2.1.2014

Pääkirjoitukset Snowdenin puolesta

Edward Snowden on saanut arvovaltaisia tukijoukkoja. Päivän suuri uutinen on, että New York Times ja Guardian -lehdet ovat molemmat vaatineet pääkirjoituksissaan Snowdenin armahtamista maanpaosta pienentämällä hänen syytteitään ja mahdollista uhkaavaa 30 vuoden vankeustuomiota.

""Considering the enormous value of the information he has revealed, and the abuses he has exposed, Mr. Snowden deserves better than a life of permanent exile, fear and flight. He may have committed a crime to do so, but he has done his country a great service," the New York Times' editorial board wrote."

"The Guardian, a British newspaper that along with The Washington Post received Snowden's leaked documents, also called for President Barack Obama to pardon Snowden in its own editorial published on Wednesday."

Nämä lainaukset on Reutersilta, jonne tässä linkki.


Lehdet ovat valinneet oikean päivän kirjoituksilleen, kun muita uutisia ei oikein ole. Tästä ne saavat ilmaista mainosta ja paljon. Huffington Postissa oli joku kirjoittamassa jo kommenttia näille, että ei pidä uskoa, että presidentti Obama niin vaan alkaisi armahtamaan. Sitä en mennyt sen tarkemmin lukemaan ja se joutaneekin sinne arvailujen luokkaan, mitä tulee varmasti olemaan mediat pullollaan tässä näinä päivinä.

Sunnuntaina pitää katsoa CNN:ltä Reliable Sources, että näkee onko muita Snowdenia tukevia medioita ilmaantunut.

Olenkin jo aikaisemmin omana mielipiteenäni sanonut, että kaikki kyttäys on tehtävä julkiseksi. Ja samalla viranomaisille lailliseksi. Eivät roistot mihinkään pääse, kun kaikki on kyttäyksen alla. Ei tietoisuus asiaa muuta. 

Jos ajattelee, että ne menevät maan alle, niin sieltä on vaikea kovin laajaa rikosvyyhtiä pyörittää, että se voi vähentää näitä toimia ainakin. Ja poliisi voi jalkautua eri tavalla näitä paljastaakseen.

Syyriallakin on oma hakkeriarmeija, joka on hakkeroinut Skype-yhteyksiä tämänpäiväisen tiedon mukaan.

Yritän kovasti olla kirjoittamatta särmää näihin teksteihini, ettei kukaan loukkaannu ja tule hakkeroimaan tänne.

Jos tässä nyt arvioisin tätä tekstiäni, niin sanoisin, että olen viranomaisen puolella roistoja vastaan ja Snowdenin ja julkisuuden puolella.

Lehdistölle tämä onkin tilanne, missä on pitänyt miettiä, että miten toimia, kun on niitä lähteitä, joita ei pitäisi paljastaa. Että saako mistään nyt enää mitään tietoa.

Hyvät jatkot!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti