohjelmassa tuli ulos.

En usko, että Snowden jäisi hiljaiseksi, mikäli palaisi kotimaahansa. Snowden oli kuulemma vilpillisesti päässyt tuohon työhön urakoitsijalle. Oli hakkeroinut testikysymykset ja vastaukset NSA:n työhaastattelijalta.

Vähän hymyilyttää tämä turvallisuus.

Alkuviikkoa ja Joulun odotusta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti