7.1.2014

Pakkasten hyötypuoli

Jos jättää Amerikan kovat pakkaset pois laskuista, niin päivän suurin uutinen voisi olla se, että Selänne on Suomen Sotshi-joukkueessa mukana.

Miten tuo mies jaksaa luistella vieläkin siellä nuorempien keskellä, onkin kiintoisa pointti, josta en ole kuullut. Eli mennään sinne arvailun puolelle. Ei Selänne varmaan ainakaan juopottele vapaa-aikoinaan eikä tupruttele mitään yrttejä.

Mahtaa siellä olla terveellinen ruokavaliokin. Kuka ruuat laittaa, olisi kiintoisa tieto.


Nythän taas puhutaan taas tästä Dennis Rodmanista, joka on taas matkustanut Pohjois-Koreaan. Mukana on tällä kertaa oikein joukkueen verran entisiä huippupelaajia. Näytösottelua puuhataan. Hän oli kimmastunut CNN:llä puolustaen ystävyyttään Kim Jong Unin kanssa. Rodmanin ruokavalio on ehkä vähän erilainen kuin Selänteen. Näin arvaisin.


Espanjan prinsessalla on jotain verosotkuja ja on siksi saanut haasteen oikeuteen. Suuri ihmetys on meille se, ettei näillä rikkaammillakaan ihmisillä ole varaa maksaa veroja. Täytyy jossain olla nyt laskuvirhe. Suku on Bourbon, mutta ei kai se tarkoita sitä, että tuloa olisi riittävästi. Vai oliko se niin, että prinsessan aviomies onkin se, jonka veroissa on epäselvää?


Tämänkertaiset elektroniikkamessut Las Vegasissa voi olla vähän alle riman, eli odotusten. Tuolla jossain kyseltiin oikein kysymysmerkin kanssa, että mikä on seuraava suuri juttu tällä alalla, eli kuluttajien laitteissa. Näyttää siltä, että menossa olevat messut eivät tähän vastausta tuo.


No, näin se nyt on tällä kertaa. Pakkanen meinaa tulla sisälle monin paikoin näin tammikuisena päivänä. Meillekin on pakkasta luvattu ja suurta lämpötilan vaihtelua.

Joskus 80-luvulla oli parin viikon jakso, milloin mitattiin yli 30 astetta joka päivä. Silloin vähän hirvitti, että mitä, jos lämmitys lakkaa toimimasta. Hyvin kuitenkin kävi ja raitsikatkin kulkivat ihan ajassa. Töihin mentiin kuin mentiinkin.

Nyt on amerikkalaisilla kuitenkin vielä paljon hirveämpiä lukemia ja sen lisäksi viimaa, eli kuoleman vaara, jos on ulkona. Koulut onkin kiinni ja jossain oli autoilukin kielletty. Ei kai pelastuslaitoskaan voi lähteä ketään auttamaan noilla keleillä.

Hyvä puoli: rikollisuus on melkein nollilla, kertovat.

Hyviä hiihtokelejä!


PS Tuolla oli NBCSportilta tälläinen kommentti: Finland is undoubtedly the best nation never to win an Olympic men's hockey ... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti