4.1.2014

Säitä pitelee

Ennätyssäitä siis.

Amerikan itärannikolla ja vähän keskemmälläkin, kuten Chicagossa mm. on ennätyspakkasia ja ennätyslumia, Englannilla on omia tulvia ja myrskyjä, Suomessa eivät turistit tykkää, kun ei ole lunta ja Antarktiksella on jäätä liian kanssa.

Muissa uutisissa on nyt ollut sellaista puhetta, että liikalihavuus on saapunut köyhiin maihin. Tässä on sellainen lohduttava vire kuin että ei siellä ole nälkä köyhyyden lisäksi. Ja näin on hyvä.

Kiinan lehdestä katsoin jotain, mitä siellä puhutaan ja kiintoisin asia oli, että Kiinalla on vielä pitkä matka oman tv-ohjelmatuotannon kanssa. Siellä on näitä kansainvälisiä formaatteja käytössä ymmärtääkseni paljon.

Sitähän puhutaan, että jos Kiinaan menee teettämään jotain omaa keksimäänsä tuotantoa, niin sieltä nousee heti kilpailijoita näille tuotteille. Kai vissiin siellä ei ole mitään lakeja patenttien suhteen eikä muita, mikä estäisi tämän. Tämä tieto tuli esille eräässä Shark Tankin jaksossa, missä nuo miljardöörit tietävät näitä asioita.

Ei se minusta mikään ihme ole, että omaperäinen tuotanto puuttuu, kun on niin monen sukupolven pituinen jakso historiassa, jolloin ei saanut olla aloitteellinen eikä tehdä mitään, mistä olisi ollut rahantuloa. Puhumattakaan, että olisi saanut sanoa mielipiteitään eikä galuppeja tarvittu. Ja yhdessä vaiheessa piti kaikkien käyttää samanlaisia vaatteita jopa.

Lännen uutisia on paljon enemmän kuin idän käytettävissä, kun ei puhu noita kieliä. Että ei täällä muuta tietoa ole kuin se, mitä englannin kielellä voi lukea.

Suomesta oli tuossa sellainen uutinen, että Kätilöopisto on täynnä vauvoja. Jostain syystä tälläinen ruuhka on syntynyt. Ja mietin vaan, että onko nyt syntynyt uusi baby boomer-sukupolvi. En ihan vakavissani kuitenkaan. Olisin katsellut mielelläni kuvia noista mytyistä.

Onnea vaan onnellisille isille ja äideille!

Viikonvaihdetta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti