30.1.2014

Kantasolututkimuksessa läpilyönti

Japanilainen tiedenainen on tehnyt suuren harppauksen kantasolututkimuksessa. Kantasoluja on onnistuttu 'luomaan' hiirillä siten, että verisoluja on stressattu hapolla, jolloin niistä on tullut kantasoluja.

Tieteestä viihteeseen.

Oskari palkintoskandaali, tai ei nyt vielä palkinto- vaan nimitysskandaali on puhjennut sikäli, että Akatemia on peruuttanut erään parhaan musiikkikappaleen ehdokkuuden. Tuon kappaleen tekijä on laittanut sähköpostia oman biisinsä puolesta niille, jotka voittajaa äänestävät.  Tästä tuli vaan sellainen ajatus, että tuo musiikkikappale saa kyllä nyt sellaista huomiota, mitä se ei itse oskariehdokkaana olisi saanut. Kaikki mediat ovat asiasta kertoneet yksityiskohtaisesti. Ja niinpähän allekirjoittanutkin olisi kiinnostunut sen kuulemaan.

Viihteestä historiaan.

Vuonna 1994 henkilö nimeltä Michael Fay tuomittiin Singaporessa kepitykseen. Hänelle tuomittiin kuusi kepiniskua, jotka lyödään selkäpuolelle. Mies on amerikkalainen, joka oli 18-vuotiaana syytetty ja tuomittu varkaudesta ja vandalismista. Loppujen lopuksi kävi niin, että amerikkalaiset puuttuivat asiaan ja tuomio vähennettiin neljään kepiniskuun. Sakkoja tuli S$3500 ja neljä kuukautta vankeutta. Tuona aikana puhuttiin radio- ja tv-kanavilla, että Singaporessa saa keppiä, jos jättää vessan vetämättä siellä käytyään. Että tarkkaan kai seurataan ihmisten tekemisiä. Monet kommentoivat julkisuudessa asiaa siten, etteivät uskaltaisi sinne mennä, kun roskaamisestakin tulee hirveitä tuomioita.

Historiasta säätilanteeseen Amerikassa.

Atlantan kaupunki on CNN:n pääkonttorin ja studioiden kotipaikka. Niinpä tuo kaapelitelevisioasema onkin pitänyt paljon ääntä siitä, että kaupunki on joutunut ihmeelliseen tilanteeseen parin sentin lumisateen ja jäätymisen vuoksi. Kaupungin pormestari puolustautui kanavalla sanoen, että ihmisten olisi pitänyt osata pysyä kotona ja koulujen olisi pitänyt pysyä suljettuina näinä päivinä. Nythän on lapsia jäänyt kouluihin ja ihmisiä nukkunut liikelaitosten lattioilla, kun säätila meni sellaiseksi, että liikenteeseen ei voinut enää lähteä. Alla kuva hyljätyistä autoista. Ihmiset ovat joutuneet kävelemään kotiin valtateitä pitkin. Tilanne on nyt ollut tällainen pari päivää, kun ei suolausta eikä hiekoitusta ole ollut. Ei vain kaupungin pormestari vaan koko Georgian osavaltion kuvernööri on ollut median höykytyksessä asioista. Hän on ilmoittanut pahoittelunsa tilanteesta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti