24.1.2014

Tulevaisuusvisioita

Tutkistelin tuolla BBC:n Future - tulevaisuus - sivuja. Siellä esitellään lentäviä autoja, jotka ovat valmiita nousemaan ilmaan. Niitä on montaa mallia jo olemassa.

Miksi eivät jo lennä, ei tullut selville, mutta arvaisin, että puuttuu liikennelait näiltä vehkeiltä. Niissä ei kuulemma ole teknisesti mitään, mikä estäisi käyttöönoton. Kaiketi niitä ei ole vielä saatavana tehtailta vielä. Ei käynyt ilmi.

Tässä on linkki lentävien autojen esittelyyn. Se on siis BBC:llä.

Samoilta tulevaisuus sivuilta löytyy videota tehtaasta, joka sijaitsee Kalifornian Sacramentossa. Tämä tehdas valmistaa muovia viemärijätteistä. Eli ihan siitä itsestään.

Se on kuulemma hyvin hiilipitoista ja siitä tehdään mm. juomavesipulloja. ? ihmettelen vähän. Tehdas on kyllä hyvin siistin ja tehokkaan näköinen tutkimuslaboratorioineen jne.

En taida ottaa enää muovipulloa juomakäyttöön ollenkaan. Noiden pullojen etu on se, että ne hajoavat luonnossa.

Tässä linkki ulostepullojen valmistuksesta kertovaan videoon. Se on siis myös BBC:n sivulle.

Edelläolevat visiot ovat kyllä jo tätä päivää.

-------

Suuria maailman uutisia ovat yhteenotot mielenosoittajien ja viranomaisten välillä Ukrainassa, Syyriassa, Kairossa (taas), ja Afrikassa useammallakin alueella.

Davosissa on puhunut George Soros koskien Venäjän asioita.

Yhdysvaltain oikeusministeri on puhunut jotain Snowdenin armahtamisen puolesta. Ei kuitenkaan käsittääkseni kokonaan. Tähän on Guardianissa Snowdenin ilmoittama vastine, että ei ole mitään toivoa saada reilua oikeudenkäyntiä Yhdysvalloissa, eikä hän suunnittele paluuta jenkkeihin.

Hyvää viikonlopun alkua!


PS Näin tuolta CNN:ltä juuri, että Venäjä ei aio rikkoa Snowdenin turvapaikka statusta. "Now Russia says it will continue to extend asylum protections to Snowden and won't send him back home."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti